Marseille do pozice trenéra jmenovala Tudora

04.07.2022, 18:18
Aktuality
Igor Tudor se stal trenérem Olympique Marseille. Bývalý obránce po minulé sezoně opustil Hellas Verona a ve svém novém působišti uzavřel dvouletou smlouvu...

Marseille před několika dny, navzdory konečnému druhému místu, opustil trenér Jorge Sampaoli, který nebyl spokojený s dosavadním průběhem přestupového období.

Na náhradu se však dlouho nečekalo, prezident Pablo Longoria ukázal na Igora Tudora. Chorvatský kouč má za sebou úspěšnou štaci v Hellasu Verona, odkud ale nečekaně odešel, protože měl s vedením odlišný názor na další směřování klubu.

Tudor před příchodem do Hellasu působil jako asistent Andrey Pirla v Juventusu. Dvakrát vedl Hajduk Split a předtím PAOK Soluň, Karabükspor, Galatasaray nebo Udinese Calcio.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co od něj můžeme očekávat? Itálii nesleduju vůbec a OM pod Sampaolim byla koukatelná a byla tam vášeň. Přestupy budou asi opět o ničem krom Guendouziho, nebo se o někom mluví? Základ je to stavět na Mandandovi.

Reagovat
Mandanda_30

Já jsem byl základ vždycky , každopádně co se týče přestupů, tak každej velkej hráč spojenej s Marseille nás odmítnul, takže to vypadá totálka bída, ale uvidíme... Ono toto je důvod proč Sampaoli skončil - nikoho velkýho nekoupili zatím tenhle přestupák, takže nevidí šanci, že uspějeme v LM a akorát půjdem dolů, tak se na to vykašlal, protože v tom nevidí smysl... Jestli náhodou majitel OM McCourt nechce najednou nic investovat, že žádný větší přestupy 20+ mega se nedějou.

Reagovat
Seydou Doumbia

o koho vše jste měli zájem? četl jsem wicla, sinnesteru, veretuta...

Reagovat
Mandanda_30

Ještě se asi půl roku, jak se ví, přetahovali s Arsenalem o Salibu, ještě se mluvilo o Lengletovi, Sampaoli chtěl A. Sáncheze, taky nakonec nic, Muriel, Kluivert, Nuno Tavares, Malacia..... No a jak to nakonec dopadlo Nákup nějakýho Gigota z Ruska a Tourého z Le Havre, takže tam se asi Saliba level čekat nedá

Reagovat
Seydou Doumbia

to by byli dobré posily...no ale to co přišlo se moc sampošovi nedivím že šel pryč přitom jsem četl něco od longorii že chtějí být v LM konkurenceschopní a ne jen pro smích...

Reagovat
Mandanda_30

To že chcou OM v top 16 v LM každej rok říká McCourt a spol už asi tak 5 let, zatím se jim to nepovedlo ani jednou no

Reagovat
MarcoBanco

A čo Mertens? Ten je po konci zmluvy volný hráč a už som čítal nejaké spojenie s OM.. Bude z toho niečo?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, jasnou jedničkou už by měl být López

Reagovat
Mandanda_30

Ať si López chytá zas většinu Ligue 1, ale Mandandovi ať hezky nechá LM, čekal na to už dost dlouho chudák Těch 6 zápasů v LM mu López snad může nechat

Reagovat
Mandanda_30

A nebo ne, protože to vypadá že Mandanda nejspíš půjde do Rennes

Reagovat
Pablos

Mohl by si sebou vzít Baráka

Reagovat
Jkb

Vůbec jsem nepochopil, proč vlastně Sampaoli skončil, to že mu nepřivedli na koho si ukázal mi nepřijde jako důvod skončit tak zajímavě rozdělanou práci, dostal je do ligy mistrů, mohl to ještě rok vydržet, pro mě je to škoda, protože oni šli daleko i v pohárech, v lize dobré umístění, to angažmá mu celkem sedlo mi přišlo. Škoda.

Reagovat
Remt

Jedna věc je pakliže ti neprovedou na koho si ukážeš a druhá věc je když tě ignorují a neprivedou ti nikoho:D to pak máš pocit že je tvoje práce k ničemu

Reagovat
Jkb

Tak v tom případě je to zklamání od klubu? Stejně je mi to celkem líto, ale pokud se k němu nechovali s patřičným respektem tak jsou to troubové.

Reagovat
Mandanda_30

Jako pochopil bych, že by se na to vykašlal po přestupáku, kdyby situace byla stejná, ale přestupák je v půlce, je furt čas koupit hráče, trochu podezření že se tam dělo něco dalšího o čem klub asi moc nechce hovořit...

Reagovat
Israha

Zas je třeba si uvědomit, že Sampaoli je mentalitou tak trochu druhý Bielsa...a vzpomeň, co udělal tehdy on na začátku své poslední sezony v OM . To podle mě bylo z velké části spontánní rozhodnutí.

Nicméně Tudor bude průměrák, soudě dle výsledků v předchozích angažmá. Z týmů, co mají pohárové ambice, teď máme s přehledem nejslabšího trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenomže oni nepřivedou žádnou relevantní posilu, to je ten problém, navíc pravděpodobně odejde Car, k tomu si přidej odchod Kamary (už relativně dlouho dopředu bylo jasné, že neprodlouží, fakt, že se nepodařilo udělat Salibu, pro Sampaoliho naprosto klíčového hráče, vedení se zrovna nehnalo do Witsela, další zásadní hráč pro Sampaoliho plány a jsme, kde jsme.

Navíc, absolutně nejsou prostředky na nákupy, k tomu hostovačky, na nichž jsou opce, které dost často nedávají smysl a žerou peníze. Není nikdo, u nějž by byl potenciál jej zajímavě zpeněžit.

A k tomu přijde Tudor, který asi může jen překvapit, jen se obávám, že to je zase řešení na jeden rok a pak pochopí, jak to v klubu funguje a půjde taky, byť já si myslím, že nepřežije podzim, ale bůh ví...

Reagovat
noustres

Základem většiny klubů je něco slíbit. Počkat na podpis a následně vše co bylo řečeno před podpisem smlouvy, popřít nebo otočit na pravý opak. (myslím tím smlouvy s trenéry) Majitel je typický "globální" američan?

Reagovat
Mandanda_30

No jako prej se mu povedlo finančně zruinovat Dodgers nebo něco takovýho, takže jsou trošku obavy co se bude pod jeho vedením dít dál no

Reagovat
John Obi Mikel

Ten byl kdysi spojován se Spartou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele