Mancini chválí obrozeného střelce Teveze

02.01.2010, 10:10
Aktuality
Roberto Mancini je zatím na lavičce Manchesteru City stoprocentně úspěšný, k čemuž mu pomohl i Carlos Tevez. Argentinský útočník se během prosince rozstřílel a dostal se do výborné formy. Mancini má pro něj jen slova chvály.

"Carlos hraje výborně. Je to útočník světové úrovně, který má navíc výbornou formu. Je skvělé vidět ho hrát s úsměvem na tváři," říká Mancini.

Tevez do loňska hrál za městské rivaly United, kde se mu příliš nedařilo. Nebyl klíčovým členem sestavy Rudých ďáblů a manažer Alex Ferguson jej také kritizoval za nízký počet vstřelených branek. Argentinský reprezentant nepořádal gólové hody ani na začátku angažmá u Citizens, v prosinci se ale vše otočilo, v šesti ligových zápasech zaznamenal sedm branek.

"Od příchodu do našeho klubu vstřelil celkem dvanáct branek, to je působivá bilance. Ale Carlos tu není jen od střílení balónů do sítě. Jeho pohyb a nasazení dělají obráncům starosti, hraje také velmi chytře," chválí svého svěřence Mancini. "Je to týmový hráče, je pro něj důležité, aby si spoluhráči na hřišti rozuměli."

Dnes hraje Manchester City zápas FA Cupu v Middlesbrough, ve středu pak Citizens čeká první semifinále Ligového poháru. Tam bude Mancini na Teveze obzvlášť spoléhat. Nejen proto, že soupeřem bude Manchester United. Citizens totiž čekají na zisk trofeje od roku 1976 a právě v Carling Cupu jsou letos blízko úspěchu.

Autor: Radim Šantrůček / fifa.com

Komentáře (479)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele