LM: PRVNÍ ZÁPASY DRUHÉHO PŘEDKOLA

26.07.2006, 23:43
Komentáře a souhrny
Fotbalisté Mladé Boleslavi vstoupili do druhého předkola Ligy mistrů úspěšně, porazili Valerengu Oslo 3:1 a před odvetou mají slušnou šanci na postup. Slovenský mistr Ružomberok prohrál 0:1 ve švédském Djurgaardenu.

Mladá Boleslav do své premiéry v evropských pohárech vstoupila přímo pohádkově, první tři střely na branku totiž znamenaly vedení 3:0, a to za necelých 20 minut. Jako první se v sedmé minutě trefil Luboš Pecka, Matějovský vyslal do vápna Kuliče, ten od brankové čáry přihrál zpět Peckovi a jeho střela mířila přesně k tyči - 1:0.

O čtyři minuty později Marek Kulič krásně prošel celou norskou obranou, ke střele se nedostal, ale přihrál na penaltu Marku Matějovskému a ten, byť ve skluzu a trochu se štěstím, mířil také přesně k tyči - 2:0. Norové se stále ještě nerozkoukali a v 19. minutě už prohrávali o tři branky. To si Matějovský zpracoval centr Ševinského, vypálil, míč prolétl mezi nohama zkušeného stopera Ronnyho Johnsena a zapadl k tyči, za záda marně se natahujícího islandského gólmana Arasona - 3:0.

Až po třetí brance se obrana norského mistra probrala, mladoboleslavští polevili v tempu a hra se vyrovnala. Hosté ještě přidali po přestávce a dostali se do vážnějších šancí, jako v 53. minutě střídající Gashi nebo minutu nato Dos Santos, proti němuž reflexivně zasáhl Kučera. V 66. minutě ještě po další Kuličově akci pálil nad branku Poláček, o minutu později už však udeřilo na druhé straně. Sörensen prudkým centrem trefil nabíhajícího Ardiana Gashiho a bránícího Ševinského, od nichž se míč odrazil do branky - 3:1.

Norové se ve zbytku zápasu tlačili za druhým gólem, který by pro odvetu znamenal výraznou změnu v šancích obou týmů, ale český vicemistr už dobrý výsledek udržel. Škoda inkasované branky na domácím hřišti, v konečném účtování může hrát velkou roli, to v případě výhry Norů v odvetě 2:0. I tak si ale Mladá Boleslav vypracovala velmi slušnou pozici a do Osla si za týden pojede jednoznačně pro postup.

Hrálo se i dalších 13 zápasů, do nichž se zapojilo několik týmů zvučných jmen. Například evropský šampión z roku 1991 Crvena Zvezda Bělehrad, ta se představila na hřišti irského Cork City a zvítězila 1:0. Ještě lepší výsledek, znamenající už téměř jistý postup, si z Lotyšska přivezlo Dynamo Kyjev, na půdě Metalurgsu vyhrálo 4:1.

Výhry z venku přivezly i další tři favorizované týmy - Steaua Bukurešť ze slovinské Gorice (2:0), Legia Varšava z hřiště islandského Hafnafjörduru (1:0) a už včera zvítězilo Dinamo Záhřeb v Litvě nad Ekranasem (4:1). Vstup do Ligy mistrů se naopak nepovedl slovenskému mistru MFK Ružomberok, ten ve Švédsku podlehl Djurgaardenu 0:1, když jediný gól zápasu dal v 70. minutě Enrico.

Nejen v Boleslavi, ale ještě na dvou stadiónech mířili do černého čeští fotbalisté. Spartak Moskva vyválčil remízu 1:1 na půdě moldavského Sheriffu Tiraspol, když vedl po trefě Radoslava Kováče, a skotský vicemistr Hearts od Midlothian si i zásluhou jedné branky Romana Bednáře poradil v poměru 3:0 s bosenským týmem Široki Brijeg.

Odvety jsou na programu příští týden opět v úterý a ve středu. Již v pátek se ale ve švýcarském Nyonu losuje třetí předkolo, kde svého případného soupeře bude vyhlížet nejen Mladá Boleslav, ale v osudí bude i mistrovský Slovan Liberec. Ten se těsně, jako poslední, vešel mezi nasazené týmy a vyhne se tak nejsilnějším soupeřům, což by mohlo znamenat velkou šanci na historický postup...


Výsledky
?
?
?
?
?
?
55. David Weir, 73. Lee McCulloch
?
?
?
-
?
?
?

Autor: Petr Starý

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hm..tak to sem ani necekal...ale de videt co dokaze ve meste automobilka.penize se pak jen hrnou.....jinak doufam ze se do ligy mistru probojujou, hrajouo fakt dobre

Reagovat
HOST*xxx

to není automobilkou....ta dává jen minimum peněz!!! Boleslav moc nesponzoruje...maj jiný sponzory a peníze od jinud

Reagovat
smazaný uživatel

no tak kdyz se bude boleslavi takhle darit, tak skodarna nebude mit problem do toho hodit ten milion vic..jine firmy by ten problem treba meli...

Reagovat
ronaldinho_10

Ještě nepostoupili. Na začátku jim tam spadlo na co sáhli, ale pak se ty Norové probrali a taky dost zlobili. Pokud budou mít takovýhle díry v obraně, tak klidně 2:0 můžou prohrát a je po srandě. Ale Uhrinovi fandím, tak snad to dotáhnou... LM by byla super, ale hlavně udělat teď Valerengu...

Reagovat
smazaný uživatel

no valerengu asi daji, ale jestli dalsi kolo chytnou takovy celtik nebo neco podobneho tak uz ani ta euforie nebude stacit ..

Reagovat
HOST*nmd66

nebo Ac milán možná

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele