LOS PUMAS PORAZILI GALACTICOS!

01.09.2004, 16:55
Aktuality
Hugo Sánchez se vrátil do Madridu a "přišel, viděl, zvítězil"! Jako trenér dosáhl nyní historického vítězství tam, kde v bělostném dresu Realu Madrid slavil největší úspěchy své hráčské kariéry. Pohár "Santiago Bernabéu" vyhráli fotbalisté UNAM z Mexika a radovali se náramně. Jejich trenér ovšem o malinko více...



Zápas skončil 1:0 a jedinou branku zaznamenal v 69. minutě Israel Castro střelou z dobrých 25 metrů. Fotbalisté UNAM, tedy reprezentanti "Universidad Nacional Autónoma de Mexico" , se stali prvním mexickým klubem, který nastoupil v "Bílém domě", sídle hrdého Realu Madrid. Ale jejich znak bude na trofeji již sedmým v pořadí z těch, kterým se podařilo tento pohár domácím "ukrást". Hugo Sánchez po zápase řekl jediné slovo a několikrát ho opakoval: "Inolvidable - nezapomenutelné!"

Prvních 20 minut tohoto utkání neukázalo jasně, kdo bude na hrací ploše vládnout. Pravdou je, že hosté měli blíže ke vstřelení branky, zejména díky pokusům Uruguajce Diega Alonsa a Jaime Lozana. Již v 9. minutě měl skvělou příležitost Alonso, ale jeho rána skončila vysoko nad Césarovou brankou. O deset minut později to byl zase Lozano, kdo z trestného kopu donutil madridského náhradníka na místě gólmana k akrobatickému zákroku. Na druhé straně to několikrát zkoušel Santiago Solari, ale brankáře Bernala vlastně ani neprověřil. Svěřenci José Antonia Camacha, který z různých důvodů nepostavil svou hvězdnou sestavu, nedokázali využít chyb Mexičanů zejména při zakládání akcí. A v 1. poločase se mezi třemi tyčemi v dobrém světle předvedl také Sergio Bernal.

O přestávce došlo ke střídání, a tak se na trávníku v druhém poločase neobjevili Owen a Beckham. Dohoda mezi Realem a anglickou fotbalovou federací mluvila jasnou a všem srozumitelnou řečí: 45 minut a dost! Náhradníci ale byli na výši - Figo a Zidane! Doplnili je Iván Helguera a Albert Celades a je nutno říci, že Real byl v ofenzivní činnosti mnohem nebezpečnější. Mexičané působili dost bezradným dojmem, chyběla spolupráce, souhra mezi jednotlivými řadami. Morientes a Zidane hrozili, Bernal pokračoval v bezchybném výkonu.



Až v 58. minutě se probudil Joaquín Botero, reprezentant Bolívie, když hlavičkoval těsně vedle. V 60. minutě se pak tentýž hráč zbavil obránce Realu, ale akci v pokutovém území nedokázal dotáhnout do brankového konce. Začínalo se zdát, že gól nepadne a bude se rozhodovat v penaltovém rozstřelu. Ale proti byl Israel Castro a tvrdou střelou z dálky nedal Césarovi šanci ani reagovat.

Tolik toužené vítězství se blížilo každým posunutím hodinových ručiček. Ještě se Realu naskytla možnost vyrovnat, ale Roberto Soldado, který střídal Solariho, sám před Bernalem poslal míč nad břevno. Real v posledních minutách přestal útočit nenašel se nikdo, i přes přítomnost Zidana, Figa, Morientese a Gutiho, kdo by vyburcoval tým z letargie. Naopak Alonso, Toledo a Castro nedokázali zakončit z výhodných pozic a "zlikvidovat" tak utkání. Mexičtí příznivci zpívali chorál "Goya" a Castro dal málem druhý gól, na poslední chvíli však odvrátila obrana Realu. Figo a Zidane se ještě pokusili o vyrovnání, ale to již běžely 3 minuty nastavení. "Pentapichichi" Hugo Sánchez nervózně pobíhal z jedné strany na druhou a připomínal svým chováním Marcela Bielsu z Argentiny. Rozhodčí Losantos Omar konečně zapískal a UNAM de México tak získal "Trofeo Santiago Bernabéu"...

Real Madrid: César Sánchez - Michel Salgado (46. Zinedine Zidane), Alvaro Mejía, Francisco Pavón, Raúl Bravo (62. Javier Paredes) - José María Gutiérrez, David Beckham (46. Iván Helguera), Juanfran (46. Luis Figo), Santiago Solari (70. Roberto Soldado) - Michael Owen (46. Albert Celades), Fernando Morientes.
UNAM: Sergio Bernal - Israel Astro - Darío Verón, Joaquín Beltrán, Jaime Lozano - José Luis López (89. Joaquín del Olmo), Gerardo Galindo, Leandro Augusto - Joaquín Botero (71. David Toledo), Francisco Fonseca - Diego Alonso. Trenér: Hugo Sánchez.
Žluté karty: Israel Castro a Joaquín del Olmo.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (22)

Přidat komentář
HOST*yarda

Budu stručný: Hráli jsme blbě, ale šlo o ho... Stačí se kouknout na sestavy a střídání... Real by se nicméně měl z vlastních chyb poučit. Naostro by se mu to už nemuselo vyplatit...

Reagovat
alegre

Máš samozřejmě ve všem pravdu, ale klub jména Realu Madrid, by si neměl "zahrávat" takovýmto způsobem. A zvlášť jedná-li se o pohár, který nese jméno člověka, který je vlastně nesmrtelným symbolem Realu. Mohli si UNAM pozvat, postavit rezervu, sehrát pouťák a byl by pokoj. Takhle se jednalo jen o další trapas v bílém provedení. Ono to ale proti Mallorce nebylo o moc lepší, i s hvězdnou sestavou.......

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný trapas jsi tady ty

Reagovat
HOST*nikdo

Trhni si pravou, pak levou a dej si bacha ať si přitom nezlomíš tu prostřední! V Realu by Vám pak mohla chybět!

Reagovat
HOST*yarda

Neprovokuj, to ti nestačily onehdá ty virtuálně vykoplé zuby? To už sis koupil protézu?

Reagovat
alegre

Žuby sem, žuby tam, Lobelta Calos lád nemám. Ale koupil jsem si blejlinky, abych líp viděl ty Leálský chudinky!

Reagovat
HOST*yarda

Pích, pích, kup si k nim ještě slepeckýho psa

Reagovat
alegre

Na psa mi nezbyli peníze, vsadil jsem všechno na Barcelonu a Deportivo!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, to jsi to měl spíš prochlastat.

Reagovat
HOST*yarda

...jo a "nezbyly peníze"...

Reagovat
alegre

Jo tak to bylo dobrý! Mě se z toho Realu popletla i ta "íčka" a "ýčka"! Za všechno zlé a špatné můžete Vy z Realu! Tedy i za českou gramatiku! Idioma espaňol es mucho mejor, menos complicado!

Reagovat
HOST*yarda

Hombre, claro, lo que es peor en el checo son los casos del pronombre personal "yo". Mira al principio de tu último comentario.

Reagovat
HOST*alegre

"Jo*yo" nápodobně! Puedes también ver el comentario tuyo de 13:19:01. Jo con jo tenemos problemas YArdo, verdad!?

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

No entendeis,va Vos????

Reagovat
HOST*yarda

Con "casos" quiero decir: mě, mně, mi, etc. "yo" es "já" en checo...

Reagovat
antimadrista

Máš zcela pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé...Stejně si ale myslím, že ta dohoda s anglickou federací vám jen prospěla, konečně tam nebyl Beckham a jak tak čtu, tak to asi pomohlo.

Uvidíme, jak se s tím Real vypořádá pro další zápasy...

Reagovat
PJ

Myslíš že pomohlo to, že tam nebyl Beckham? Nebude to třeba spíš tim, že pomohlo to, že přišli Zidane a Figo?

Reagovat
smazaný uživatel

Oboje.

Reagovat
antimadrista

Real zas ukázal, za co stojí

Reagovat
HOST*yarda

Zase na druhou stranu Pumas taky nejsou žádný šulini ze Zlámané Lhoty a na rozdíl od Realu měli motivaci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele