LOUČENÍ BERGKAMPA, VELKÝ DEN ARSENALU

23.07.2006, 10:47
Aktuality
Exhibičním zápasem mezi londýnským Arsenalem a Ajaxem Amsterdam uzavřel svou bohatou hráčskou kariéru Dennis Bergkamp. Gunners poprvé hráli na novém Emirates stadionu pro šedesát tisíc lidí.

Dennis Bergkamp strávil v Arsenalu jedenáct sezon, odehrál 423 zápasů a vstřelil 120 branek. Přispěl k zisku deseti trofejí, z toho tří ligových titulů. Jeho aktivní kariéra se uzavřela včera, když na vyprodaný Emirates stadion přijel Ajax Amsterdam, ve kterém Bergkamp začínal.

První poločas odehrály "A" týmy obou mužstev. Ve druhé půli se pak na hřiště dostaly legendy. Za Arsenal hráli například David Seaman, Steve Bould, Emmanuel Petit, Patrick Vieira, Marc Overmars and Ian Wright. V dresu Ajaxu se představili mimojiné Frank Rijkaard, Edgar Davids, bratři De Boerové a na posledních deset minut vyběhli na trávník i Marco Van Basten a Johan Cruyff.

Slavnostní výkop obstarali Dennis Bergkamp, jeho otec Wim a syn Mitchel. Prvním střelcem na novém stadionu se stal Klaas-Jan Huntelaar z Ajaxu, ve druhém poločase otočili skóre Thierry Henry a Nwanko Kanu. Ajax mohl dosáhnout remízy, kdyby Ronald de Boer využil penaltu po faulu Grimandiho na Davidse. Tomáš Rosický dorazil po dovolené teprve ve středu a v zápase se neobjevil.

"Je těžké se rozloučit. Prožil jsem tu fantastických jedenáct roků. Samotnou kapitolou byli fanoušci – jak se ke mně po celou dobu chovali, bylo neskutečné," vyznával se po utkání hráč, kterému diváci připravili dlouhotrvající ovace.

Britská média označila otevření nového stadionu za jeden z největších momentů ve stodvacetileté historii klubu. Nový Emirates Stadion chválí i Bergkamp. "Je to skvělý stadion. Myslel jsem si, že nemůže být lepší než Highbury, ale je," prohlásil Nizozemec. Ligový debut si zde Arsenal odbude 19. srpna proti Aston Ville.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*Heretic

Nejvyssi cas! Klobouk dolu pred kazdym hracem, ktery ukonci karieru se cti (puvodne sem chtel napsat "na vrcholu", ale pak sem si uvedomit jaky je to nesmysl )

Reagovat
HOST*Luis

Slušnej konec nelétajíciho Holanďana. Měl mimořádnou kopací techniku, jo ale čas se nedá zastavit.

Reagovat
smazaný uživatel

nemá někdo link na obrázky stadionu?

Reagovat
HOST*louka

vincente si tak natvrdly ze neumis do vyhledavace nqapsat arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Bývalá nizozemská hvězda odchází Je to škoda, ale jak bylo napsáno víše - čas nezastavíš a poslední dobou už se mu tolik nedařilo, ale i přesto to byl vynikající hráč Ozdoba fotbalu, a já smekám

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele