Marcelino si je jistý, že za jeho odvoláním je triumf v Copa del Rey

14.09.2019, 10:47
Aktuality
Trenér Marcelino, který nečekaně skončil v týdnu na lavičce Valencie, se vyjádřil ke svému odvolání. A přišel se zajímavým tvrzením. Podle něj byl spouštěčem jeho konce u týmu triumf v Copa del Rey na konci minulé sezony.

Valencia oproti předpokladům ve finále porazila Barcelonu 2:1 a mohla se radovat s cennou trofejí. Podle Marcelina ale právě fakt, že tým po slabém startu do sezony nerezignoval na snahu o pohár, vedl paradoxně k jeho konci na lavičce.

"Během sezony jsme dostali několik zpráv, že bychom měli pohár odsunout stranou a soustředit se hlavně na ligu. Tým si ale přál o trofej bojovat, stejně tak i fanoušci. Jsem si jistý, že nakonec ale právě to, že jsme to neudělali, zahájilo můj konec," řekl Marcelino, jehož soubor nakonec i v lize dokráčel k cíli a ze čtvrtého místa postoupil do Ligy mistrů.

"Když jsme v červenci letěli do Singapuru, tak mi majitel Peter Lim blahopřál k postupu do Ligy mistrů, ale k zisku poháru ne. Dovedete si asi představit, jak jsem byl překvapený," řekl Marcelino, který dodal, že si je "absolutně jistý", že právě neuposlechnutí doporučení z vedení bylo spouštěčem problémů.

Marcelino se dlouhodobě s majitelem neshodl ohledně posilování kádru. Poslední roztržka mezi trenérem a vedením klubu měla proběhnout tento týden, načež byl Marcelino odvolán a nahrazen Albertem Celadesem.

"Cítil jsem se bezmocný. Bylo to pro mě překvapení, protože ještě v červenci mi majitel z očí do očí řekl, že mám jeho absolutní důvěru," prozradil Marcelino.

"Koho by napadlo, že na začátku září budu odvolán. Každopádně moc děkuji za všechnu podporu, které se mi dostalo," řekl Marcelino, který nyní plánuje, že si dá od fotbalu nějakou dobu klid.

Valencii čeká pod novým koučem premiéra na půdě zřejmě nejtěžšího možného soupeře. Dnes večer nastoupí v Barceloně. V dalším týdnu pak vstoupí i do Ligy mistrů.

Autor: Jiří Fišara / espn.com

Komentáře (32)

Přidat komentář
netopier

To čo je za blbosť? Veď pohár začala Valencia brať vážne až od semifinále s Betisom, dovtedy hrali prevažne náhradníci a tie postupy boli dosť vydreté.... To by už boli blbci, ak by to v semifinále zabalili aj keď sa hralo vo viac súťažiach...

Reagovat
Elliasson

Asi někdo Limovi nabízel peníze za to, že nevyhrají finále...

Reagovat
netopier

Podla mňa sa ho chcel Lim zbaviť už dlhšiu dobu a víťazstvo v CdR mu to celé zkomplikovalo a tak nejak tento úspech celý odignoroval.

Reagovat
Giginek

Asi měl vsazeno na Barcu

Reagovat
REPLIKATOR

Majitel

Reagovat
Ludewigo87

Veľká škoda

Reagovat
Kongo

A já si naivně myslel, že už máme od Mendesa klid a příchodem Marcelina si Valencia získá zpátky svůj respekt. Toužili jsme po bohatém majiteli, ten přišel, ale fotbalu absolutně nerozumí,takze zahozené další roky. Hrozně mě štve, že v mém oblíbeném klubu se nehraje na sportovní výsledky, ale pouze se poslouchá cinkani zlatacku.Mam já tohle zapotřebí? Už jsem přežil Koemana, Djukica, Pellegranina, Nevilla. Co mě ještě čeká horšího? Nejlepší fotbal se za poslední dobu hrál za Pizziho.

Reagovat
Kongo

Marcelino měl výsledky, ale spoustu zápasu absolutně takticky nezvládl. Nelíbil se mi defenzivní způsob hry, ale dukezity bylo, že v kabině byla pohoda a hráči měli Marcelina rádi. Škoda, že tohle těm nenazrancum nestačí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo spousta lidí to viděla stejně a vidí stejně. Lim je stupidita v živém provedení a s fotbalem nemá nic společného ale toto je nad rámec všeho okolo.

Marcelino nějaké zápasy opravdu nezvládl takticky ale šlo vidět jak ten vztah s hráči je na hřišti zjevný! Po nějaké době to byla Vale, která měla úroveň.

Co čeká teď...

Reagovat
Largo

Reagovat
Rudnevs

Skôr si myslím, že Lim teraz potrebuje popredávať nejakych hráčov, keďže po úspešnom období nabrali hodnotu, popritom pekne urobiť nejaky ten bussiness s Mendesom a Marcelino, ktorého zaujímajú “blbosti” typu športový vývoj, je proste nepohodlný.

Ale pokiaľ je to takto, tak je Lim proste len hlúpy. To by bolo asi tak, že Lim Marcelina vyzval k niečomu, čo nespravil a ukázalo sa, že urobil dobre a mal pravdu. Ale ten debil ho aj tak vyhodí preto, lebo spravil niečo iné než to, čo chcel on.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Kincl

Snad vyhoří tuhle sezonu :D

Reagovat
smazaný uživatel

V ére, keď sa počítajú len trofeje, majiteľovi zisk trofeje prekáža?

Dobre blbý majiteľ.

Reagovat
Pipo123

Skôr je dôležitejšia LM než zisk pohára

Reagovat
smazaný uživatel

Samotná účasť v LM je dôležitá u klubov ako Slavia.

U klubov á la Valencia už ide (malo by ísť) o trofeje. Copa del Rey nie je bezvýznamná trofej.

Reagovat
Pipo123

LM je prestížnejšia než pohár, já to vidím u Lazia, za posledné roky vyhrali viac x pohár, pritom ich cieľ je LM, hráči vravia len o LM, ten pohár je potom nejaký bonus len.

Reagovat
Phillipinho

Tak se ale podivej na ty zabery po vitezstvi v Cope a nasledne oslavy s fanouskama ve Valencii. Pro ty hrace to bylo daleko vic nez kvalifikace do LM

Reagovat
Pipo123

Ale veď aj hráči Lazia sa tešia jak keby vyhrali LM no pred sezónou všetci vravia len o LM a o Coppe nikto, od vedenia, trénerov až po hráčov.

Reagovat
smazaný uživatel

Je

Reagovat
smazaný uživatel

Ale oni ziskali aj pohar aj postup do LM

Reagovat
Pipo123

Myslím to trochu inak, skôr mám pocit že majitelia klubov preferujú vždy LM, tam si môžu merať svoje ego

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som mu zdojnasobil plat a nie ho vyhadzoval Vie niekto podrobnejšie co sa stalo ze ho vyhodili?

Reagovat
JakubOcko

Lim a Mendes nic vic. Chteji trenera, ktery bude delat to co chteji oni a ne to co je nejlepsi pro klub. Uz jenom cekam kdy do Valencie prijde Cr7 dalsi Mendesův kun.

Reagovat
Zark

Zamestnavatel kokot, az budes pracovat tak to taky poznas

Reagovat
Bastaron

Reagovat
RS

Reagovat
Mateo16

Tento clanok je napisany tak amatersky a zle ako keby som cital niaky konspiracny dennik.

Mendesove kone.

Cancelo, Andre Gomes, Rodrigo, Otamendi, Guedes, Nani, Vobec ktory z tych Mendesovich koni sa nepodaril ? Thierry Correia ok. 19 vyhapovany wonderkid. Na trhu nic strasneho za 12 mega.

Reagovat
Mateo16

Zbytocne tu konsipiracne hadzete na Mendesa. Mne z toho vychadza ze Lim je kreten

Reagovat
netopier

dobré ceny že?

Reagovat
Ludewigo87

Chcel by som vrátiť čas do obdobia Mendietu,Canizaresa,Carewa,Albeldu,Ayalu,Lopeza,Baraju,...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele