Mancini udělal poslední škrty, na ME nepojedou Pessina, Mancini a Politano

02.06.2021, 09:43
Aktuality
Matteo Politano (© AFP)
Kompletní je italská nominace na letošní evropský šampionát. Trenér Squadry Azzurry Roberto Mancini naposledy zúžil kádr a z týmu vypadla dvě jména, konkrétně se jedná o záložníka Atalanty Mattea Pessinu, Gianlucu Manciniho z AS Řím a křídelníka Neapole Mattea Politana, po ME do 21 let se k týmu naopak připojí Giacomo Raspadori...

V týmu se nakonec udrželi dva hráči, kteří mají od konce ligové části sezony zdravotní problémy - Marco Verratti má potíže s kolenem, Stefana Sensiho zase trápí stehenní sval.

Italové začnou šampionát za devět dní soubojem proti Turecku, v základní skupině poměří síly ještě se Švýcarskem a Walesem.

Nominace Itálie na mistrovství Evropy:
Brankáři:
Gianluigi Donnarumma (AC Milán), Alex Meret (Neapol), Salvatore Sirigu (Turín).
Obránci: Francesco Acerbi (Lazio), Alessandro Bastoni (Inter), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Giovanni Di Lorenzo (Neapol), Emerson Palmieri (Chelsea), Alessandro Florenzi (Paris Saint-Germain), Leonardo Spinazzola (AS Řím), Rafael Toloi (Atalanta).
Záložníci: Nicolo Barella (Inter), Bryan Cristante (AS Řím), Jorginho (Chelsea), Manuel Locatelli (Sassuolo), Lorenzo Pellegrini (AS Řím), Stefano Sensi (Inter), Marco Verratti (Paris Saint-Germain).
Útočníci: Andrea Belotti (Turín), Domenico Berardi (Sassuolo), Federico Bernardeschi (Juventus), Federico Chiesa (Juventus), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Neapol), Giacomo Raspadori (Sassuolo).

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (36)

Přidat komentář
Largo

No, vlastně udělal tři. Mancini (trenérův syn ), Politano a Pessina.

Ty poslední dva mě teda hodně překvapili. Politano dvanáct gólů v minulý sezoně, Bernardeschi pokud se nepletu ani jeden. Nepochopím. Pessina taky skvělej ročník. A přesto je tam věčnej marod Sensi.

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak, dle očekávání

Reagovat
Largo

Já teda objektivně doufal v Sensiho a Bernu, který si tu účast podle mě nezasoužili tak jako tihle dva.

Reagovat
Kaka14

Reagovat
smazaný uživatel

Sensi jo, ale Bernu jsem nečekal.

Reagovat
Briggus

Ale z týmu vypadla jen dvě jména. Mancini tam stále bude

Reagovat
smazaný uživatel

Sensi byl v repre vždyvky nadstandartní a je to oblíbenec trenéra, Pessina měl jet místo toho našeho polena. Berna tam má být, ronaldocentrismus nesvědší nikomu a dělá z hráčů nekopy.

Spíš Raspadori je překvapení, ani proti Portugalcům za u21 mě osobně nenadchnul, není odskoušený, ale asi u něj a Bryana rozhodla versatilita.

Reagovat
Largo

Sensiho nechapu spis kvuli tomu jeho prokletymu zdravi. Dlouho nevydrzi. Tam mel bejt Pessina, jednoznacne. Je fakt, ze Berna za repre a Berna v Juve je hroznej rozdil. Na druhou stranu, Politano byl letos fakt skvelej a zaslouzil si to misto vic nez Berna. Ciste za to, co odvadel, je ve forme.

Raspadori bude takovej neokoukanej zolik. Talentu ma na rozdavani (soudim jen ze Sassuola).

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě bude hrát Berna víc než třeba Insigne a uvidíme ho v základu. Politano by bezpochyby pomohl, ale Chiesa hraje v repre zprava + samozřejmě Beraradi, takže trenérovi dvě pravá křídla stačí a Politano by prostor nedostal.

Já u toho Sensiho nevím, být Veratti zdraví, tak asi není co řešit, ale mít dva hráče, co se zraní při prvním pohledu na balón, je risk.

Reagovat
Largo

Přesně tak, s tím Sensim souhlas.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
2miguel1

Niesu až tak naložení ako Francuzi či Portugalci, ale verím im na víťazstvo

Reagovat
Y.N.W.A

já osobně vůbec, pro mě jsou i za Španělskem, Belgií, Německem a Anglií na nějakém sedmém místě... ale jo, stát se může cokoliv

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím proč, ale Politano by se podle mě hodil do některých zápasů, kor v těch vyřazovacích bojích. Zase pravda je, že křídla má Squadra slušná, pokud bude Berna hrát jak ve Viole v primu, tak to větší problém nebude.

Forza Squadra

Reagovat
Largo

Jenze Berna hral jak ve Viole naposledy... no ve Viole.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, ale je třeba věřit Vůbec nemám nastudovaného Raspadoriho, takže netuším co může přinést do Manciniho hry.

Reagovat
Largo

Podobnej styl jako treba Quagliarella nebo kdyz pujdu dal tak treba Di Natale v Udinese. Nevysokej, pracovitej, streleckej instikt a ve vapne i pred nim se neboji zakoncovat, takovej zdrave “drzej”. A De Zerbi o nem prohlasil, ze je to rozeny lidr i v kabine.

Reagovat
smazaný uživatel

Tzv. italská specialita, vůbec bych se nedivil, kdyby ho tam Mancini klidně hodil na poslední minuty a on se pákrát prosadil, to by bylo takové pěkné italské.

Reagovat
Largo

Reagovat
LAM

On vyřadil sám sebe

Dobrý gesto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava z hráčů, co se do nominace nedostali, by byla taky zajímavá.

Cragno - Darmian, Romagnoli, Mancini, Lazzari - Pessina, Castrovilli, Zaccagni

- Grifo/El Sha, Kean/Scamacca/Caputo, Politano.

Reagovat
Largo

Škoda toho Castroviliho.

Reagovat
mastakillah

Nevzít Politana

Raspadori a Berna

Reagovat
Largo

Reagovat
YNWA__MSN

Politano měl jet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
rel7

Proč vůbec Romagnoli nejede? Horší jak Bonuci/Chiellini by nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

To by ses divil

Reagovat
rel7

až tak? vím že poslední zápasy seděl ale měl jsem za to že to je skrze zranění...

Reagovat
smazaný uživatel

Tomori byl jednoduše lepší a Roma má fakt problém s každým lepším týmem, co nás dokáže aspoň trochu zmáčknout. Mě osobně se taky zdá, že na stopera umí málo číst hru. Taky se spekuluje o jeho prodeji, bohužel jak celý tým šel nahoru, tak o kapitánovi to bohužel neplatí.

Reagovat
rel7

Reagovat
smazaný uživatel

Donnarumma

Florenzi, Acerbi, Bastoni, Spinazzola

Barella, Locatelli, Sensi

Chiesa, Ciro, Insigne

Viva Italia!

Reagovat
Largo

Misto Sensiho Verrattiho a mozna misto Acerbiho Bonucciho.

Reagovat
smazaný uživatel

Verratti ok, ale Bonucciho bych za tu letošní sezonu nepostavil.

Reagovat
Largo

U Bonucciho jsou ty zkušenosti hodně důležitý, oproti Acerbimu. A Mancini to evidentně nestaví / nevybírá podle výkonu v poslední sezóně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele