Lyon koupil brazilského záložníka Guimarãese

30.01.2020, 11:43
Aktuality
Bruno Guimarães opouští CA Paranaense a vydává se na své první evropské angažmá. O mladého brazilského záložníka byl na starém kontinentu zájem a boj o jeho služby nakonec vyhrál Olympique Lyon, francouzský klub zaplatí dvacet milionů eur, do Jižní Ameriky navíc pošle dvacet procent z dalšího hráčova prodeje...

"Olympique Lyon s velkým potěšením oznamuje přestup kapitána brazilského olympijského výběru Bruna Guimarãese. Fotbalista se v Bogotě, kde aktuálně pobývá s reprezentací do 23 let, podrobil zdravotní prohlídce a za přítomnosti sportovního ředitele Juninha následně podepsal smlouvu na čtyři a půl roku," sdělil Lyon v oficiálním prohlášení.

Guimarães v listopadu oslavil 22. narozeniny a brazilskou ligu hrál od roku 2017, v průběhu tří let se spoluhráči vybojoval jeden triumf v Copa Sudamericana (2018) a loni se radoval z výhry v Brazilském poháru.

Lyon nebyl jediným zájemcem o služby Guimarãese, toho se snažily získat i Atlético Madrid, Arsenal a Benfica.

Autor: Tomáš Pavlík / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
Smreky

Reagovat
Langi

nečekaně zase CM

Reagovat
Largo

Dopředu závidím. Velkej potenciál, až se divím, že neklaplo to Atlético.

Reagovat
mrann1x

Ve vedení Atlética by nesměli sedět amatéři. Měli předkupní právo a stejně si ho nechali utéct a teď to vypadá, že ani Cavaniho nepřivedou.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Prehovoril ho sam Juninho a jednanie klubu. Volal mu sam JMA a Juninho za nim letel do Brazilie. Atletico jednalo len cez agenta.

Reagovat
Godwinson

Zajímavý hráč

Reagovat
FC Porto FC

hodně dobrej hrač. Proč ale jeden uživatel psal že jde tutově do Benfici ? :D :D

Reagovat
LeonardoUžoa

Uz si to zada dalsi brazilskou ikonu Lyonu. Jinak juninho solidni hipster.

Reagovat
Langi

Ok, takze Lyon uz se, po dnesku, realne konecne zvedl...hura za 3. mistem a vyhrat oba pohary...skoncit horsi, by v te konkurenci bylo uz na presdrzku

Reagovat
roman_tycka

Poděkujme Dantemu, jinak klasickej Lyon, posledních 15 minut přestali hrát a 88. minuta gol

Reagovat
Seydou Doumbia

Klasický Lyon by to byl kdyby ten zápas prosral kdesik v prodloužení nebo v 95+. Ale zatím všech sedm zápasů letošního roku výhry tak uvidíme

Reagovat
juninho8

a teraz bum....z 10 kol 2 vyhry a 2 remizy a prehry v oboch poharoch pri Lyone nikdy nevies....ale snaaaaaad mas pravdu ty a tato sezona sa este zachrani....inac ako to je s FRA poharmi? uz nepostupuju do EL obaja vitazi....Uz len vitaz CdF ci?

Reagovat
Israha

Ne, pořád by měl i vítěz Coupe de la Ligue. Který má letos btw. na neurčito poslední ročník, pokud jsem dohledal správné informace.

Reagovat
juninho8

Dik za info...

Reagovat
Müllered

S tím jménem měl jít do jiného klubu.

Reagovat
klvana

Tam by ho byla škoda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele