Maroko na MS povede čerstvý vítěz africké Ligy mistrů Regragui

22.08.2022, 12:14
Aktuality
Vedení marockého fotbalového svazu před nedávnem překvapilo vyhazovem trenéra Vahida Halilhodžiće a nyní už je znám nástupce bosenského stratéga: k národnímu týmu se vrátí internacionál Walid Regragui, který u něj již dříve sloužil jako asistent trenéra. Maroko povede domácí kouč po zhruba šestileté pauze...

Minulý světový šampionát Lvy z Atlasu vedl Francouz Hervé Renard, na tom letošním měl na jeho odkaz navázat Halilhodžić, který mužstvo úspěšně provedl kvalifikací. Pak byl ovšem i kvůli napjatým vztahům s Hakimem Ziyechem pár měsíců před startem turnaje v Kataru kontroverzně vyhozen.

Na žhavé křeslo nyní usedá Walid Regragui, který letos s Wydadem Casablanca opanoval jak marockou nejvyšší soutěž, tak africkou Ligu mistrů. Stal se tak teprve druhým marockým koučem, který v nejblyštivější kontinentální soutěži triumfoval - ten první, Hussein Ammouta (2017), to rovněž dokázal s Wydadem a již stihl být představen jako Regraguiho náhrada.

Pětačtyřicetinásobný reprezentant Regragui už u národního týmu sloužil jako asistent před devíti lety spolu s Rachidem Benmahmoudem, dalším internacionálem, který mu teď bude pravou rukou. Regragui s marockou fotbalovou federací podepsal tříletý kontrakt a mužstvo by tak měl trénovat i na příštím Africkém poháru národů.

Autor: Tomáš Daníček / en.africatopsports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele