Lukaku: Nebylo těžké opustit Chelsea a přestoupit do Evertonu

04.08.2014, 21:39
Aktuality
Romelu Lukaku vzdal boj o pozici na hrotu útoku v londýnské Chelsea a definitivně přestoupil. Jeho novým zaměstnavatelem je ambiciózní Everton, který za něj zaplatil rekordních 28 milionů liber. Belgičan nyní pro Skysports prozradil, že rozhodnutí o přestupu pro něj bylo velice jednoduché.

21letý kanonýr strávil u Toffees už minulou sezónu, s patnácti ligovými góly se stal nejlepším střelcem klubu a manažer Roberto Martínez tak logicky zesílil snahu o jeho opětovné získání. To se mu nakonec podařilo. "Pro mě je to jednoduché. Chci se každým rokem zlepšovat," uvedl sebevědomý fotbalista.

Jeho podmínkou pro setrvání v Chelsea byla pozice číslo jedna v útoku. Po příchodu Diega Costy se však rozhodl složit zbraně a vydat se cestou jistoty. "Neříkám, že je Chelsea špatný tým. Já jen zkrátka potřebuji hrát v místě, kde se cítím dobře. Do Evertonu už téměř patřím, proto jsem se vrátil. Mám s hráči i realizačním týmem velmi dobrý vztah," líčí spokojeně Lukaku.

Rodák z Antverp si podle svých slov "sedl" především s manažerem Martínezem, pod nímž prý fotbalově vyrostl. "Roberto Martínez mě hodně ovlivnil. Fotbal zná dokonale a i proto se pod jeho vedením můžu stále ještě zlepšit," libuje si forvard, jenž předloni vládl tabulce střelců i na prvním hostování ve West Bromwich Albionu.

Od Evertonu si však slibuje útok na nejvyšší příčky. "Chci se stát jedním z nejlepších. Manažer z nás zase chce udělat jeden z nejlepších týmů v Anglii. Pomáhá nám zlepšovat se nejen jako individualitám, ale i jako týmu," dodal nadšeně Romelu Lukaku.

Autor: Marek Ustohal / skysports.com

Komentáře (454)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele