Loučka se stane trenérem B-týmu Sparty, dosud působil jako asistent u "áčka"

17.12.2023, 23:33
Aktuality

Luboš Loučka se stane novým trenérem druholigového B-týmu Sparty. Pražané o tom informovali na svém webu před dnešním zápasem 19. kola první ligy s Teplicemi. Loučka dosud působil u sparťanského "áčka" jako asistent dánského kouče Briana Priskeho. Dnešním vítězným duelem proti Severočechům (2:1) se tak s A-mužstvem rozloučil.

"Zásadním pilířem je pro nás systémovost. V rámci interního systému chceme postupně rozvíjet naše trenéry, vzdělávat je a posouvat na vyšší úroveň. Máme v klubu kouče, kteří mají potenciál. Lubošovi dáváme příležitost, aby ukázal, že může být hlavním trenérem, což je jeho velká ambice a sen. Osobnostně i profesně udělal velký krok k tomu, aby se hlavním koučem stal," řekl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Pro Loučku, jenž nahradil na konci října odvolaného Petra Janouška, půjde o první angažmá v roli hlavního trenéra. Sparťanská rezerva přezimuje ve druhé lize na 12. místě s pouze dvoubodovým náskokem na poslední dvě sestupové příčky.

"S Tomášem Rosickým jsme o vizi, že bych přebral B-tým, nějakou dobu diskutovali. Vážím si toho, že mi Tomáš tuhle šanci dá. Důležité pro mě je i to, že budu mít i nadále možnost spolupracovat s Brianem Priskem, který mě v životě a roli trenéra výrazně formoval a posunul. Budeme nadále pracovat na tom, aby byly nejen A-tým a B-tým co nejvíce propojené a pracovaly podle stejných principů," uvedl jednačtyřicetiletý bývalý hráč Jablonce nebo Sparty.

Za odvedenou práci mu Priske poděkoval. "Za těch 18 měsíců mu moc děkuji. Byl to loajální voják. Stál za námi, i když se v prvním období nedařilo. Zůstal loajální a věřil nám i celému projektu. Hráči si k němu vytvořili velmi silný vztah. Je smutné, že odchází. On si ale také zaslouží tuhle příležitost v B-týmu. Doufám, že zítra uspěje v závěrečné zkoušce profi licence. Zaslouží si pokračovat ve své cestě jako hlavní trenér. Přeju mu jen to nejlepší. Je to úžasný kluk," prohlásil šestačtyřicetiletý Dán po utkání s Teplicemi.

Nově se asistentem ve sparťanském "áčku" stane Lukas Babalola, jehož hlavní náplní budou nadále analýzy.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Nieuwendyk

Je to borec, po zásluze o krok výš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele