LM: INTER POSLEDNÍM ČTVRTFINALISTOU

15.03.2005, 23:38
Aktuality
Týden známou sedmičku čtvrtfinalistů Ligy mistrů doplnil v úterý večer Inter Milán. Italský celek si z Porta přivezl remízu 1:1 a v odvetě na San Siru potvrdil papírové předpoklady. Svěřenci Roberta Manciniho přehráli svého soupeře 3:1. Hlavní hvězdou zápasu byl autor hattricku Adriano.

Odveta musela být kvůli časové kolizi oproti ostatním o týden odložena. Důvodem byl fakt, že na San Siru hrál před týdnem městský rival Interu, AC Milán, svůj duel s Manchesterem United.

Inter vstupoval do odvety v pozici jasného favorita. Vedle domácího prostředí a výhodného výsledku z prvního vzájemného duelu mu do karet hrála i špatná forma portugalského klubu. Ten v posledních týdnech podává hodně kolísavé výkony, jejichž vrcholem byla páteční porážka 0:4 na Estadio Dragao od Nacionalu. Trenér Jose Couceiro tak udělal v úterý večer oproti tomuto duelu hned pět změn v základní sestavě a pouze na lavičku usedl například Quaresma. Do Milána vůbec neodcestovali Jose Bosingwa a Luis Fabiano. Druhému jmenovanému unesli v Brazílii matku, Bosingwa se zase ještě nedal zdravotně do pořádku po zranění stehenního svalu.

Tým Roberta Manciniho o víkendu s několika náhradníky v základní sestavě pouze remizoval 1:1 na půdě římského Lazia, po níž na vedoucí tandem Serie A, AC Milán a Juventus, ztrácí již 16 bodů. Mancini nemohl počítat se službami vykartovaného Ivana Cordoby a Alvara Recoby, který má zlomený kotník. Do útoku se vedle Adriana postavil Julio Cruz.


-    :


Směr utkání udala již jeho šestá minuta. To se do šestnáctky dostal a následně vystřelil Adriano. Obránce Pedro Emamuel jeho ránu pouze zvedl nad v tu chvíli bezmocného brankáře Baiu a míči v cestě do sítě již nezabránil ani dobíhající Jorge Costa. Inter byl v prvních dvaceti minutách jasným pánem na hřišti a jeho převahu demonstroval dalším nebezpečným pokusem opět Adriano. Francesco Toldo si na míč poprvé vážněji sáhl až těsně před půlhodinou hry, kdy jeho pozornost vyzkoušel nejprve McCarthy a o chvíli později také Giourkas. Hosté měli v první půli územní převahu, o čemž dostatečně vypovídá držení míče (39% - 61%), přesto si žádnou vážnější příležitost nevypracovali.

Trenér Jose Couceiro o přestávce sáhl k jedné změně v sestavě a nevýrazného Claudia nahradil ofenzivnějším Quaresmou. Ten hned poslal Toldovi svou vizitku, ani jeden z jeho dvou pokusů se ale mezi tyče nevešel. Domácího brankáře poté prověřil z trestného kopu McCarthy, zahřmělo však na druhé straně. V 63. minutě vyslal Cruz přesnou přihrávku na Adriana a ten hned z první překonal Baiu podruhé. Náladu na stadionu pak o šest mint později zchladil a náboj zápasu vrátil Jorge Costa, který poslal do sítě míč poté, co ho po rohu McCarthyho neudržel Toldo. Fotbalisté FC Porto vycítili šanci a začali se tlačit do útoku. Tím ale začaly v jejich obraně vznikat mezery. Jednu takovou mohl v 81. minutě v situaci dva na brankáře potrestat Javier Zanetti. Ten tváří v tvář oklamal Baiu, jenomže jeho střelu do prázdné brány na poslední chvíli odvrátil navrátivší se Pedro Emanuel. Definitivní rozhodnutí tak padlo v 87. minutě. To Veron našel svou přihrávkou Adriana, brazilský útočník obešel protihráče a střelou k protější tyči dovršil svůj hattrick.

Více se toho již v utkání nestalo. Obhájce prventsví tak ukončil svou pouť letošním ročníkem již v osmifinále. Inter se naopak může těšit na páteční čtvrtfinálový los. Společně s ním budou v osudí ještě městský rival AC, dále pak Liverpool, Bayern Mnichov, Juventus, Eindhoven, Lyon a Chelsea.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (79)

Přidat komentář
HOST*yarda

Adriano pojď k nám! Bílá barva dresu ti sluší víc než modročerná

Reagovat
PJ

Bléééé nic takovýho

Reagovat
PJ

Eště sem zapomněl napsat FORZA INTER!!!

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Nenažranej Madrid ho (doufám) nikdy nedostane .

Další zmařenej talent světovej fotbal nepotřebuje.

Reagovat
HOST*

néééééééééééééééééééééééééé ziskaho JUVENTUS

Reagovat
HOST*Leite

Zůstane v Interu ... Jsem to říkal, že je to nejlepší fotbalista na světě...

Reagovat
HOST*cracker

Poved se mu po čtvrt roce 1. zápas a je hned nej na světě jo? Otevři si oči.

Reagovat
HOST*Leite

BYL ZRANĚNÝ, BLBEČKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To jo ty demente. Hlavně že už 2 měsíce hraje.

Reagovat
HOST*Leite

A po zranění měl krizi... Ale všechno to bylo způsobeno ZRANĚNÍM, ZRANĚNÍM pochop to ty střevo!!! A vzpomen si jak hrá před ZRANĚNÍM!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, že měl krizi, ale ty nejsi objektivní. Já neříkám, že je špatnej. Sám ho mám rád, ale ještě nic nedokázal (skoro) a ty hned po jednom zápase říkáš, že je nejlepší na světě. A jestli si trochu soudnej, tak to musíš uznat.

Reagovat
HOST*Leite

Mistr Jížní Ameriky, kde se stal nejlepším střelcem...

Reagovat
smazaný uživatel

Neumíš číst ty slepče objektivní. Napsal sem (skoro)

Reagovat
HOST*yarda

Přející jako vždy

Reagovat
HOST*yarda

Jediný, jak ty říkáš, nenažraný klub na trhu je Chelsea v čele se zkurvysynem Abramovičem Nebejt jeho prachů, tak jsou v prdeli jak Baťa se dřevákama Doufám, že si na něj brzo vyskočí Putin a zatne mu tipec!

Nevím, kde jsi vzal, že kurvíme mladé talenty světového fotbalu, na to je expert spíš Barcelona My přece angažujeme, podle vašich slov, výhradně hráče za zenitem

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Hm, Figo (svýho času nejlepší křídlo světa; u vás od 10ti k 5ti, Beckham - opět svýho času jedno z nejlepších křídel; u vás byl spíš k smýchu, Moro - netřeba komentáře, Solari - slibně se rozvýjející talent se u vás zasekl a stále klesá, Guti - sice odchovanec, ale pokud nebude nastupovat, tak svůj talent probendí úplně, Samuel - v ASR patřil k nejlepším stoperům světa, u vás je opět k smíchu, Ronaldo - předtím obávaný útočník a megastřelec, u vás se změnil v pochodující obézu. Ti všichni u vás svůj talent utopili. Talent má totiž člověk jak v osmnácti, tak i ve třiceti.

Každopádně se snad shodnem, že u vás žádnej z příchozích hráčů fotbalově nevyrostl a VŠICHNI jdou fotbalově spíš dolů.

Jedinej hráč, který se u vás fotbalově zlepšil byl Roberto Carlos.

Nebo znáš jiného?

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak pokud bereš termín talent takto, tak pak jo, já měl na mysli třeba angažování mladíků z J.Ameriky Jinak k tvému výčtu: Figo od 10 maximálně k 7m, Beckham - bodejť by hrál dobře, když hrál ve středu zálohy - blbost trenéra!, Guti a Solari - výborní náhradníci, mám pocit, že patří s současné době k tomu lepšímu, Ronaldo loni nejlepší střelec i přes dlouhodobé zranění..., letos víc kecá a blbne než střílí , Moro radši bez komentáře , Samuel, hm to je trochu problém, mám pocit, že v AS byl víc krytý než v Realu, což se příchodem Gravesena mírně spravilo... Zatím mě nikdo jiný, kdo by se zlepšil nenapadá, ale něco si vymyslím

Reagovat
HOST*nawri

raul

Reagovat
RMCF

Ono je docela težké, aby se v Realu někdo (kromě odchovanců) zlepšil když kupujem hráče kteří jsou na vrcholu a nedá se počítat s tím, že stávající výkonost udrží dele jak 2 roky. A takový Beckham by se ve Španělsku nezlepšil nikde, protože jeho technika na špičku Primera Division nestačí. Mora je strašná škoda, ale je to právě příklad hráče ze kterého se stal v Realu TOP útočník. A v letě doufám přijde Robinho(po dlouhé době mladší hráč), který snad v Madridě chytne a bude se zlepšovat. A ze Solarim musím souhlasit, už několikrát jsem psal že patří do základní sestavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Na tom něco bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohol by ist do barcy...

Reagovat
HOST*yarda

Hehe a kde na něj vezmete navíc ti sem nějaký culo určitě napíše, že napravo máte plno

Reagovat
smazaný uživatel

Však Inter taky občas hraje v bílé, ale modročerná kombinace je v podání tohoto klubu asi nejlepší na světě. Fakt lepší dresy sem nikdy neviděl.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*Leite

A víš proč jsem v 8 letech začal Interu fandit? Protože se mi hrozně líbili jejich dresy ...

Reagovat
HOST*PUYOL

To mas teda dovod

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jejich dresy sou fakt bezva. Ač fanoušek AC, uznávám, že na vaše dresy nikdo nemá.

Ať žije Sigma Forza Milán Forza Inter

Reagovat
HOST*yarda

Tak to si těch dresů moc neviděl Canarinhos z Brazílie mají nejhezčí!

Reagovat
smazaný uživatel

No to sotva, obyčejné dresy s reklamou, kdyby byly bez reklamy tak prosím, ale takhle rozhodně nejsou nejehzčí a nejde o názor. Prostě dresy s reklamou jsou hrozné.

Reagovat
exmafie

Rovnou si mohl napsat,že nejhezčí dresy má Barcelona a neokecávat to...

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě Bilbao

Reagovat
sansiro

Nejhezci dresy ma AS Roma, ti jedou nejvic na design

Reagovat
exmafie

AS nesnáším,ale tady s tebou musím souhlasit,dresy mají dobrý a ve Španělsku se mi líbí Betisácký,ale páč je moje obllíbená barva bílá,tak nejlepší dresy má stejně Bílý balet...

Reagovat
smazaný uživatel

Zvláště to "Siemens" je tam velmi pěkné

Reagovat
Mr.Jindros

Mě s dresy s reklamou nevadí, v mých očích to dres vůbec nekazí .... stejně se většinou kouká na barevnou kombinaci. Mimo to peníze do klubové pokladny nejsou k zahození.

Reagovat
exmafie

Tak taková blbost mě teda opravdu netrápí...

Reagovat
smazaný uživatel

mohol by ist do barcy..

Reagovat
HOST*yarda

TAKHLE se rozpoutává diskuse

Reagovat
šolim

Adriano mě potěšil, ale jen do stavu 2:1, jeho třetí gól byl z mého pohledu naprosto zbytečný, neboť mě stál vítězství v Eurolize. Tak je z toho pouze remíza.

Reagovat
PJ

Pro mě byl zbytečnej už gól Porta, páč sem měl 2:0. Ale stejně sem antimadristu rozsekal

Reagovat
exmafie

Tak to pro mně byly zbytečné dva góly Interu,měl jsem 1:1 a mohl jsem aspoň vydolovat plichtu,takhle jsem dostal o osm bodů...

Reagovat
smazaný uživatel

To mas smulu, ale doufam ze prohrajes i dalsi duel :) Jde ti sice jeste o postup, ale mne o kejhak, takze verim ze se potkame i v pristi sezone ve 2. lize

Reagovat
sansiro

Ten zapas jsem videl a Adriano mohl dat uplne klidne 6-7 golu. Inter jel asi 4x ve dvou primo na golmana (popr. 1 obrance) a nedokazali si nahrat. Jednou dokonce jeli sami tri na golmana a hrac, co mel balon nenahral, udelal klicku a pomalu vystrelil. Vracejici se obrance to vykopl z lajny. To jsem jeste fakt nikdy nevidel. Takove sobectvi... FORZA MILAN (AC)

Reagovat
sansiro

Moratti: 100 Million Euros For Adriano? I’d Say No - on se asi zblaznil

Reagovat
HOST*Leite

Nezbláznil, já jsem ho taky na tolik odhadoval...

Reagovat
HOST*vazquez

Asi žije Moratti v inej ekonomike,alebo nebol triezvy.Konieckoncov vieme dobre,ako to s hospodárením Talianov vyzerá.

Reagovat
HOST*vazquez

Zaujímavé:kluby považované všeobecne za hravé ( Real,Barcelona,Porto,možno i Arsenal)z Ligy Majstrov vypadli a tímy brané ako takticky a defenzívne výborné idú ďalej ( Chelsea,Bayern,Milan AC...)

Reagovat
HOST*jiri - fcb

A právě tento trend mě děsí. Po vítězství megaofenzivní Brazílie na Mundialu v Asii jsem myslel, že se bude fotbal ubírat po ofenzívní stopě.

Ale po vítězství superdefenzívního Řecka na Euru se to zase zvrtlo . Ach jo

Už teď se těším na semifinále LM, ve kterém śe střetne nadpozemsky hrající Chelsea se suprútočícím Juventusem a Perfektně propracovaná defenziva ACM s německou zarputilostí Bayernu. V obou sériích padne po jednom gólu a to ještě jeden bude vlastní a jeden s penalty

To se asi zase pozvracím

Ale kdo chce kam, pomozme mu tam, že Fugasi?

Reagovat
HOST*jiri - fcb

A pak mi někdo přijďte říct, že LM je nejlepší a nejkvalitnější liga na světě

Reagovat
HOST*yarda

Však tě taky nikdo nenutí se na to koukat Taky je mi z toho mírně šoufl...Když hrál Milán s Juve finále před dvěma lety, tak jsem usnul a vzbudil se až na penalty Ono s tím Řeckem je problém, že všechny týmy s kterými se potkalo, tak nebyli vynikající (možná až na nás), byly vlastně jen dobré (Španělsko, Portugalsko i Francie). A překvapení se na Euru stávají dost často viz Dánsko v roce 92 nebo my v roce 96...Jsem přesvědčen, že narazit na Brazílii nebo Argentinu, Řekové by dostali kotel jako svině

Reagovat
exmafie

Na Brazilce nemá nikdo,bohužel ani moji oblíbení Angláni... Ale myslím si,že Řeky by zvládli i jiné kluby třeba Japonci,Švédi,Dáni atd,měli akorát štěstí,že opravdu narazili na "slabší" týmy...A co se týče LM,druhej odveta Chelsea s Barcou na Stamford bridge vůbec nebyla nudná a nebylo to jen zásluhou Barcelony,navíc Chelsea musela hrát defenzivně,páč styl kterej preferuje Barca sází hlavně na držení míče a pokud si většinu času přihrávají v obraně a záloze,tak to taky moc ofenzivně nevypadá...

Reagovat
exmafie

Bez toho "druhej"...

Reagovat
PJ

Já myslim že Řeky by zvlád (skoro) každej, komu by se povedlo dát jim rychlýho góla. Pak totiž musí přestat bránit a jsou v pr****...

Reagovat
exmafie

Všichni kromě Španělska...

Reagovat
Mr.Jindros

To finále byla nuda, ale mě vůbec celkově připadá finále dost o ničem. Týmy, ať jsou z Itálie nebo ne, hrajou hrozně opatrně a neni se co divit, jde o hodně. A nesrovnával bych Italské kluby s výběrem Řecka, to je trochu rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

No, malinkej kvalitativní rozdíl v tom možná je

Ale zase přiznej, že se radši podíváš na krásnej ofenzivní fotbálek Barca - Real (v takové formě, v jaké hrál doma s Juve), než na defenzivní a taktikou svázaný zápas Juve - ACM nebo Chelsea - Juve

To je jak noc a den

Reagovat
Mr.Jindros

Chelsea s Juve nehrála, jakej se bude hrát fotbal nemůžeš předpovědět, mimoto Chelsea nasázela doma Barce 4 góly. Já osobně bych se podíval na Juve .. ale zase radši Barca - Real než třeba AC - Inter, to jo. A kvalitativně-výsledkově jsou LETOS (zdůrazňuji) lepší Italské týmy, o tom není sporu.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos jo, to máš recht

Ale stejně to musím napsat. Fotbalová kvalita nepochybně byla na španělské straně (Barca, Real)

Reagovat
HOST*Leite

Reagovat
Mr.Jindros

Tady jde o to jestli myslíš kvalitu pro oko diváka a nebo tu výsledkovou.

Reagovat
smazaný uživatel

mohol by ist do barcy..pri etoóvi by boli naj utok na svete..

Reagovat
HOST*Leite

S Shevcenkem!!!

Reagovat
HOST*yarda

Jo a prodal by se na to celej Nou Camp a ještě by Laporta s Rijkaardem museli jít šlapat na Las Ramblas

Reagovat
sansiro

Na goal.com je neco o tom, ze se zacina spekulovat, ze Beckham by mohl zamirit do Milanu JEN TO NE!!!!!!!!

Reagovat
Mr.Jindros

Já bych vám ho tam přál ... teda v AC. Jen škoda že to bude kachna.

Reagovat
exmafie

Jen si ho vemte,víš jak je pěkně oholenej a krásně voní...

Reagovat
HOST*Leite

Klídek, stejně by zahřejval...

Reagovat
smazaný uživatel

Kva, kva, kva

Blbost, Madrid ho nepustí. Víš o kolik by přišel takyfanoušků hlavně v Asii. A o kolik peněz za dresy

je vidět, že jsi ještě strategii páně Pereze neprohlídl

Reagovat
sansiro

Prohlidl a proto taky doufam, ze ho nepusti

Reagovat
HOST*yarda

Vím, že bych to neměl jako fanoušek říkat, ale za předpokladu, že přijde Joaquín a odejde Figo, nebude mít Beckham v Realu místo a na lavičku ho BOHUŽEL nikdo neposadí

Reagovat
HOST*vazquez

To by ma zaujímalo,jak to vlastne s tým Joaquínom je.Podľa toho,čo tu stále čítam,mi to pripadá ako tutovka.

Reagovat
exmafie

Zatím je to jen dohad (Real zájem má a především bude záležet na hráči), ale všichni doufáme, že v létě přijde...

Reagovat
HOST*yarda

Hm, proti je ovšem zásadně Abramovič a jeho nabitá prkenice

Reagovat
HOST*vazquez

Hm,ten Abramovič je problém asi viacerých.. Čo keby ho Putin zabásol? Putin bol síce starý KGB a nemám ho rád,ale Abramovič kradol v tzv.divokej privatizácii.. Ja viem,to asi nie je reálne..

Reagovat
HOST*yarda

Však jsem jeho zabásnutí Putinem někde už navrhoval

Reagovat
HOST*

Už mě tady nebavi číst, že Adriano ještě neziskal titul a proto není nejlepší útočník na světě...

POCHOPTE už konečně, že ukolem útočníka(ještě k tomu hrotového) je nasázet co nejvíc gólů, dominovat v útočné fázi a být tak trochu sobec.

A V TOM JE ADRIANO NEJLEPŠÍ NA SVĚTĚ!!!!

Reagovat
HOST*Leite

Konečně si jeho kvalit někdo všiml něž jen já...

Reagovat
HOST*yarda

Já o jeho kvalitách NAPROSTO nepochybuji. Další skvělý útočník pro Brazílii a klub, který získá jeho služby si může gratulovat (ten s bílými dresy )

Reagovat
smazaný uživatel

cože,on přestoupí do Liberce jo ,tak to je hustýý

Reagovat
HOST*Leite

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele