Liverpool získal další posilu, upsal se mu Diogo Jota

19.09.2020, 18:53
Aktuality
Liverpool včera oficiálně posílil záložník Thiago Alcântara a dnes získal další zajímavou novou tvář. Manažer Jürgen Klopp si přál navýšit konkurenci v už tak hodně silné ofenzívě a čerstvou akvizicí je Diogo Jota, portugalský reprezentant přichází na přestup z Wolverhamptonu...

Kluby se domluvily na odstupném 41 milionů liber, další čtyři miliony mohou Wolves vyinkasovat díky bonusům. Třiadvacetiletý útočník se v Liverpoolu podrobil zdravotní prohlídce a následně podepsal smlouvu na pět let.

"Je to vzrušující moment pro mě i pro mou rodinu. Když se podíváte na Premier League, tak Liverpool vždy patří k jejím předním celkům. Když vás chce, je nemožné říct ne," řekl Jota.

Jota přišel do Wolverhamptonu před třemi roky z Atlética Madrid původně na hostování, které bylo následně změněno v trvalý přestup. Na Anfield Road se bude muset vypořádat s velkou konkurencí. Klopp má už nyní k dispozici osvědčené střelce Mohameda Salaha a Sadia Maného, jimž se snaží sekundovat Roberto Firmino. Na soupisce stále zůstává i Divock Origi.

Diogo Jota přestoupí k Reds a jeden hráč se bude stěhovat i opačným směrem. Do Wolverhamptonu zamíří mladý nizozemský obránce Ki-Jana Hoever, ten bude stát devět milionů liber, další polovinu z této částky mohou Vlci doplatit díky bonusům a pro Liverpool bude ve hře ještě patnáct procent z dalšího mladíkova prodeje.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (364)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele