Maicon na odchodu z AS Řím? Ve hře je rozvázání smlouvy

19.04.2015, 15:59
Aktuality
Druhou a dost možná také poslední sezonu za římské AS hraje Douglas Maicon. Brazilský obránce má kontrakt platný do června 2016, podle italských médií se ale vedení Giallorossi chystá spolupráci s 33letým fotbalistou ukončit. Klíčovou roli zde mají hrát přetrvávající problémy s kolenem...

Maicon měl s kolenem problémy už na podzim a aktuálně je mimo hru od začátku února, kdy nastoupil k pohárovému souboji s Fiorentinou (0:2). Informace o rozvázání smlouvy přinesl už před měsícem deník Leggo, k němuž se dnes přidala Gazzetta dello Sport.

"Problém je v tom, že udělá jeden krok vpřed a dva zase zpět. Má delikátní problém s kolenem a očekával jsem, že znovu ve formě bude dříve. Teď je jeden den v pořádku a druhý už zase cítí bolest. Budeme muset dát hlavy dohromady a najít nejlepší řešení, co se jeho kondice týče. Doufám kvůli němu i klubu, že zpět bude co nejdříve," řekl na tiskové konferenci trenér Rudi Garcia.

Maicon dříve hrával za AS Monaco, Inter Milán a Manchester City. V případě odchodu z Říma se mluví o možném odchodu do zámořské MLS.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (28)

Přidat komentář
ACSMan

Ach ty brazilci nad 25 let to je peklo

Reagovat
Furia Ceca

Mně přijde, že oni vždycky začnou zářit už v 18-ti, ale ty dojezdy mají mnohem dřív, než Evropani... Jinak Brazilci, to byla vždycky národnost, který to například v Juventusu nikdy nešlo. Když vynechám Emersona, tak to byl vždycky průser - Diego, Amauri, Lúcio, teď Romulo... Na druhou stranu ale i vidím v calciu nějaký Brazilce, kterým bych v Juve věřil, jako Allan, Bruno Perez nebo Felipe Anderson.

Reagovat
smazaný uživatel

Italská liga totiž není nic pro Brazilce.

Reagovat
Furia Ceca

To bych zas tak úplně netvrdil. Spousta slavných Brazilců Itálií prošla a třeba v AC jich měli vždycky několik a všechny dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to bylo v minulém desetiletí

Reagovat
Furia Ceca

Já myslím, že se to vrátí. Například po odchodu Trezegueta v Juventusu chyběli Francouzi, kteří k Juve vždycky patřili. Pak přišel Pogba a teď tam jsou ještě Evra s Comanem.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná jo, ale ze současnosti mě napadá jediný Felipe Anderson a možná Jonathan z Interu

Reagovat
snuff24

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

komentář

Reagovat
smazaný uživatel

jo, i ja si vsiml ze to brazilcum v juve nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Nepokousim se vyvratit vsechno co rikas, ale:

Diego - hral v dobach temna a rvali ho na pozice, ktery pro nej proste nejsou! Stredni zaloznik ani utocnik on neni. Role trequartisty v tehdejsim systemu nebyla. To je jako dat (tehdejsiho) Ronaldinha na CM nebo ST, taky by byl polovicni. Bud nemel prijit nebo se melo zmenit rozestaveni. Ja byl spis pro druhou variantu a je mi lito, ze se kvuli chybam managementu nechytil.

Amauri zahral dobre v Palermu cca 2 sezony, pak tak rok a pul v Juve a vyhasl. Tak jako by vyhasla kazda ofenzivni kometa z Brazilie. Viz Adriano nebo treba Pato (zraneni nezraneni, stejne pak hral tuzku).

Lúcio byl starej a nic moc uz nehral ani v poslednim pulroce v Interu, pokud se dobre pamatuju. Ten prestup jsem nikdy nepochopil. To bylo asi jen do statistik, aby Juventusem prosel dalsi mistr sveta a vitez LM.

S Romulem mas pravdu, ale je mladej a trictvrte casu zranenej. Teoreticky se muze prosadit na lavicku, ale od nej zadny zazraky cekat nemuzeme a urovne vyse zminenych v jejich nejlepsi forme nikdy nedosahne.

A jeste bych pridal Felipe Mela, kterej vyhral zlatou popelnici a zaroven byl i nejlepsim hracem Juve urcitou dobu. Jeho forma mi vzdycky zustane zahadou, ale je dobre, ze je pryc. Je to pako..

Emerson

Reagovat
Furia Ceca

FELIPE MELO!!! Jak jsem jen mohl na takovýho exota zapomenout! Romulo měl smůlu, ale mladej už rozhodně není, je mu 28...

Reagovat
smazaný uživatel

@Romulo: No fakt. (teda podle TM 27, ale to je jedno a taky ma narozky ve stejnej den jako ja! coz je jeste vic jedno.) Vedel jsem, ze to neni 19letej mladoch, ale myslel sem, ze ma 23.. Nastesti je jen na hostovacce s opci ne? Takovyho hrace nema cenu drzet.

Reagovat
Furia Ceca

Měl smůlu a byl celej rok zraněnej... Já bych dal klidně ještě jednu sezónu hostovačku, v těch málo zápasech, co hrál, nebyl zase marnej. Jinak všechno nejlepší k narozeninám za... Za 4 dny?

Reagovat
Recoba Inter

že Lúcio

Reagovat
Trand

On totiž od 25 let hrál špatně no.

Reagovat
ACSMan

ano slovo brazilci znamená totiž Maicon

Reagovat
smazaný uživatel

To píšeš pod článek s Maiconem tak snad....A co kašlu na to.

Reagovat
Zark

netřeba se rozrušovat nad dementama

Reagovat
ACSMan

Jo tak je to brazilec. I když on hrál solidně do více než 25 tak poukazuji na to, že se také nevyhne rozvazování smluv apod.

Reagovat
DelPiero137

Tak zrovna Maicon nie je ten pripad.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

vzal bych místo něj nějakýho dalšího průměráka, třeba z Cesseny

Reagovat
Houfi

Bruno Peres, Zappacosta nebo Darmian?

Reagovat
smazaný uživatel

Darmian

Reagovat
wiggum

A vem si i Rudiho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele