Llaneza a jeho představy o Primera División

18.01.2008, 21:05
Aktuality
José Manuel Llaneza, sportovní ředitel Villarrealu, volá po radikálních změnách ve španělské Primera División. Podle něj by se nejvyšší soutěže mělo zúčastňovat pouze osmnáct týmů (v současnosti hrává dvacet), měla by zmizet zimní přestávka a návrhům na úpravu neunikl ani španělský pohár Copa del Rey.

Llanezovi se nelíbí hlavně fakt, že účastníci španělského poháru často hrávají dvakrát týdně. "Bylo by logické, aby se počet účastníků nejvyšší soutěže snížil na osmnáct. A to přesto, že tyhle změny můžou v jakoukoli chvíli znevýhodnit i Villarreal," prohlásil Llaneza v deníku Marca. "Liga by se tím zkrátila o čtyři kola a pokud by se Copa del Rey hrával až do čtvrtfinále pouze jednozápasově (tedy nikoli systémem doma – venku, pozn. redakce), získali bychom rozumné číslo počtu zápasů."

Pravdou je, že po změně formátu španělského poháru se ve Španělsku volá už dlouho. Dříve velmi prestižní turnaj v posledních letech trpí nedostatkem termínů a opadajícím zájmem diváků, což je způsobeno právě často nezáživným dvouzápasovým systémem.

Llaneza je pravou rukou prezidenta Žluté ponorky Fernanda Roiga Alfonsa a dá se očekávat, že jeho slova rozhodně nezmizí bez odezvy. Sám by byl i pro další změny, konkrétně o dřívější start soutěže: "Hráči by i nadále mohli mít 30 až 40 dnů volna, ale s dřívějším startem by se mohli obejít bez naprosto zbytečných přátelských zápasů."

Otázkou je, jak by se na tuto změnu dívaly přední kluby, které léto často využívají ke komerčním turné.

Sportovní ředitel Villarrealu dále nechápe, proč ve Španělsku existuje zimní přestávka, když hráči místo odpočinku stejně jedou hrát reprezentační zápasy: "Spousta těchto zápasů přitom není vůbec důležitá, nakonec vše vždy odnese klub. Villarreal bude na LFP (španělská fotbalová asociace) žádat změny, aby klub nenesl odpovědnost za účast hráčů v zápasech, které ostatní zvýhoďnují a klub je jimi poškozen," zakončil Llaneza.

Autor: Petr Kilian / football365.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten chlap snad vzal ty návrhy přímo z mýho počítače .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nebyl by to špatny napad...ale nejvic po snizeni tymu volá Serie A..ligy by byly (asi) kvalitnjěší...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele