Mám rozporuplné pocity, hodnotí sezonu trenér Trpišovský

24.05.2023, 09:44
Aktuality
Jindřich Trpišovský (© AFP)

S rozporuplnými pocity se s touto sezonou bude loučit trenér Slavie Jindřich Trpišovský. Jeho tým sice dnes vyhrál v Olomouci 3:2, ale titul po remíze v Uherském Hradišti se Slováckem 0:0 získal městský rival Sparta. Vršovičtí podruhé za sebou skončili v nejvyšší soutěži druzí, triumfovali alespoň v domácím poháru. Podle Trpišovského rozhodly o vítězi ligy dvě jarní derby na Letné.

"Chtěli jsme duel na Hané zvládnout bez ohledu na Spartu. Každý zápas hrajeme za Slavii, bylo tady plno našich fanoušků a chtěli jsme jim udělat radost. Titul jsme si neprohráli tady," řekl Trpišovský na tiskové konferenci po zápase předposledního 4. kola nadstavbové skupiny o titul.

"Nejvíc se o titulu rozhodlo ve vzájemných duelech se Spartou na Letné. V základní části jsme si dali vlastní gól v nastavení a přišli o výhru, v nadstavbě v nastavení přišli o bod po penaltě a Sparta získala dva navíc. To mě nejvíc napadne při otázce, kde jsme titul ztratili. Ve vzájemných zápasech jsme byli lepší, ale rozhodly jiné aspekty. Nejlepší je ten, kdo posbírá nejvíc bodů, a to je nyní Sparta, proto jsme my druzí. Takže to beru jako zklamání. I přes zisk poháru mám rozporuplné pocity," uvedl sedmačtyřicetiletý kouč.

Slavia ztratila na Spartu na jaře osm bodů. "Myslím si, že tam v celé sezoně byla spousta pozitiv i negativ. Na podzim jsme prošli těžkou kvalifikací do evropských pohárů, vypadli jsme s týmy, které byly horší než ty v kvalifikaci. Na jaře jsme si vybrali pár blackoutů, kdy výkony nebyly moc dobré," připomněl Trpišovský třeba domácí remízu s Hradcem Králové, po níž tým klesl na druhé místo a ztratil výhodnější pozici před nadstavbou.

Trpšovský ale našel na sezoně i pozitiva. "Dali jsme 94 gólů, předváděli jsme dobré výkony a bavili jsme diváky," podotkl někdejší trenér Žižkova či Liberce.

Slavii čeká na podzim boj v kvalifikaci o Evropskou ligu. Její kádr jistě dozná v létě změn, Trpišovský ale nebyl konkrétní. "Někteří hráči přijdou, někteří dorazí. Bude to záležitost přestupového trhu. Bude záležet na mnoha faktorech."

Velký zájem by v zahraničí mohl být o Davida Juráska, velký objev tohoto ligového ročníku. "Upřímně si myslím, že by tady David mohl zůstat a ještě hrát, protože může být lepší než je teď. V minulosti to hráčům jako Souček či Coufal prospělo a vyplatilo. Odcházeli pak jako lídři ligy na velký přestup. Vždy to ale bude o konkrétní nabídce a o tom, jak se klub rozhodne," prohlásil Trpišovský.

Autor: ČTK

Komentáře (21)

Přidat komentář
kilobyte

"Někteří hráči přijdou, někteří dorazí." To zas bude pokémonů.

Reagovat
Mass

Ve skutečnosti Trpiš na tý tiskovce řekl, že někteří hráči přijdou, někteří odejdou. ČTK má v tom chybu.

Jinak teda co je divnýho na tom, že ochází Olayinka, a když se prodají třeba David Jurásek nebo Ondra Lingr, tak se zase bude muset někdo koupit?

Reagovat
kilobyte

To mě nenapadlo, že je to od ČTK a tudíž je tam určitě chyba.

Není na tom nic divného. Podle mě by v každém letním okně měl přijít aspoň jeden hráč. I kdyby nikdo neodešel. Protože pak hrozí stagnace týmu. Nová konkurence vždy pomůže.

Reagovat
smazaný uživatel

tak někdo se bude muset koupit, to divný není. Spíš je divný se furt zbavovat opor ale nevyčistit kabinu i trochu od hráčů za zenitem

Reagovat
ratusek

Já hlavně nechápu zoufalou snahu o utočníka. Vždyť máte Jurečku, který když bude mít důvěru tak z něj uděláte ještě větší dělo než je teď. To stejné platí pro Schranze. Takže absolutně nechápu snahu o Almasiho, ted navíc o Tijaniho, který má dobrý 1-2 měsíce, dále o Gninga, Olatunjiho a ještě o toho hráče ze zahraničí. Vás trápí uplně jiné posty než utok. Hlavně obrana a střed obrany je obrovský problém. Zatáhli jste tam skleněného Holeše, který navíc chybí v záloze

Reagovat
Slavia10

Právě kvůli tomu si myslím, že možná je čas na změnu trenéra a sportovního manažera. Ne kvůli druhému místu v lize, ale kvůli tomu, že řízení klubu je poslední dva roky úplně šílený.

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych spíš bejt Slavií přived stopera, křídlo a možná někoho kreativního do zálohy.

Reagovat
kilobyte

A kdo říká, že ti příchozí hráči budou hrát v útoku?

Reagovat
ratusek

Já vím. O to je to smutnější. Vám tenhle přístup zůstal akorát u pravého beka a když už přivedete hráče, který tam fakt hraje, tak je zoufalej

Reagovat
kilobyte

Já úplně vidím, jak se radí ve Spartě a Rosa tam stojí u tabule a říká jako rádce X z Šíleně smutná princezna: "Obětujeme pravého beka."

Reagovat
ratusek

Reagovat
Neon

Reagovat
Mass

Nechápeš, protože si neviděl ty zápasy s Budějovicema nebo Teplicema, kde Slavia hrála po vápno a s centrama se nedařilo nic dělat. Tam sme ztratili body. V EKLu sme měli velkej problém střílet góly. Proč obrana, když sme v lize dostali nejmíň gólů? Vzadu hrajem na riziko, chyby přijdou, ať tam bude sebelepší hráč.

Jurečka se Schranzem nejsou hroťáci, Jurečka je lepší na podhrotu, než když se musí vepředu bít sám a radši sbírá míče a Schranzik je křídlo, navíc poměrně dobře brání 1vs1, což by jako útočník nevyužil.

Reagovat
ratusek

Může být, ale mě Schranz i Jurečka přijdou hodně goloví a je škoda je utápět na jiných pozicích a zbytečně tím nakupovat už x tého útočníka

Reagovat
Kucka

Reagovat
delfin

Sparta letos. Ale jestli zase budou posírat pohary, tak je vyhodím z oblíbených klubů.

Reagovat
noustres

Pomsta

Reagovat
kilobyte

Teď nevím, jestli nám přát a nebo ne.

Reagovat
delfin

Však jo, ty jako Sparťan, bys taky určitě nechtěl, aby to dál srali. Já jim to letos fakt přeju, zasloužej si to.

Reagovat
Mass

Až se to dozví, že jim fandí i delfíni, tak to pro ně bude velká motivace vyhrát i příští rok.

Reagovat
delfin

Delfíni, a celá třetina eurofotbalu bych tipl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele