Lunina těší angažmá v Oviedu, o další budoucnosti jasno nemá

11.02.2020, 14:00
Aktuality
Po více než roce a půl se Andrij Lunin znovu stal jedničkou v brance nějakého klubu. Talentovaný ukrajinský gólman v létě 2018 opustil Zarju Luhansk a přestoupil do Realu Madrid, který ho následně odeslal už na tři hostování. Sám Lunin aktuálně nemá ponětí o tom, kde bude působit v příštím ligovém ročníku...

Lunin dnes slaví 21. narozeniny a Bílý balet za něho zaplatil osm a půl milionu eur. Loni Ukrajinec působil v Leganésu a před letošní sezonou si ho vypůjčil Valladolid, kde brankář dostal jen dvě šance v Copa del Rey. V lednu se proto stěhoval znovu, to ho získalo Oviedo a Lunin se rychle začlenil do základní sestavy.

"Ještě ne, ale bavíme se o tom - jsem v kontaktu s trenérem brankářů a řediteli," odpověděl Lunin na dotaz, zda mu vedení už nějakým způsobem dalo najevo, že s ním pro příští sezonu počítá do prvního týmu.

"Mojí prioritou je chytat, pokračovat v tom a tohle mi nyní bylo umožněno v Realu Oviedo. Jsem šťastný, že za tento klub mohu hrát," prohlásil dále.

Lunin zatím na klubové úrovni velké úspěchy nezaznamenal, o to cennějšího úspěchu dosáhl na mezinárodní scéně, když loni v létě přispěl k triumfu Ukrajiny na mistrovství světa hráčů do dvaceti let.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
Vincent Vegan

Hlavně musí zachránit ligu. Depor už se zvedl a Ovieda by byla škoda. I když pokud má Málaga fakt takové problémy, tak by možná šli místo nich dolů oni.

Reagovat
smazaný uživatel

Dembélé 6 měsíců v pekle...neuvěřitelné.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám pro něj slabost, ale tohle už snad nemůže dát ani psychicky...

Reagovat
Lamskej#RMCF

Pořád jsem nepochopil, proč je odesílám na hostování někam, kde nezaručí že bude chytat.. To mohl zrovna dělat trojku u nás předtím

Reagovat
Jordi Alba

Oviedo má nejvíc inkasovanejch gólů v Segundě společně s Lugem, jestli ani tam si nezachytá, tak kde jinde?

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť v Ovideu chytá, a chytá zatím skvěle. Lamskej měl asi na mysli to, že byl naprd výběr, že šel letos na podzim do Valladolidu a předtím rok do Leganes, kde vlastně za rok a půl zachytal jen pár zápasů. Problém je ten, že týmy v La Lize si nenechají jako jedničku talentovanýho hráče, co přišel na hostování a za 2-3 roky odejde a oni zas budou bez brankáře. To si rovnou mohou dát talent ze svý akademie, kterýho třeba pak můžou prodat.

Reagovat
Lamskej#RMCF

Jak říkáš, myslel sem přesně to.. Já tomu rozumím, chápu že nikdo nechce defacto vychovat jinému týmu gólmana a pak hledat nového.. A proto je Teda pro mě lepší, občas si u nás zachytat a trénovat než trénovat například v Leganesu a vyseda ať tam tak jako tak na lavičce..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec to vyšlo asi nastejno. Ale doufám, že na příští rok to nějak vymyslíme lépe, než doteď. Pokud teda nedojde k nám dělat dvojku, což si myslím, je škoda. On potřebuje chytat, tak bych nějakýmu menšímu klubu klidně zaplatil třeba 10m aby prostě odchytal celou ligu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele