Luis Alberto se dočkal odchodu z Lazia, koupil ho Al Duhail

11.06., 20:58
Aktuality
Luis Alberto (© AFP)

Luis Alberto měl v plánu opustit Lazio a přání se mu nakonec splní. 31letý španělský záložník si zahraje katarskou nejvyšší soutěž, dnes byl oficiálně potvrzen jeho transfer do celku Al Duhail.

Luis Alberto začátkem října minulého roku prodlužoval kontrakt do června 2027 a v průběhu jara požádal o odchod. Někdejší fotbalista Sevilly nebo Liverpoolu tak reagoval na velké změny v kabině římského klubu, kdy rezignoval trenér Maurizio Sarri a jeho povinnosti převzal Igor Tudor. Pro hráče to znamenalo změnu pozice na hřišti a jistotu mu nedodal ani kritický a zároveň váhající prezident Claudio Lotito.

Al Duhail se s Luisem Albertem na podmínkách dohodl minulý měsíc a fotbalista se tento týden úspěšně podrobil zdravotní prohlídce. Do hlavního města Itálie putuje suma pohybující se okolo jedenácti milionů eur a další finance budou ve hře díky bonusům, dvanáct procent z celkové částky dostane Liverpool.

Luis Alberto strávil v Laziu osm sezon, během nichž odehrál 307 zápasů a nastřílel 52 gólů. Jednou s nyní již bývalými spoluhráči triumfoval v Coppa Italia, dvakrát se radoval z výhry v Superpoháru.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (25)

Přidat komentář
Pipo123

Bude mi chybať, ta trojica Leiva, Alberto, SMS bolo to najlepsie co som u nas videl. Postupne vsetci odisli, uvidime kto preberie zodpovednost v zaloha, strasne dufam ze to bude Rovella

Reagovat
Kucka

Reagovat
Panini Calciatore

Veron-Stankovic-Mendieta-D.Baggio-Nedved-D.Simeone-Fiore-Liverani...

teda ak to pamatas ja ano

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pipo123

Jo, ale to som videl pár zápasov, ja som začal Lazio sledovať hlavne v dobe keď išli do sračiek, takže tam behal Cribari a Manfredini

Reagovat
herbage

Reagovat
Kucka

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Kapřík

Reagovat
JuventusFC1897

T Motta dnes podpísal ako nový tréner Juve na 3roky. Som zvedavý.

Inak ak Giuntoli toto mercato Mottovi vystruha základnú XI Di Gregorio,Di Lorenzo, Bremer, Calafiori,Cambiasso, Loca, Fagio, D. Luiz, Berardi, Vlaho, Chiesa tak to bude u mňa Boh.

A ako bonus pošle do hajan Polaka,A.Sranda, francuzského synka a Mckchickenna.

Reagovat
Panini Calciatore

Ved Chiesa isto odchadza

Conte ho velmi chce do Napoli ale aj Roma je v hre.

Reagovat
JuventusFC1897

Isto? To by som netvrdil. Ono aj keby tam bol namiesto Fedeho niekto iný,tak aj tak obrovský krok vpred.

Reagovat
Panini Calciatore

Mnoho koucov Chiesom pohrda pre jeho caste zranenia a slabu defenzivnu cinnost.

Pravda je ze tak ako mu islo este ked hral pred rokmi vo Fiorentine tak odvtedy len paberkuje.

Smerom dopredu je to urcite zaujimavy hrac ale dozadu je to fakt bieda preto sa aj cudujem Contemu ktory si potrpi na vracanie hracov ze ho chce.

Reagovat
JuventusFC1897

Takto. Kto z Juve sa nejak posunul a nepaberkuje? Pod Allegrim takmer všetci hráči išli dole, snáď okrem Bremera. Žiaden posun, buď stagnácia, alebo prepad výkonnosti celé mužstvo.

Chiesa je delo,ale potrebuje sakra iný štýl, než to čo tam razil Allegri.

Reagovat
Largo

Nicméně s těma zraněníma a slabou defenzivní činností má Panini pravdu. Navíc mu za rok končí smlouva a i tak chce Juve minimálně 30 milionů cash. Takže i když o něm jednáme, mnohem radši bych u nás viděl Bogu. S Chiesovým platem a nároky Juve je to při jeho náchylnosti na zranění docela dost risk, zvlášť pro tým jako je AS.

Reagovat
Raffaello

Jeho podpis je fakt risk. Nehledě na jeho nesmyslné požadavky. Už se to láme, z mladého talentu už je ve věku (na podzim 27), kdy má předvádět stabilně kvalitní výkony, což zkrátka nepředvádí.

Je to srovnatelné s Paulitem poslední dva roky v Juve. Tu předposlední sezónu (Chiesa 22/23, Dybala 20-21) měli oba de facto totožnou, tu poslední (Chiesa 23/24, Dybala 21/22) měl Dybala lepší. A to při podobném odehraném času i podobném času na mardoce.

Prodat, dokud to jde, jinak se bude vztekat v sezóně na lavičce a příští rok odejde zadarmo. Motta se v Boloni nepáral ani s Rickym Orsolinim. To taky není hráč, který by dal obraně něco extra navíc, takže ho Motta hrál i z lavičky nebo ho prostě stáhnul dřív, s tímhle on nemá problém. A Chiesu by možná nakopl začátek, ale v momentě, kdy se mu nebude dařit, Motta ho posadí, aby si to odmakal a vybojoval zpátky. Na to on není stavěný. A nemůžeš mít frajera s 10m za sezónu na lavičce.

Ono je to ve výsledku jednoduchý, když se člověk oprostí od emocí. Poslat Fedexe do Neapole za Di Lorenza s příplatkem a na shledanou. Chiesa bohužel dělo není, je potřeba si to přiznat a podle toho s tím pracovat.

Reagovat
Largo

Toho času fakt neodehrál moc. Za mě je to prostě příliš velký risk, který není ve finančních možnostech AS. Není to něco jako Abraham, ten dával trochu smysl, i když i tehdy ta částka byla přemrštěná a bylo to spíš o tom, že se chtěl Pinto vytáhnout.

Reagovat
Raffaello

Souhlas, pro AS to nemá smysl. Ten tým potřebuje úplně jiné věci, než vyhazovat 30m za hráče jako Chiesa, resp. dalšího Dybalu. Proto vidím jediné reálné východisko jako Neapol. Ale kdo ví, třeba do toho promluví někdo z Milána.

Jsem zvědavý, jak se to v útoku AS poskládá a co vůbec bude chtít DDR praktikovat jako výchozí herní koncept. Teď na konci to byl dost guláš, co zápas, to jiné rozestavení, jiné složení, jiný projev. Přes léto musí týmu vtisknout nějaký rukopis, aby mu to nepodseklo nohy ještě během podzimu.

Reagovat
Largo

Reagovat
Truffaldino

Já bych vlastně rád viděl Chiesu ve Francii místo Kvary. Z pohledu AS je možností na trhu poměrně dost a přijde mi lepší investovat do zálohy resp. rovnoměrně do více pozic a levé křídlo se dá řešit Laurentiém/Kouamém i s přihlédnutím k tomu, že pokud bychom chtěli dynamičtější zálohu, tak doleva nakonec uklidíme Pelleho.

Reagovat
Largo

Pelleho vidím snad jen v tý pozici playmakera, když vedle sebe bude mít běhavýho box-to-box hráče a další čistě defenzivní štít. On to neuběhá, není dynamickej ani rychlej, ale má přehled a dobrý nápady, standardky mu taky občas jdou.

Za mě ideál rychlý křídlo s dobrou technikou, gólový. Typu Boga, Laurienté, Zhegrova klidně. Do 15 mega a s rozumným platem.

Reagovat
Truffaldino

Těch možností je hodně, náběhy zleva může dělat Angeliňo a Pelle by se posouval víc na střed a zakončoval/dával finálky, většinu zápasů doposud odehrál jako levý záložník. Já si říkám, zdali je jedna běhavá osmička dostatečná, protože Cristante bude mít zase spoustu minut ať už na jeho dosavadní pozici, nebo za Paredese, tím pádém máme stále slabou statickou zálohu, která s postupelm letošního jara i dost hořela.

Mě by se líbilo mít rychlá technická křídla typu Boga ve formě ze Sassuola, jen se obávám, že bys jim nemohl dát patřičnou volnost, protože je zde Lorenzo, který je směrem vzad nedůsledný, Cristante neumí vůbec bránit, a přesto je Daniele ani nikdo jiný neposadí a musíme s nimi v sestavě nějak pracovat.

Osobně bych hrál Cristanteho nejvýše ze záložní trojky, rozehrávku nechal na Paredesovi nebo nechal stahovat se Dybalu v případě, že by se uplatnil v roli falešné devítky, a pak bychom mohli mít Zhogrevu s Bogou na křídlech. Ale kam s Pellegem?, kdyby přijal nabídku od Saudů, tak by udělal pro AS nejvíc za celou svou kariéru.

Reagovat
Kucka

Proč se hejtuje McK?

Reagovat
Messiáš

Snad za rok Španělsko. Od zmrda Lotita to tohle léto jinam moc nešlo

Reagovat
DelPiero137

OT : zaujem o Greenwooda z nasej strany je vazny? Preco sa zbavujeme Ilinga (chapem protihodnotu) ale nema prave on obrovsky potencial?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele