Lyon získal mladého Edersona

30.01.2008, 12:32
Aktuality
Juninho Pernambucano již zná jméno svého nástupce v roli režiséra hry Lyonu. Vedení francouzského klubu vyslyšelo volání 32letého záložníka a z konkurenčního Nice předběžně koupilo Edersona, za něhož opačným směrem putuje patnáct milionů eur. 22letý Brazilec letošní sezonu dohraje v Nice a na Stade Gerland se přestěhuje v létě...

"Juninho Edersonovi již několikrát volal," naznačil prezident Lyonu Jean-Michel Aulas důležitost Juninha v celém transferu.

Ederson začínal svou kariéru v Internacionalu a po krátké anabázi v Juventude v roce 2004 zamířil na hostování do Nice. Za francouzský klub sice odehrál pouze jeden zápas, trenéra a vedení ovšem i tak stihl přesvědčit o svých kvalitách a o rok později do Francie přestoupil.

Po svém přestupu se Ederson stal klíčovou postavou Nice, jemuž v současné době patří vynikající čtvrtá příčka. 22letý fotbalista má na svém kontě 77 startů ve francuzské nejvyšší soutěži, v nichž zaznamenal dvanáct branek.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vypadá to slibně, ale přece by jenom Lyon nemusel tahat do týmu tolik Brazilců...

Reagovat
satan_666

a co bude s Juninhem? chce pryč?

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ne, spíš si myslím, že už pomalu ale jistě myslí na zadní vrátka, přece jenom už je mu 32 a třeba se v budoucnu bude chtít vrátit zpět do Brazílie a tam dohrát, doufám, že ještě nějakou tu sezonu vydrží, bez něj to bohužel OL příliš nefunguje

Reagovat
satan_666

no právě,32 si myslim že eště neni tolik,obzvlášt při tom jak hraje furt dobře,min dva roky by eště vydržet měl,pak kdoví

Reagovat
smazaný uživatel

Ederson byl v FM takový klasický nákup za levno..evidentně mu to kope i v reálu.

Reagovat
smazaný uživatel

Když si uvědomim, kde byli Nice minulou sezonu, tak teď jim to docela šlape:)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele