Luis Enrique: Champions League není prioritou

16.09.2014, 15:40
Aktuality
Barcelona za sebou nemá vydařenou sezónu, pod vedením nového kouče Luise Enriqueho se však katalánský celek chytil a může znovu optimisticky hledět do budoucnosti. Nového lodivoda po domácí soutěži čeká debut na půdě nejslavnější evropské klubové soutěže...

Blaugranas minulou sezónu španělské nejvyšší soutěže zakončili na druhé příčce za vedoucím Atléticem Madrid, které mělo k dobru tři body. Stejný celek pak vystavil Barceloně stopku také na půdě Ligy mistrů, ze které se tak slavný velkoklub poroučel již ve čtvrtfinále.

Na poli prestižní evropské klubové soutěže tak má FCB co napravovat, ovšem Luis Enrique nehodlá úspěch podmiňovat na jednu nebo druhou soutěž. "Pro mě bude skvělé, když se nám podaří vyhrát nějakou trofej," uvedl Enrique, jehož tým z úvodních tří zápasů Primera División získal plný počet bodů. "Stále je teprve začátek sezóny, ale chceme vyhrávat," dodal.

Barcelona vstoupí do milionářské soutěže ve středu utkáním s APOELem Nikósie. Ve skupině F se pak ještě nacházejí Paris Saint-Germain a Ajax. "Vzhledem k úspěchům z posledních let určitě nemůžeme jít do Ligy mistrů bez ambicí. Chceme uspět," vyhlásil Enrique. "Existuje spousta věcí ke zlepšení, ale věřím, že jsme dobře připraveni," doplnil 44letý kouč.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (367)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele