Manchesteru City bude proti Chelsea chybět pět hráčů

01.01.2021, 16:09
Aktuality
Manchester City se bude muset v nedělním utkání anglické Premier League obejít bez pěti fotbalistů, kteří jsou v izolaci kvůli koronaviru. Potvrdil to manažer Pep Guardiola. Citizens kvůli počínající nákaze v týmu odložili předchozí zápas s Evertonem.

Guardiola sám přiznal, že chtěl zápas hrát. "Hráčů jsme měli dost. Máme akademii. Ale když se objevily nové případy v den zápasu, informovali jsme vedení Premier League. Osobně jsem volal také Carlu Ancelottimu, abych mu řekl, jaká je situace," prozradil manažer Manchesteru City.

"Řekl jsem mu, že bychom chtěli hrát. Rizikem ale byla cesta autobusem. Mohlo se stát, že by onemocněli další hráči. Protože den předtím jsme byli všichni v kontaktu s nakaženými," dodal.

V neděli by se každopádně na Stamford Bridge proti Chelsea hrát mělo. Guardiola se ale bude muset obejít bez pěti hráčů. K nakaženým Kyleu Walkerovi a Gabrielu Jesusovi přibyla další tři jména. "Nemyslím si ale, že by nám vedení ligy povolilo oznámit jejich jména, zítra to ale budete vědět," řekl Guardiola. Podle britských médií je jedním ze zmiňovaných fotbalistů brankář Ederson.

Kromě zmiňované pětice jsou aktuálně v karanténě také dva členové realizačního týmu.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (56)

Přidat komentář
Remt

To je toho, to nam chybi skoro cely probihajici rocnik

Reagovat
BaggioRoberto

Tak to jsem zvědavej, kdy ho budete dohrávat.

Reagovat
Remt

my ho od zacatku hrajeme s velkym poctem zraneni, tak jsem to myslel:D

Reagovat
BaggioRoberto

Já vim, jak jsi to myslel, ale byl to takovy roztomily dvojsmysl.

Reagovat
Ranoth

len 5 ?

Reagovat
Salfovic

Slušná komedie.

Reagovat
aragorn

Reagovat
spider_8

Nam zas chybi forma a fungujici herni system.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
PP

Hráli jste totiž s náma a je to vysoce nakažlivé.. Kam se hrabe covid, toto postihuje rovnou celý tým na delší dobu..

Reagovat
BaggioRoberto

Mám pocit, že užjste dlouho nehráli s United.

Reagovat
BaggioRoberto

Dlouhodobě.

Reagovat
Csaplárova past

Tohle bude nejnudnější zápas sezóny, to předčí i duel City s United . Chelsea se na nic nezmůže a City si přijede pro bod.

Reagovat
Nuno čomes

No tak to je opravdu problém

Reagovat
Nuno čomes

Dneska se už brečí fakt kvůli všemu. Z fotbalu se stala hrozná sračka.

Reagovat
zurix_new

Se divím že už rychle nekupuje dalšího obránce alespoň za 50 mega...

Reagovat
kilobyte

V sobotu najdou dalšího pozitivního a zápas odloží.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vím karanténa trvá 10 dní ne? Aspoň u nás. Takže bez pěti hráčů nedali povinných 13 na zápas s Evertonem?

Reagovat
t0mmy33MCFC

zkus si ten clanek precist

Reagovat
smazaný uživatel

No jo to jsem debil

Reagovat
icefish

Prosím, čtěte ty články

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Freedo

Máš to hezký, Jirko.

Reagovat
icefish

Na to dělám ve větách málo chyb

Reagovat
diastan

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Tu niekto chodí kvôli článkom?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspon, ze prachy nechybi.

Reagovat
kilobyte

Vždyť chudák Guardiola nemá na posily.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdycky se najdou dalsi sponzorske penizky

Reagovat
smazaný uživatel

snad chelsea vyhraje. Jinak se pod Lampsem začne kývat židle ne ?

Reagovat
Greny

Takže se nehrálo kvůli tomu že by jeli autobusem?

Reagovat
aragorn

jak kdyby byl problém aby hráči dojeli vlastním autem. Však to bylo jen z Manchesteru do Liverpoolu. Tohle FA neudělala dobře a v budoucnu se jí to může vymstit.

Reagovat
Greny

Ale o pár dní později už cesta autobusem na zápas nevadi

Reagovat
diastan

ty to snad vážně myslíš vážně

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
johan14

Jednoznačne, stars by mohli zdrevenieť nohy z toho sedenia

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nechápu.. tam mohli jet na kole

Reagovat
Talker

Tak ono šlo o to, že všichni byli na společném tréninku den předtím - tj testy mohli mít hráči negativní, ale mohli už to mít a mohli být nakažliví - jak to tak vypadá ,tak 3 další to chytli. Nejde čistě o ten autobus, ale i o společné šatny, pobyt na hřišti atd, kdy to mohli "roznést" jak v rámci týmu, tak i k soupeři.

Reagovat
exot12

Ty si tu svetlá výnimka! Asi jeden z mála, ktorý sa na to pozerá ako na komplexný problém, nie iba na cestu autobusom

Reagovat
aragorn

Mohli se dopravit po vlastní ose. Každý hráč a tam se i převléct. Beru, že je to dost netradiční ale na jaře se o tom přemýšlelo, že se tak dohraje zbytek soutěže. Každý bude jezdit sám,ate....

Na hřišti při rozcvičce, zápase byla studie, že je minimální šance to chytit. Takže je to vlastně "jen" kvůli busu. Počkej až nějaký další tým bude mít 5,6 nakažených a řekne, že nechce hrát, když se mu to zrovna bude třeba v naplněným termínu hodit. Pak to bude muset FA opět odložit. Jinak by to nebylo fér. Všichni jsme čekali, že těch nakažených přibylo třeba 10 a nakonec jen 3.

Stejně celá ta diskuze je asi zbytečná. Nevím jak to mají v Anglii ale u nás se bere negativní test platný 48hodin. A po tu dobu nejdeš infekční i kdyby jsi to po testu chytl. Předpokládám, že v Anglii nemají jiný testy ani jiný virus. Měli to prostě odehrát a kor když to řešili až úplně na poslední chvíli.

Reagovat
Kinky7

Problemem je 7 pozitivnich testu v 2 dnech. Cimz padem je pravdepodobne ze to ma vicero lidi

Reagovat
aragorn

Jak píšu výše. To, že to máš neznamená, že jsi infekční. Je tam nějaká doba kdy nejsi a to právě po testu 48 hodin. Aspoň takhle to funguje v ČR. Takže nemělo nic hrozit. Zápas byl hned druhý den. A testy pak potvrdili, že zbytek byl negativní.

Reagovat
Kinky7

Nevim jak to funguje v cesku ale kdyz mel jeden z kolegu z prace pozitivni test tak vsichni co s nim jeli autem sli na 14 dni do karantény i když byli negativní. Testovani Bavorsko Phillipsreut.

Reagovat
aragorn

Reakce níže, sory

Reagovat
diastan

Reagovat
smazaný uživatel

A v lietadle by to bolo ok? Tak mali vzlietnuť, hodinu krúžiť a pristáť v Manchestri

Reagovat
aragorn

Pokud byly negativní tak do karantény nemusí po kontaktu s pozitivním ses v karantene dokud nejdeš na test. V případě, že je test negativní pak můžeš ven.

A to co píši já, je standart i pro cestování do zahraničí. V pondělí jdeš na test, je negativní platnost 48 hodin v úterý můžeš cestovat. Jestli se v pondělí večer potkáš s pozitivním se neřeší. I kdyby ses nakazil tak ses infekční po 3 dnu. City měli jeden den po testech. Není co řešit.

Už spousta týmů měli pozitivní hráče. Liverpool, Chelsea. United a nikdy nešel zbytek hráčů do karantény a hráli dál. Jen city z nějakého důvodu z toho dělá kovbojku. V budoucnu se to může vymstit. Až nějakej lišák Sam nebo Mourek budou mít možnost zkrz pár pozitivních odložit zápas, udělají to na způsob city.

Zkrátka dle pravidel co FA vydala před sezónou nebyl jediný důvod zápas odložit. Nebo chceš aby to dopadlo jak u nás Opava/ Slavia nebo v Itálií Neapol/ Juventus.

Reagovat
Kinky7

V zadnem pripade se nahadam o tom jaka jsoui pravidla nebo ne či co měl někdo udělat či ne. Jen z vlastni zkusenosti s bavorskou hygienou: přímý kontak s nakaženým = test +14 dní karanténa bez ohledu na výsledek testu. Takže se nedivím že se stalo co se stalo. Hlavně má FA vydat prohlášení proč se stalo co se stalo ale pokud tp nařídila hygiena tak jsou v háji a dopadne to jak ČR Skotsko. to byl stejný případ ne?

Reagovat
aragorn

Myslím, že stejný ne. Pro ty mezinárodní zápasy neplatí žádný domluvený pravidla a je to prakticky na hygieně domácího týmu. PL na začátku roku pravidla vydala. A za druhý, zápas ČR stopla hygiena zatímco city požádali o odsun zápasu a to je rozdíl. Kdyby City ten zápas přerušila FA nikdo asi nebude mít nic proti.

Jinak souhlas PL musí dát stanovisko, proč k tomu přistoupili. To stejný Fulham dnes. Ani není v článku napsáno kolik hráčů atd... Pak se nemůže nikdo divit, že v tom lidi vidí zvýhodnění.

Reagovat
Kinky7

Tak z toho co jsem cetl na Guardianu a BBC o to nepozadalo City ale PL rozhodla o odlozeni na zaklade poctu pripadu.

Reagovat
aragorn

Tak aspoň že FA to rozhodla u všech po stejným počtu. Teď se dá aspoň předpokládát co se stane v budoucnu, když to někde stoupne nad počet pěti pozitivních lidí.

Reagovat
Kinky7

Btw. kdyz melo city 2 hrace tak taky hralo. problem nastal au u 7 lidi tj za stejnych podminek co u Newcastlu ci Fulhamu kteri take nehrali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele