Lyon si z Juventusu vypůjčil obránce De Sciglia

05.10.2020, 17:37
Aktuality
Mattia de Sciglio bude v následující sezóně působit ve francouzském Lyonu. Trojnásobný vítěz Serie A byl z Juventusu uvolněn na hostování a poprvé v kariéře si vyzkouší zahraniční angažmá.

Italský pravý obránce, který ale umí i na druhém kraji defenzivní řady nebo v záloze, hrál od svých deseti let v milánském AC, kde také začal s dospělým fotbalem. Během šesti sezón si vydobyl pozici v základní sestavě a prosadil se také do reprezentace, načež v létě 2017 za 12 milionů eur přestoupil k hegemonovi z Turína.

V dresu Staré dámy ale hrál větší roli pouze krátce a po nepříliš vydařené sezóně bude nastupovat za Lyon. Ten sedmadvacetiletého beka, jemuž do konce smlouvy zbývají dva roky, získal na roční hostování bez opce na přestup.

Autor: Martin Vejdělek / football-italia.net

Komentáře (32)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

A k němu třicetiletý alžírský stoper Djamel Benlarmi

Reagovat
roman_tycka

Berem, kopat do míče asi umí. Horší to už bejt nemůže

Reagovat
Seydou Doumbia

De Sciglio je pro mě definice průměrnosti, ale bránit by umět mohl, když hraje v Itálii. Jak jsem četl o tom no name alžířanovi tak jsem měl slzy v očích.

Reagovat
roman_tycka

Mně je to už jedno asi. Depay se nahratí Tiktokem, Aouar futsalistou, posila do obrany je nějakej alžírskej Diakhaté, De Sciglio asi ok, na ten okraj obrany se hodí nějakej backup, vždyť tam je jenom Bard a Dubois, jak se jeden z nich zraní, tak je to v hajzlu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Prodej Teteho, Raffaela bych chápal, ale hostování Koného v Elche už moc ne. Tak pokud to bude Diakhaté tak je to ještě výhra...nejhorší stoperi Lyonu za posledních dvacet let jsou Morel a Koné

Reagovat
roman_tycka

Ty si evidentně moc nepamatuješ Diakhatého v tandemu s Crisem, to mě straší dodnes. Koné byl oproti němu ještě dobrej . Morela nekomentuji

Reagovat
Seydou Doumbia

Asi si ho s někým pletu no. V té době jsem Lyon měl možnost sledovat jen v době, kdy ho dali do televize takže tak.

Reagovat
Seydou Doumbia

sorry, zamotal jsem se do toho jako ti výše zmínění obránci

Reagovat
smazaný uživatel

Výborná posila.

Reagovat
smazaný uživatel

pro Juventus!

Reagovat
juninho8

De Sciglio preco nie. To som celkom za. Myslím že dobrý ťah. Ale fakt to chcelo stopéra do základu a dúfal som že to bude Umtiti a nie nejaká alžírska socka ale možno nás prekvapí...

Ja by som hneď neodsudzoval ani toho Paquetu. Za to že má rád loptu. Možno to nebude až také hrozné. Uvidíme keď dostane šancu. Skôr ma sklamali tí ďalší dvaja stredný zaloznici čo prišli. Odchovanec Caqueret ich strčí do vačku s prstom v nose. Celkovo ten juhoamerický nákupný štýl mi nie je až tak pochuti ale uvidíme keď sa dostaneme z týchto sraciek. Možno si to všetko sadne.

Reagovat
roman_tycka

Juninho efekt. Natahání si průměrných brazilců do týmu. Jean Lucas marnej, Thiago Mendes vypadal dobře, ale taky hraje strašnej průměr. Bruno jedinej, co snese přísnější měřítka. Caqueret jednoznačně nejlepší z té záložní trojky, protože Aouar je mimo taky. To chce hlavně trenera co tomu dá nějakej systém co funguje. Garcia hezky, že vyřadil City a Juve, ale Lorient by to chtělo taky porazit.

Reagovat
Seydou Doumbia

Kdy vlastně Lyon měl naposledy šnůru výher, kde šel alespon trochu vidět nějaký systém? Napadá mě sezona 17/18, kdy to tam ''vedl'' Genesio a táhl to čtyřlístek Traoré-Fekir-Depay-Diaz.

Reagovat
roman_tycka

Jo asi tohle, v záloze Tolisso, začínal Aouar.

Reagovat
juninho8

No ono sa to tak nejak vždy hádže na trénera ale tu je to asi aj oprávnené. Garcia je trotl a to povedia snáď všetci fanúšikovia tímov ktoré viedol...ten výber trénerov Aulas už pár rokov hodne nezvláda. Je sympatické že dáva šancu mladým trénerom z vlastných radov ale proste nie vždy to vyjde. A on to skúšal vkusne dokola. Až to zaklincoval Sylvinhom a Garciom...od Houliera sme snáď nemali poriadneho trénera. Náznaky tam boli. Puel mal dobre chvíľky, aj Genesio koniec koncov. Ale ten top class tréner tu už dlho nebol.

Reagovat
Seydou Doumbia

Garde ještě byl solidní trenér. Na Genesia byl taky velký hejt, on byl spíš takový kamarád. Hráči si pod ním mohli dělat co chtěli. Depay i Diaz taky byli dost náladovi v té době. Četl jsem tady expresku že Lyon už ted hledá nového trenéra na další sezonu, ale pokud to Garcia bude kurvit i nadále tak končí nejpozději do konce roku. Jenže koho takhle v lednu sežene? Zase se to bude všemožně lepit a bude v tom bordel. A nebo Garcia zůstane do konce ročníku, neudělá LM a odejde zbytek kádru.

Reagovat
roman_tycka

A taky zacinam pochybovat o Juninhovi. Sice ma swag, ale co se mu povedlo? Bruno maximalne. Zbytek prumer.

Reagovat
juninho8

No ono sa to rozmrda do poslednej kvapky a potom sa budeme spamätávať ďalších 5 rokov. Snáď sa mýlim...ale to vyjadrenie že do novej sezóny budú hľadať nového trénera je pre mňa úplný amaterizmus. Buď vyhodím Garciu už teraz, alebo sa budem aspoň tváriť že mu dôverujem. Toto je úplne zbytočné...

Reagovat
smazaný uživatel

Vladimír pls

Reagovat
roman_tycka

Dalibore, nech toho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Letos je to léto od Lyonu vyloženě průser a vzhledem k aktuální formě a Garciově zvláštnímu projevu se obávám, aby vůbec o ty poháry nějak bojovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně i ho nechte!

Reagovat
Seydou Doumbia

bez opce tak těžko

Reagovat
smazaný uživatel

v Itálii hodně nechtěný zboží

Reagovat
roman_tycka

Habib Keita podepsal akorát. Akorát do béčka. Zatím jsem spokojenej s deadlinem

Reagovat
Seydou Doumbia

A podle všechno Augustin a Corchia do Nantes. Nantes i Strasbourg si včera pasoval na sestup tak se činí. Škoda Cypriena do Parmy.

Reagovat
Largo

Jinak teda Udinese docela valec. Pereyra, Pussetto a ted jeste Deulofeu, to by mohl bejt zajimavej tym.

Reagovat
Seydou Doumbia

Makengo další tuším majítel Watfordu vlastní i Udinese a nebo to je hodně úzké propojený, proto tam chodí největší hvězdy Watfordu...

Reagovat
Largo

jj, jedna rodina, Pozzo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvedavy jak resp jestli dopadne rosada Umtiti / Depay (ackoli Depay Suareze nenahradi, Pjanic je tak za Rakitice a Trincao je trochu zabavnejsi varianta nez Vidal ale ten zas umel pritvrdit hru a hecovat spoluhrace... Za Artura nahrada 0 a za super rychleho Semeda jak by smet :(

Reagovat
Langi

hlavně že se loni nakoupilo asi 7 hráčů za 120 ME, aby následně půlka z nich za rok odešla na nesmyslné hostovačky...to jsou fakt chytře investované prachy za Mendyho a Ndombeleho...někde bych chtěl vidět ten finanční rozdíl, proč se tahle komedie letos musela odehrát...protože tohle jsou rošády ala rok 2013/14, kdy sme k nám tahali totální odpad za pár šupů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele