Marcelo vypadl ze základu. Hráči musejí zůstat hladoví, reaguje Solari

24.01.2019, 12:10
Aktuality
Santiago Solari v minulosti hrával za Real Madrid, od listopadu je pak jeho hlavním trenérem a pravidelně se dostává pod palbu kritiky ze strany médií a fanoušků. Argentinský kouč vedle toho nemá nejlepší vztahy s některými hráči, v jeho nemilost upadl záložník Isco a o místo v základní sestavě přišel rovněž Marcelo...

Brazilský reprezentant byl v případě stoprocentního zdravotního stavu neodmyslitelnou součástí základní sestavy Bílého baletu, letos ho ovšem přibrzdily zdravotní problémy a v uplynulých týdnech zřejmě také životospráva - podle některých informací má dokonce šest kilogramů nadváhu.

Marcelo vynechal poslední dva zápasy španělské ligy a nenastoupil ani k prvnímu osmifinále Copa del Rey proti Leganésu. To může mít za následek i posílení spekulací o možném odchodu do Juventusu, o němž média informovala už v průběhu podzimu.

"Nejsložitějším aspektem mojí práce je vybírání sestavy. Na každý zápas musíme vybrat ty nejlepší dostupné hráče a to někdy má za následek spekulace o tom, kdo do týmu patří a kdo ne. Co se týče Marcela, o jeho lásce a oddanosti vůči klubu nelze pochybovat, je ukázkovým příkladem a do kabiny toho přináší hodně," hodnotí Solari.

"Vše, co si řekneme mezi sebou, zůstává osobní záležitostí a platí to i v mém vztahu s hráči. Konkurence na všech postech je přínosná pro tým a je součástí podstaty fotbalu, fotbalisté musejí zůstat hladoví, aby mohli nastupovat k zápasům a tato soutěživost nám pomáhá. Marcelo klub miluje a má správné vystupování a chování," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (331)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele