Manchester United angažoval oficiálně Rangnicka

29.11.2021, 12:53
Aktuality
Němec Ralf Rangnick se stal oficiálně dočasným manažerem Manchesteru United. Klub povede do konce této sezony. Další dva roky by pak měl pro klub pracovat jako konzultant.

Rangnick nahradí ve funkci Oleho Gunnara Solskjaera, který byl odvolán po porážce s Watfordem 21. listopadu. Od té doby mužstvo koučoval Michael Carrick. Ten by měl v klubu zůstat i nadále.

Třiašedesátiletý Rangnick v minulosti trénoval Stuttgart, Hannover, Hoffenheim, Schalke či Lipsko. Tam působil i v roli manažera. V poslední době zastával funkci sportovního ředitele v ruském Lokomotivu Moskva.

"Jsem nadšený z toho, že se můžu připojit k tak skvělému klubu a věřím, že to bude nakonec úspěšná sezona," prohlásil Rangnick, který ještě čeká na všechny formality ohledně pracovního povolení. Pokud vše půjde podle plánu, měl by jeho prvním utkáním ve funkci být duel s Arsenalem 2. prosince.

"V týmu je mnoho talentovaných hráčů a kádr je dobře vyvážený, jsou v něm mladí i zkušení," prohlásil nový manažer. "Veškerá moje snaha bude v následujících měsících směřovat k tomu, abych hráčům pomohl naplnit jejich potenciál. Ať už individuálně, anebo především jako týmu," doplnil Rangnick.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk

Komentáře (392)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele