MAGATH PŘEVEZME BAYERN?

18.05.2004, 00:12
Aktuality
Jedním z nejuznávanějších trenérů v současném Německu je bezesporu Felix Magath. 50letý kouč Stuttgartu ale pokukuje po lepším. A to hned po tom, co je v Německu nejlepší – v létě by měl od Ottmara Hittzfelda převzít otěže Bayernu Mnichov!

Stuttgart, tým bez velkých hvězd, loni Magath dotáhl na druhé místo v Bundeslize, k nejlepšímu umístění od sezóny 1991/92, kdy klub získal titul. Letos nejenže navázal na úspěšné tažení Bundesligou, ale uspěl i v Lize Mistrů, nešťastným vlastním gólem vypadl až v osmifinále s Chelsea. Ještě jeden úkol letos čeká na jeho svěřence. V posledním bundesligovém kole jede Stuttgart do Leverkusenu, kde se odehraje přímý souboj o třetí místo zajišťující předkolo Ligy Mistrů. Stuttgartu stačí remíza.

Dost možná to bude poslední zápas, ve kterém bude mužstvo z jihu Německa dirigovat Felix Magath. Zájem o jeho služby totiž projevil tým, který se u našich západních sousedů neodmítá – Bayern Mnichov. Ottmar Hitzfeld, jeho současný trenér, sice bavorský klub v posledních šesti sezónách dovedl ke čtyřem domácím titulům, dvěma triumfům v domácím poháru a k titulu v Lize Mistrů v roce 2001, ale letos zůstane pyšný Bayern bez trofeje a to se šéfům klubu příliš nezamlouvá.

"Perfektní! Magath jde do Bayernu!" hlásá známý německý magazín Kicker. I přesto, že Magath ještě před týdnem ujišťoval, že má ještě rok platnou smlouvu a že se o své budoucnosti rozhodne až po sezóně, zdá se být jisté, že klub opustí. "Nemáme důvod se na Felixe zlobit. Pokud bude chtít odejít, doufám, že se rozejdeme v dobrém," uvedl prezident Erwin Staudt. Sice je zřejmé, že skvělého trenéra ztratí nerad, zároveň ale nechce brzdit jeho kariéru. Proto při jednání s Bayernem neřekl ne...

Samozřejmě jsou na místě i spekulace o Magathově nástupci. Horkým kandidátem byl dosavadní kouč rakouského GAK Graz Walter Schachner. Ten letos svůj tým dovedl k titulu a úplně tak zastínil slavnějšího městského rivala, Sturm, který je vážně ohrožen sestupem. "Mluvil jsem s představiteli Stuttgartu a oznámil jim, že zůstávám v Grazu," odolal zájmu Schachner. Dalším v pořadí je prý Guus Hiddink, současný kouč nizozemského PSV Eindhoven.

Změna trenéra se zřejmě příliš nezamlouvá Oliveru Kahnovi, největší osobnosti současného Bayernu. Nelíbí se mu, jakému tlaku a jaké pozornosti od médií byl Hittzfeld vystaven. "Opravdu s ním cítím. Tohle si nezasloužil," uvedl Kahn. Ostatně i on sám dobře ví, jak chutná kritika německých médií. Je to pár dní, co se nechal dovést až k tomu, že se vzdal kapitánské pásky...

Felix Magath tedy podle všech indicií opravdu zamíří do Bavorska. Definitiva pravděpodobně přijde brzy, již tento víkend německá liga končí. Ale na jak dlouho Magath zůstane? Netají se totiž svým obdivem k anglickému fotbalu. "Vždy jsem chtěl pracovat v cizině a ještě jsem to nevzdal. Mám slabost pro Anglii, tam se hraje ryzí, přirozený fotbal. Pracovat tam, to by mě opravdu zajímalo," nechal se slyšet Magath...

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele