Lucas: Hlavním cílem je být fit na začátek nové sezony

05.07.2012, 13:02
Aktuality
Lucas Leiva chystá návrat na zelené trávníky. Defenzivní záložník Liverpoolu utrpěl na konci listopadu vážné zranění kolena a od té doby je mimo hru, nyní se ale blíží k návratu a chtěl by stihnout začátek nové sezony...

"Stav mého kolena se zlepšuje. Každý týden tvrdě pracuji a hlavním cílem je být fit na začátek nové sezony. A pokud ne, tak zmeškat jenom několik týdnů," prohlásil brazilský fotbalista.

Lucas je mimo hru od konce listopadu a pohárového utkání s Chelsea, v němž jeho tým nakonec zvítězil 2:0. Pro 25letého záložníka, který se zapracoval do základní sestavy Liverpoolu, to bylo první dlouhodobé zranění kariéry.

"Bylo to pro mě hodně těžké, protože jsem nikdy nebyl zraněný ani celý měsíc, takže si dovedete představit, jaké to je se pět měsíců jenom dívat. Musel jsem se s tím vyrovnat, jakmile jsem se zranil, bylo mi jasné, že budu chybět spoustu měsíců a začal jsem myslet na jiné věci. Nejhorší bylo chodit dva měsíce o berlích, zvláště pak první čtyři měsíce po operaci, kdy jsem měl koleno nateklé. Upřímně jsem si i myslel, že se už nikdy nevrátím a nebudu moci ani chodit, při pohledu na koleno jsem se bál. Když jsem pak začal rehabilitovat, bylo neuvěřitelné, jak začalo reagovat tělo," vzpomíná.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (449)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele