Malouda: Hrajeme nejlepší fotbal v Anglii

23.08.2010, 13:52
Aktuality
Chelsea zahájila novou sezonu ve velkém stylu. Dva zápasy, dvě vítězství, dvanáct vstřelených branek, nula obdržených. Jak proti West Bromwichi, tak proti Wiganu vyhrála 6:0 a trojnásobný střelec Blues Florent Malouda věří, že jeho tým si za předvedenou hru a ofenzivní styl zaslouží uznání.

Chelsea stanovila v uplynulé sezoně nový rekord Premier League v počtu vstřelených branek - se 103 zářezy vymazala z historické kroniky Manchester United. Také letos navázali obhájci titulu na gólové hody a ve dvou odehraných kolech jich nastříleli hned 12. Francouz Florent Malouda se cítí dotčený, že se na herní styl svěřenců Carla Ancelottiho nepějí ódy, podobně jako například u Arsenalu či Manchesteru United.

Malouda věří, že hra Chelsea se od loňska ještě o úroveň zlepšila, což ostatně první výsledky demonstrují. "Je těžké pochopit, proč si stále lidé myslí, že Arsenal a United hrají nejlepší fotbal," říká 30letý záložník. "Když jsme loni vyhráli ligu, stejně se tvrdilo, že Arsenal hrál lépe. Jenže když chcete triumfovat v nějaké soutěži, musíte být efektivní a posuďte, když nastřílíme takové množství branek, o nějaké kvalitě to vypovídá," tvrdí sebevědomě Malouda.

"Manažer nás učí, jak mít nad zápasem kontrolu, držet otěže utkání ve svých rukou a to z nás dělá výjimečný tým. Jsme schopni střílet obrovskou spoustu branek a přitom udržet čisté konto," libuje si. "Už nám nestačí vítězit jen 1:0, máme instinkt zabijáků, a když cítíme šanci, soupeře vymažeme z hřiště. Nikdy to není snadné, avšak tím spíše je to pro naše sebevědomí skvělé. Navíc máme v kádru hodně hráčů, kteří dokáží dát góly, a to je ohromně důležité," uzavírá Malouda.

Autor: Marek Ustohal / skysports.com

Komentáře (541)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele