Lyon zřejmě bude bez pohárů, Aulas nevyloučil odchod Depaye

10.05.2020, 21:18
Aktuality
Letošní ročník francouzské nejvyšší soutěže byl koncem dubna předčasně ukončen, tamní kluby přijdou o spoustu peněz a poprvé od roku 1997 zřejmě bude v evropských pohárech chybět Olympique Lyon. Tomu hrozí odchod klíčových hráčů a jedním z nich je Memphis Depay, obává se toho i prezident Jean-Michel Aulas...

Nizozemský útočník letos nastoupil k osmnácti soutěžním zápasům a na své konto si připsal čtrnáct branek. Smlouvu má jenom do června 2021 a vedení usiluje o prodloužení spolupráce, zájem o hráče má například AC Milán a neodradil ho ani fakt, že se Depay zotavuje z prosincového vážného zranění kolenních vazů.

"Udělám vše pro to, abych hráče udržel, ale fotbalisté zvyklí hrát evropské poháry se možná budou chtít poohlédnout po angažmá jinde, protože my o Ligu mistrů přišli," prohlásil Aulas.

"Pro tuto chvíli nemám žádné novinky. Memphis mi říkal, že jakmile se uzdraví, bude připraven jednat o novém kontraktu. Jeho agenti nám naznačili, že pokud nebudeme hrát evropské poháry, je pravděpodobnější varianta o jeho odchodu," dodal.

Francouzská vláda koncem dubna až do září zakázala všechny velké sportovní akce a ukončena tak byla i Ligue 1. Mistrem se stalo PSG, Lyon obsadil až sedmé místo a pokud letos nevyhraje Ligu mistrů, bude v příští sezoně po dlouhých letech v pohárech chybět.

"Jsme na špatné cestě. Ve světle toho, co se děje jinde v Evropě, by nemuselo být pozdě na představu o jiném a politicky přijatelnějším řešení. Je to divné, od 30. dubna jsem nedostal minutu po minutě jdoucí přepis ze schůze vedení a ředitelů soutěže, kteří rozhodli o ukončení sezony," podivuje se.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
Whitemedia

V Lyonu to vypadá na výprodej a dokázal bych si tam vybrat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Smreky

kam by sa vám hodil? do ktorého tímu?

Reagovat
Tommy$

Depay by se mi hodil třeba do Dortmundu, jako případná náhrada za Sancha

Reagovat
Gazdo

Kludne ku nam kedze lave kridlo nam chyba ako sol.. aj ked je jasne ze Depay nie je WC tak by sa mohol stat lebo potencial ma

Reagovat
hromdopolice

Ještě aby Depay někomu připomínal záchod

Reagovat
smazaný uživatel

Do Slavie za zraněného Olayinku

Reagovat
smazaný uživatel

Everton, Betis, Lazio...

Reagovat
martin.b

Absolutně nezvládnutá "revoluce" s Juninhem a Sylvinhem

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak jim nezbývá nic jiného než vyhrát rozehranou Ligu Mistrů.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak Juventus už je jednou nohou venku, a pak se se štěstím při losu i ve hře může stát cokoliv.

Reagovat
kattos

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, konce sezón mívají silné.

Dembelého (za rozumnou cenu i Depaye) bych bral do Chelsea.

Reagovat
DieryVonry

Lamps s IQ nad 140, by snad nikdy nebral Dembelého, jen ať se pěkně soustřední na Havertze!

Reagovat
smazaný uživatel

Spolu s Aouarom do Tottenhamu len škoda že niesu chechtaky

Reagovat
Bakary3

A to bude teprve sranda, az budete vyplácet Mourka

Reagovat
Front hell

Reagovat
ttopi

Jak to dopadlo s tím Mbappem a zlatou kopačkou? Prej se ozval, že mu nepřijde fér být osamoceným vítězem zlaté kopačky ve Francii, když Yeder dal stejný počet branek.

Reagovat
Noustress

Dembélé by mohla byť pre CFC skvelá posila, lacnejšia ako Werner a navyše má skúsenosti s ostrovným futbalom, v najideálnejšom prípade by sme im poslali Michyho + nejaký menší doplatok

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak blbí snad nejsou. Batshuaye si odevzdejte tam, kde patří tedy OM a vemte si někoho od nich. Nás přeskočte, díky.

Reagovat
juninho8

No vyzerá to celkom na revolúciu v Lyone a vzhľadom na to že zrejme nebude LM budúcu sezónu tak veľa hráčov do Lyonu nebude chcieť prísť. A to pri relatívne očakávaných stratách Tousarta, Depaya, Aouara, Traorého, Teteho, možno Dembeleho a Lopesa bude neskutočný problém. Reálne hrozí že boj o EL bude na poriadku dňa niekoľko rokov Keď si predstavím ako tam po krídlach zavadzajú Cornet s Terrierom a zásobujú na hrote hrajúceho Cherkiho alebo Gouiriho tak ma prechádza chuť na futbal Nech ho radšej už nerozbehnú

Reagovat
Seydou Doumbia

Nevím, kde by si takový Traoré mohl příští rok se svými kvalitami zahrát LM. Lopes je srdcař tak ten snad zůstane. Depay, Aouar, Dembélé to už je horší, no.

Reagovat
juninho8

Nejaký turecký/ ruský klub by ho stiahol určite. Lopesa som tam možno nemusel písať ale videl som už aj špekulácie o ňom. Rozmýšľam kto nám tak zostane do základu - LOPES, Y. Kone (aj ked tam by som chcel nieco lepsie), DENAYER, Andersen (to iste ako Kone), DUBOIS ( RAFAEL)...stred zalohy by bol celkom fajn...brazilsky ( GUIMARAES, JEAN LUCAS, THIAGO MENDES + REINE - ADELAIDE + Caqueret.....na kridla a utok nam nezostane nikto Cornet, Terrier, Cherki, Gouiri a možno Ekambi....JMA sa bude musiet cinit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele