Mangala se pokusí restartovat kariéru v Saint-Étienne

20.01.2022, 21:36
Aktuality
Saint-Étienne se v Ligue 1 krčí na posledním místě, se vzestupem a záchranou by mu nyní mohla pomoci poměrně zvučná posila. Les Verts přivedli Eliaquima Mangalu, jenž byl od letního konce ve Valencii bez angažmá.

Tradiční francouzský celek neoplývá dobrou formou od samého začátku sezony, pořádná krize na něj však dolehla až v posledních měsících. Aktuálně v lize nezvládl už šest zápasů v řadě, během nich navíc vstřelil pouhé dvě branky. A aby pohrom nebylo málo, nemůže až do konce sezony počítat s podporou fanoušků ve venkovních utkáních, a to kvůli jejich pohárovému řádění.

Stejně jako Saint-Étienne potřebuje znovu nastartovat i Mangala. Kariéra francouzského stopera vypadala zářně, když po přesunu z Porta dvě sezony pravidelně nastupoval v dresu Manchesteru City. Pozici v kádru Citizens ovšem i kvůli zdravotním potížím postupně ztratil, neprosadil se ani na hostování v Evertonu.

V létě roku 2019 se tak odebral do Valencie, kam už byl dříve z Manchesteru zapůjčen. Tam ale během dvou let nastoupil jen do jednadvaceti zápasů a v červnu se s Netopýry rozloučil. Po půl roce bez angažmá nyní podepsal svou první smlouvu v Ligue 1, její platnost je do konce této sezony.

Autor: Martin Vejdělek / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Mangala, Zouma, Umtiti, Kondogbia a Pogba...kde jsou doby, kdy jsem těmhle hráčům věřil že budou nové opory repre

Reagovat
smazaný uživatel

Tak minimálně u Pogby se to splnilo

Reagovat
Remt

Opora co hraje dobře jen když má náladu není opora, to si nepleť

Reagovat
Malresi

Hoc Pogbu nemusím, tak v kľúčových zápasoch na MS či eure za Francúzsko nikdy nehral zle.

Reagovat
Remt

Já si například pamatuji jeho výkony na Euru, první zápas mě ohromoval, pak druhý kde příšerně kazil co si pamatuji. Ano pak tam měl nějakou geniální přihrávku to ano. Ale celkově vzato byl jeho výkon v tom zápase hluboce pod jeho možnosti. Prostě takový ten Pogba výkon když ho to nebaví

Reagovat
stoner

Pogba podle tebe neni opora reprezentace?

Reagovat
Remt

Pamatuji si některý jeho výkony kdy byl prostě hroznej. Ne že prumernej že by třeba neměl formu ale doslova hroznej. Rozdíl mezi jeho topem a dnem je fakt velkej

Reagovat
Seydou Doumbia

Jen u něj no

Reagovat
Mass

Kondogbia hraje za Středoafrickou republiku

Reagovat
zurix_new

Ale přesto (nejen) v mládí reprezentoval Francii: https://www.transfermarkt.com/geoffrey-kondogbia/profil/spieler/127189

Reagovat
Seydou Doumbia

Neměl šanci ve Francii tak šel do hajzlu no...v poslední době to udělal i nampalys Mendy, abou diallo, Haller nebo Willy boly

Reagovat
monkej

Pogba ve repre je úplne niekto iný ako v United.

Reagovat
Seydou Doumbia

Píšu že jen u něj se to potvrdilo

Reagovat
fabec1222

Další legenda profilovek na EF

Reagovat
Dufan

Reagovat
John Obi Mikel

Ty kráso

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Kucka

Reagovat
$dolar$

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Raul07

Reagovat
smazaný uživatel

No, snáď nevytvorí iba tlak na rozpočet klubu ako sa to podarilo aj Claude Puel-ovi namiesto vytvorenia tlaku na súperov.

Reagovat
smazaný uživatel

Tonoucí se stébla chytá

Reagovat
ernyyyy

I Joe Hart z něl byl občas dost vytočenej a to je co říct

https://www.youtube.com/watch?v=cOIRZ0M9LOs

Reagovat
smazaný uživatel

restartovat karieru sestoupem

Reagovat
smazaný uživatel

City ho zničilo

Reagovat
Mass

Sem rád že je z Valencie pryč.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele