MARCELINHO SE UPSAL TRABZONSPORU

30.07.2006, 11:18
Aktuality
Působení Marcelinha v Hertě Berlín je minulostí. Brazilský záložník včera přestoupil z německého klubu do Turecka, kde bude hájit barvy tamního Trabzonsporu, s nímž uzavřel tříletý kontrakt.

K odchodu Marcelinha z Berlína se schylovalo již několik týdnů. Největší hvězda týmu často porušovala disciplínu a dostávala pokuty za pozdní příjezdy do tréninkového tábora. Ta poslední se údajně vyšplhala až na 450 tisíc eur a Marcelinho po ní měl jasno. "Je na čase změnit klub," prohlásil tehdy a včera se dočkal realizace této myšlenky.

"Marcelinho opouští Herthu Berlín. Brazilec s okamžitou platností přestupuje do prvoligového tureckého Trabzonsporu," hlásala včera oficiální webová stránka německého klubu.

Trabzonspor za 31letého záložníka zaplatí "pouhých" dva a půl milionu eur. Marcelinho, o něhož se zajímal i španělský Espynol Barcelona, se stal spoluhráčem českého útočníka Tomáše Juna, ten však v současnosti hostuje v pražské Spartě a oba se tak na hřišti v jednom týmu setkají neprve za rok.

Marcelinho, celým jménem Marcelo dos Santos Paráiba, přišel do Herthy v létě roku 2001 za sedm milionů eur z Gremia Porto Alegre. Po svém příchodu se okamžitě stal jednou z největších hvězd bundesligy, což potvrdil především v sezóně 2004/2005, kdy nastřílel celkem osmnáct branek a byl zvolen nejlepším hráčem roku.

V německé nejvyšší soutěži celkem Marcelinho odehrál 155 zápasů, v nichž zaznamenal 65 branek, na svém kontě má rovněž pět startů za brazilský národní tým.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*

Neviem co na tej tureckej lige vsetci vidia...Peniaze???

Je kvalitna ale az takto???

Akurat viem ze tam nedavaju platy na cas

Urcite mal ist radsej do espanyolu...Takze teraz o nom uz dlho nebudeme pocut ak nekdy vobec

Reagovat
HOST*Marian

Hertha urobila veľku hluposť,že ho predala!

Reagovat
HOST*nofan

Já myslim, že ty Němci fakt nemaj rozum. Oni si snad myslí, že je to jako VW a bude jezdit nahoru dolu a vůbec neberou v úvahu lidskou stránku. Dyť jim tam už nikdo rozumnej nechce hrát. To sou paka.

Reagovat
HOST*greg

to spíš Marcelo nemá rozum, přijet každej rok na přípravu o týden delé je hodně nerozumné, zvlášť v řádumilovném německu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele