Marcelinho přestoupil z Wolfsburgu do Flamenga

12.08.2008, 19:35
Aktuality
Flamengo získalo z Wolfsburgu záložníka Marcelinha. Brazilský klub přestup ohlásil už včera, kdy trenér Vlků Magath o odchodu svého kapitána nic nevěděl. Dnes odpoledne se třiatřicetiletý Marcelinho skutečně stal hráčem Flamenga.

Marcelinhovi zbývala ve Wolfsburgu smlouva na jeden rok, Flamengo jej podle německých médií získalo za jeden milion eur. Ve své vlasti podepsal záložník smlouvu do konce roku 2009.

"V Německu jsem prožil skvělé časy, fanoušci se ke mně chovali vždy hezky," svěřil se Marcelinho magazínu Sport Bild. "Stadiony byly plné lidí a já chci všem poděkovat. Nyní se těším na novou výzvu, dostal jsem skvělou nabídku a přijal ji."

Marcelinho hrál v Německu s půlroční přestávkou v Trabzonsporu sedm roků a udělal si tu výborné jméno. Za Herthu Berlín o Wolfsburg odehrál celkem 205 bundesligových zápasů, ve kterých nastřílel 77 branek. S fanoušky se Brazilec rozloučil před právě probíhajícím přátelským zápasem s Palermem.

Autor: Radim Šantrůček / sportinglife.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
herbage

Skvělá bilance, za kterou by se nemusel stydět leckterý útočník. Hodně se spekuluje o koupi Lincolna z Galatasaraye, který tam prý moc šancí nedostává. To by byla velmi kvalitní náhrada, plus o 4 roky mladší.

Reagovat
smazaný uživatel

se spekulovalo už dýl, já myslim, že by to byl celkem dobrej tah, ale Lincoln si v Gala zase prodloužil dovoloenou o týden (normálně by měli bejt v prodeji ochotnější) ale Skibbe s nim furt počítá, takže když ho nechce prodat ani takhle tak asi vubec...

Reagovat
smazaný uživatel

to je škoda..Marcelinho je hoodně kvalitní a pro Wolfsburg byl hoodně platnej

Reagovat
herbage

Platnej byl, ale hodně náladovej hráč a zrovna moc neběhal. Navíc v jeho věku na něj spoláhat, docela riskatní. Chtěl domů, kdyby chtěl, tak by si odchod v zimě vytrucoval a ještě by mu museli platit plat. takhle mají čas do konce Srpna najít nějakou náhradu. Nejlepší řešení pro všechny strany.

Reagovat
havrys99

no přišel Misimovič, ale nevim jestli plnohodnotně

Reagovat
herbage

Misimovič je velmi dobrý hráč, ale tito dva mohli hrát na hřišti spolu. Já se obávám, že Magath tam zase dá ty tři defenzivní středy, přitom s jejich obranou tam může dát třeba Kaká, Rivaldo, Diego, Ronaldinho. Mají tam ještě Kryznoweka a Muntenaa, ale oba dostváli loni šance jen sporadicky. Tipl bych to na příchod nějaké náhrady, konkrétně Lincolna, který by jejich hru jeětě víc pozvedl.

Reagovat
smazaný uživatel

tipol by som ze kupia nejakeho mladeho brazilcana z brazilskej ligy,s podobnym stylom aky maval marcelinho...mozno im aj on sam nejakeho odporuci,niekedy sa to stava

Reagovat
herbage

Drahé a velmi nejisté řešení. Wolfsburg letos narval do posil nemalé množství peněz, takže nějaké drahé talenty z Jižní Ameriky nejspíš nepřipadají v úvahu. Tuto taktiku jednou zkoušeli a moc jim to nevyšlo, většinu hráčů už rozprodali. Teď sázejí jen na osvědčené hráče z Latinské Ameriky, třeba Josue nebo i ten Marcelniho, maldé talenty se kupují ještě před příravou a velmi dlouho se pozorují. To nejlepší už je stejně skoupené a co zbylo, to zase předražené. Spíš vsadí na Bundelsigou ošlehaného Lincolna, který nemůže prakticky zklamat a pár dobrých sezón má ještě před sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

No a pryč jsou doby, kdy chtěl s VfL získat titul. Ale přeju mu to, v Německu odvedl dobrou práci, hlavně v Berlíně, ale ve Wolfsburgu to taky bylo dobré. I když pravda, při příchodu jsem od něj čekal ještě více. No teď jsem zvědav, jak VfL zareagují, myslim že někdo dojde, a nedivil bych se, kdyby to bylo pokračování v tradici playmakerů, kteří tam působili - Effenberg, D´Alessandro, Marcelinho - všechno skvělí fotbalisté, ale nelehké povahy, takže na koho to vychází?

Reagovat
smazaný uživatel

na té fotce vypadá tak na 70

Reagovat
smazaný uživatel

to viesd kazdy rok ina farba vlasov , to robi svoje

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, to poznám, vlastná skúsenosť....

Reagovat
smazaný uživatel

ja vdaka bohu nie , uz by som bol minimalne poloplesaty

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nie, mám husté vlasy aj napriek tomu.....

Každopádne už si ich nefarbím,,,,,

Reagovat
Arne

Díky za vše, Marcelo

Ať ten rozchod s náma byl jakýkoliv, nikdy nezapomenu, co jsi udělal pro nás i pro celou Bundesligu.

Reagovat
mastakillah

proste pan fotbalista...dokázal bavit lidi v Nemecku..ta doufám že se mu stejně povede i v Brazílii

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě je to velká škoda, sice je starej, ale furt má svý kvality a patříl určitě k nej hráčum bundesligy... (škoda, kvalita odchází - van der vaart, marcelinho )

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale zase přišli Zaccardo,Barzagli a jiní kvalitní plejeři.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, to je vlastně taky pravda wellington, petit, marin (postupem), kaká (obránce), cicero, renato augusto etc. už se nemůžu dočkat, až to začne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele