Lucescu vydržel v Zenitu jenom rok, klub potvrdil jeho odchod

29.05.2017, 09:45
Aktuality
Vedení Zenitu Petrohrad hledá po jednom roce znovu nového trenéra. Velká očekávání v ruském klubu nenaplnil zkušený Rumun Mircea Lucescu, média už několik týdnů spekulovala o jeho chystaném konci a vše včera potvrdil klub...

"Zenit děkuje panu Lucescuovi a jeho trenérskému týmu za odvedenou práci a přeje jim vše nejlepší do dalších průběhu kariér," stojí v prohlášení bohatého celku.

71letý Lucescu přišel před rokem po úspěšném angažmá v Šachtaru Doněck a nové angažmá začal triumfem v Superpoháru, nakonec se ovšem jednalo o jeho jediný úspěch. V domácím poháru Zenit ztroskotal již koncem října na Machačkale, po suverénních výkonech v základní skupině nepochodil hned v prvním kole playoff Evropské ligy a úspěšný nebyl ani v nejvyšší soutěži.

Zenit sice vyhrál šest z posledních sedmi ligových duelů, nakonec ovšem skončil třetí za mistrovským Spartakem a druhým CSKA Moskva a v příští sezoně bude znovu absentovat v Lize mistrů.

Hledání nového trenéra by v podání Zenitu nemuselo být dlouhé, podle tisku se kormidla ujme Roberto Mancini.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Důchod volá.

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu cigan

Reagovat
Franck

Už je za Zenitem

Reagovat
Franck

Mohli by vzít Petrželu z Baníku, to by byl comeback

Reagovat
smazaný uživatel

Nejpřeceňovanější a nejubrečenější trenér na planetě.

Reagovat
Elliasson

V Doněcku dokázal, že není nejpřeceňovanější.

Reagovat
smazaný uživatel

V Doněcku to nebylo o něm ale o Achmetovi.

Reagovat
h8_sfatto

stále patří mezi top trenéry současnosti, kdybych to bral podle majitele, tak by mohl být první snad jen Pánik

Reagovat
smazaný uživatel

On nepatří mezi top trenéry stači se podívat co předváděl v Zenitu, jak o něm mluvili hráči, ruští experti a jak výmluvně mluvil po každém zápase s všechno sváděl na sudí a třešničku dodal tím že řekl že Spartak vyhrál jen díky sudím a přitom Zenit měl v sezoně nejvíc kontroverzních rozhodnutí ve svůj prošpech letos.

Reagovat
smazaný uživatel

ale treba Mancini bude jeste horsi :D

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavní je aby přivedli pár nových hráčů..Mají už starší hráče : Danny, Žirkov, Anjukov, Keržakov (ikdyž ani nehraje) bídák Kokorin, a vlastně jediný jakž takž schopný útočník je Dzjuba - ten nemít

svojí výšku tak je úplně marnej

Reagovat
Elliasson

Danny tam ještě asi bude, ten kvalitu má a u těch ostatních je horší, že jsou to Rusové a ti se musí sejít ve čtyřech.

Ale gratulace k titulu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele