LIVERPOOL VYŘADIL CHELSEA

04.05.2005, 09:56
Aktuality
Prvním finalistou Ligy Mistrů se stal Liverpool, který na svém hřišti porazil Chelsea brankou Luise Garcíi ze čtvrté minuty 1:0. Chelsea měla několik možností na vyrovnání, ale neuspěla. O platnosti či neplatnosti gólu se asi ještě bude diskutovat, ale na výsledku a postupu Reds to už určitě nic nezmění.

Na obou stranách došlo oproti prvnímu zápasu k jedné změně. Rafael Benítez nemohl postavit vykartovaného Xabiho Alonsa, a tak se do sestavy po zranění vrátil Dietmar Hamman. Na druhé straně José Mourinho nechal na lavičce mladíka Glena Johnsona a jeho místo na pravém kraji obrany zaujal zkušenější Geremi.

-    :

Do zápasu vstoupili velmi aktivně domácí a už ve čtvrté minutě se zaplněný Anfield Road mohl radovat. Milan Baroš si naběhl na parádní Gerrardův pas za obranu, poslal si míč kolem Petra Čecha a v souboji s ním sice upadl, ale u ztraceného míče byl první Luis García a doklepl jej do sítě. I když se ještě snažil zasáhnout Gallas, už bylo pravděpodobně pozdě. Žádné televizní záběry nebyly natolik průkazné, aby se dalo s jistotou určit, zda míč přešel čáru či nikoliv. Nezbývá tedy než věřit pomeznímu rozhodčímu, který branku potvrdil kývnutím hlavy směrem k hlavnímu sudímu Michelovi.

Hra se postupně začala vyrovnávat a zhruba od pětadvacáté minuty měla více ze hry Chelsea, hlavně díky Claude Makelelemu, který se stal pánem středu hřiště. Až na šanci Cola, kterému možnost dobře vystřelit nebo přihrát zmařil včasným vyběhnutím Dudek, nebo neškodný pokus Tiaga se ale hosté na dostřel příliš často nedostávali. Stopeři Liverpoolu pracovali bezchybně, především finský reprezentant Sami Hyypiä prakticky vymazal Didiera Drogbu, k němuž pustil minimum vysokých míčů.

Reprezentant Pobřeží Slonoviny se přece jen mohl jednou dostat do slibné šance, kolmici na něj ale na poslední chvíli zastavil Carragher. Stejně tak na druhé straně Gallas znemožnil postup k bráně Garcíovi, a tak se do kabin odcházelo za stavu 1:0.

Čekalo se, zda Mourinho posílí ofenzívu, která byla především po stranách téměř bezzubá, ale Arjen Robben zůstal i po návratu z kabin jen na střídačce. Liverpool začal druhý poločas zatažený do obrany, očekávaný nápor soupeře ale přicházel jen pomalu. Po hodině skončil zápas pro Milana Baroše, trenér Benítez se rozhodl oživit šance na rychlé brejky čerstvou silou a poslal na hřiště Djibrila Cissého.

Jamie Carragher, Sami Hyypiä a Steven Finnan, to jsou jména zadáků Liverpoolu, kteří byli pány svého území a spolehlivě drželi soupeře v dostatečné vzdálenosti od gólmana Jerzyho Dudka. Ten se řádně protáhl v 67. minutě, kdy se do přímého kopu z 25 metrů opřel Frank Lampard, propálil zeď, polský brankář byl ale připraven a míč vytěsnil na roh. Až poté Chelsea vystřídala, na hřiště přišli Robben s Kežmanem a byli nebezpeční.

Hlavně Mateja Kežman měl v 82. minutě blízko k vyrovnání, ale na Robbenův centr, který by jinak pravděpodobně dopravil do sítě, jen tak tak nedosáhl. Petr Čech se na druhé straně po většinu času asi nudil, musel likvidovat jen Cissého hlavičku a vyběhnutím také brejk stejného hráče.

V poslední minutě nastavení, které trvalo dlouhých šest minut, mimo jiné i kvůli dvěma fanouškům, kteří vběhli na hřiště, měl postup na kopačce Eidur Gudjohnsen. Dudek nedoskočil na vysoký centr, míč se snesl k islandskému reprezentantovi a na toho zívala poloprázdná brána. Gudjohnsen jej však napálil nepřesně, míč proletěl napříč malým vápnem a těsně kolem vzdálenější tyče opustil hřiště, což znamenalo pro Chelsea konec nadějí.

Pro Chelsea je vyřazení v semifinále neúspěch. Král letošní sezóny na Ostrovech, kde vyhrál Ligový pohár a o víkendu se také stal mistrem Premier League, v Evropě podruhé za sebou skončil na předposlední překážce. A v obou případech jej zastavilo překvapení, loni Monaco, letos Liverpool...

Tam se naopak po dvaceti letech mohou těšit na finále nejprestižnější evropské soutěže. Věštba ženy trenéra Beníteze, která předpověděla triumf v Lize Mistrů, má tak už jen krůček k naplnění. Ve finále, které se 25. května hraje v Istanbulu, ale bude na Liverpool čekat ještě jeden soupeř. Jeho jméno se dovíme dnes večer, kdy ke své odvetě nastoupí PSV Eindhoven a AC Milán.

Autor: Petr Starý

Komentáře (52)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak jsem to chtěl, když nedá Chelsea gol tak nemuže uspět...AC jasně vyhraje Ligu mistrů, opravdu nejlepší tým současnosti...

Reagovat
smazaný uživatel

pochybujem ale bude zaujimavy

Reagovat
HOST*GogoMental

Výhra Liverpool.

Reagovat
HOST*ACM

Tak tak , AC MILAN vyhra CL !!!

Reagovat
Xavi

myslím,že vyřazení Chelsea udělá hodně lidí včetně mě velkou radost

Reagovat
Xavi

akorát že to mělo přijít už tak v základní skupině

Reagovat
smazaný uživatel

konečně!!!

Reagovat
sansiro

Skoda, ze to nebylo nalosovano jinak. Treba Milan-Chelsea a Liverpool-treba s PSV. Aspon by ti anglani vypadli. Nestoji za nic. A dneska jeste taky neni rozhodnuto. Pevne verim ale, ze AC postoupi. FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím, myslím, že Ch. je nejtaktičtější mužstvo na světě a kdyby postoupila do finále a hrála proti AC, myslím, že by ho porazila.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea si vyskúšala,ako sa hraje do plných a nevyšlo to.Inak tempo bolo úžasné,tí,ktorí kritizujú Chelsea za tvrdú defenzívu počas sezóny videli,že iné mužstvá to tak hrávajú tiež.Okrem posledných 10 minút celý druhý polčas Liverpool tvrdo betónoval,tak som zvedavý,či ho tu za to niekto skritizuje alebo ho budú len chváliť,pretože vyradil Chelseu.

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool porazil Chelsea její vlastní zbraní. Vyřadil ji až tým, který není tak ofensivně a kombinačně vyspělý jako Barca nebo Bayern, ale za to spoléhal na výbornou defensivu a taktiku. Trochu ironie ale Abramovič to bral sportovně, třeba už je rozhodnutý, že příští rok koupí zase jiný tým

Reagovat
smazaný uživatel

Chyba-to prvé súhlasím,ale Abramovič nekupuje nový tím ako nové ponožky,ale skladá perfektnú skladačku aj na želanie Mourinha.Už teraz sú výborní a keď doplnia kritické miesta,tak možno splnia svoj cieľ,že do 5 rokov budú svetový tím číslo 1.Ich odporci z týchto stránok by sa na to mali psychicky pripraviť už teraz.

Reagovat
Mr.Jindros

Teda, od letošní Ligy Mistrů jsem čekal hodně, ale Liverpool ve finále to teda ne ... aspoň mám aliby na vyřazení Juve, když vyřadil i Chelsea ... opět skvělá defenzíva. Finále s AC slibuje pěknou nudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zato Juventus by předvedl megaofenzivní kreace, že? Důkazem budiž jeho odveta s Liverpoolem

Reagovat
Mr.Jindros

Nikde jsem nenapsal že Juventus nepředvedl hovno. Napsal jsem to už tenkrát když jsme vypadli, teď je aktuální něco jinýho, tak reaguju na to .... Vidíš k jakému článku je tahle diskuse ?

Reagovat
HOST*

Dle meho vyhraje LM PSV!!! Dneska vypraska AC 3:0 a ve finale si smlsne na LFC... PSV RULEZZZ

Reagovat
HOST*Luis Figo

I přes smolné vyřazení v semifinale ligy mistrů je FC Chelsee jedničkou mezi evropskými giganty.Nyni ligu mistrů v pohode vyhraje AC Milan, kteremu ubyl nejsilnejš soupeř.Dnes si v klidu pohlídá postup v Eindhovenu:Eindhoven je ve velmi prekérní situaci kdy mu po neštasném 1. zapase, ve kterem mel vstřelit alespon jednu branku a zajistit si tak dobre šance na postup, nezbývá než hrát na nulu a dát 2 goly.Myšlenka ,ze museji dat 2 goly a žadny inkasovat a to s AC Milan neni priliš povzbudiva,nicmene jim nezbyva nic jineho a museji se o tento maly "zazrak" pokusit.Ve snaze vsitit hostum gol budou muset otevřít obranu a to je idealni možnost pro brejk AC respektive pro Sevcenka, kteremu promenovani takovychto sanci nedela problemy.Jedinym golem by AC utlo veškere šance PSV,protože vyhrat 4:1 je proti soucasnemu Milanu ja takřka nemožne a to v zapase ktery si pohlidaji zodpovednou hrou do zadu Ve finale si tento skvelí a velmi zkuseny tym poradi s neprilis kvalitnim tymem(i persto, že se dostal až do finale) Liverpoolem¨.

Reagovat
sansiro

1) Chelsea neni gigant

2) Mrkni se na tabulku koeficientu treba

Reagovat
smazaný uživatel

ty jseš mi nějaký suvenýr... ale "líbí" se mi, jak to vše říkáš s naprostou jistotou.

No a pár nejasností...v čem bylo smolné vyřazení Chelsea? Naopak, měli už vypadnout s BArcou, dke je zachránil rozhodčí.

Když ej etda nejlepší, jaktože prohrála s podle tebe !"nepříliš kvalitním Liverpoolem"???

Reagovat
sansiro

Od te doby, co Mourinho prodal kabat od Armaniho, tak uz nejsou tak suvereni Nedivim se, ze ho chce zpet

Reagovat
smazaný uživatel

musím souhlasit, stejně jako Luis Figo muže tvrdit že Chelsea je nejlepší, já můžu tvrdit že nejlepší je Barca - a kdo má větší pravdu? Nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt,lebo najlepší je Real.

Reagovat
HOST*Barca

Nerad to uznávám,ale zařízli je rozhodčí - snad kromě 2. utkání s náma a ve skupině.

Reagovat
smazaný uživatel

Jooo!! Koneče je venku. Ale nemyslete si že když Liverpool vyřadil Chelsea tak je lepší než Barca,,to v žádném případě!

Reagovat
antimadrista

Kdo jiný mohl vyřadit Chelsea, než barcelonista Luis Garcia

Reagovat
HOST*PUYOL

Luis bojoval aj za nas .

Inak hral dost slabo,nemozem ho chvalit,technika a 'la tuti,ale tych prihravok bolo aspon 10 pokazenych a tiez pasy...

Ale je to spolu s Gerrardom a Xabim ich naj hrac,no par don+Hyppia-super vykon,keby nebol ten...

Reagovat
HOST*yarda

Ale určitě tě mrzelo, že se k němu míč dostal po akci Čecha Baroše, že jo?

Reagovat
antimadrista

Nebuď naivní

Reagovat
HOST*yarda

A nedostal snad? Když ne od Baroše tak od jiného Čecha - Čecha!

Reagovat
HOST*Jezis

Boze muj vy Barcelonaci ste uplne nadrzeny na ten svuj klubik. Urcite to ze Gracia dal gol je tim ze hral v Barcelone. A Chelsea prohrala protoze nikdo z nich za Barcelonu nehral. A Gallas chce odejit do Barcelony tak zapas sabotoval. Ste jak male decka. Mele si tu svou a objektivni nazor vas nezajima... Ve fotbalu nefandim nikomu a je mi to praktycky jedno kdo vyhraje LM nebo tu ci onou ligu. A taky si myslim ze Chelsea je v soucasnosti nejlepsi klub Evropy a mozna i sveta. Nic na tom nezmeni to vyrazeni, ktere i podle myho nazoru bylo smolny. Nepromenit 2 tutove sance a mnoho dalsich a prohrat s opravdu slabsim teamem, ktery celou dobu betonuje je smula. Muzete namitnout ze Chelsea taky betonuje. Ano je to pravda, ale betonuje predevsim venku a proti s kvalitni ofenzivou (Barca, Bayern a dalsi). Co se tyce toho kde by Chelsea mela posilit - pravy bek a v pripade odchodu Gallase i levy a jedno kridlo. Cole a Duff podle me nejsou takova extratrida co Robben. Potom uz Chelsea bude tezko k zastaveni. Ostatni kluby maji co dohanet. Co se tyce ty vasi slavny Barcy. Tak tam to vidim na udrzeni dvojice Etoo a Saviola a posilit kraje obrany. Stred s Decem a Ronaldinhem, vzadu Puyol je perfektni zaklad... Malem bych zapomnel, kvalitniho golmana byste jeste potrebovali...

Reagovat
smazaný uživatel

oj, jsem přesvědčen, že fandíš právěš chelsea. Mimoto nevím proč by měla BArca posílit pravý kraj obrany, když tam máem Beleltiho (' v all-star LM ) a Gabriho.

Deco doprava, Roanldinho doleva, nikoho ve středu nevidím.

Máme brankáře, který vyhraje cenu pro enj brankáře španělska, takže to je zase mimo. Savioal hraje v Moancu ,tak tam to "udržet" moc nesedí, mám pocit, že anio nevíš že ej pryč.

Duff je podle mě naprosto skvělý.

Reagovat
HOST*Jezis

Pokud vim tak Saviola je v Monacu na hostovani, jestli uz tam prestoupil tak je to vase slavny vedeni asi padly na hlavu. A to ze Ronaldinho s Decem maji hrat po stranach je podle me pekna bbost. Sou to prece typicti spilmachri... A Valdez, to je kapitola sama o sobe. Stejne tak rychle jako se stal z hovna hvezda se muze stat z hvezdy hovno... A Duff. Vsechny velkokluby maji sqele hrace, jinak by to nebyly velkokluby. Ale de o to, kdo ma lepsi! A myslim ze hodne hracu je lepsich nez Duff, a kdyz ma rusak prachy tak proc by nemoh koupit lepsiho levyho zaloznika???

Reagovat
Xavi

Chelsea prohrála s týmem, který celou dobu betonuje. Ty si asi neviděl jak hráli na Nou Campu??? V 10 zalezlí před vlastní šestnáctkou, za celý zápas se dostali tak 2x za půlku a ani jednou nevystřelili na bránu a šance - kde nic, tu nic! To ani nemluvím o tom, že se vůbec nerozpakovali nakopnout balon na tribunu, aby se jim z toho na chvíli přestala točit hlava!!! V odvetě, kde Barca nastoupila ofenzivně jako vždy, ikdyž to mohla klidně zabetonovat, ale k takové trapné hře se nesnížila, byla opět lepším týmem, vypracovala si víc šancí a jen díky rozhodčímu, který přehlédl naprosto evidentní faul dostala gol, díky kterému nakonec nepostoupila!!! Tak tomuhle se říká smolné vyřazení!!! (A co si tady psal o těch posilách - tak jde vidět, že to moc nesleduješ!!!)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v jednom má pravdu,že nech sa debatuje o čomkoľvek,vždycky to skončí pri Barcelone.

Reagovat
HOST*yarda

"Dostala gól jen díky rozhodčímu"... tak proč si nechali dát ty tři předtím??? Prostě výmluva...

Reagovat
Xavi

A kde si viděl tu citaci " Dostala gól jen díky rozhodčímu!"?????????? No a co, že dostali ty 3 předtím??? Vždyť by postupovala!!!!

Reagovat
HOST*yarda

"a jen díky rozhodčímu, který přehlédl naprosto evidentní faul dostala gol, díky kterému nakonec nepostoupila!!!" - prostě výcuc s delší věty, nebuď nechápavý. No a tu druhou větu si asi vážně nemyslel, žejo?

Reagovat
antimadrista

Tak ale jako jo, rozhodčí zavinil ten gol, který nás odřízl, jinak bysme postoupili. Takže klídek bobe.

Reagovat
Xavi

naprosto

Reagovat
smazaný uživatel

No a co ty tři goly předtím? Co to má s tím společného?? to jako za tři goly je jeden gol zdarma nebo co? Co to je proboha za žvást???

Vzpamatuj se, hráli jsme tak, abychom postoupili, ať jsme dostali golu kolik jsme chtěli, ten rozhdčí to rozhodl.

Reagovat
HOST*Jazis

Ale prdyyyy! Kdyby ste nedostali 3 predtim, tak byste postoupili i kdyz vas ten rozhoci zariz. A pak zavinili ste si to sami, mohli ste klidne dat vic golu, kdyz ste tak ofenzivni tym, frajere

Reagovat
HOST*yarda

No tak tohle je i můj názor, Kyslíku a spol.

Reagovat
HOST*Jezis

Detail, Chelsea hrala v 10 a Lpool v 11 A ta cervena pro Drogbu taky nebyla to pravy orechovy...

Reagovat
Xavi

červená byla zcela po právu! Navíc Drogba měl být už vyloučen asi o pět minut dřív frajeří!!! Jinak nechápu co to tady motáte s těma 3 golama???

Reagovat
HOST*yarda

To zřejmě fanda Barcelony nikdy nepochopí, přesto to ještě jednou zkusím: Postup proti Chelsea jste si prosrali sami, protože vaše obrana dostala tři REGULÉRNÍ góly ještě předtím neregulérním. Tečka. Už se o tom nehodlám dál bavit, připadal bych si pak jak v první pomocný

Reagovat
antimadrista

Nebejt toho ruskýho mafiána, tak je z Chelsea průměrnej anglickej klub

Reagovat
HOST*Jezis

S tim nejde nez souhlasit, prachy delaj svy...

Reagovat
HOST*

já si nemůžu pomoct ale vždycky když tady ty - antimadrista něco napíšeš tak to stojí za to.

Tvý příspěvky sou dlouhý maximálně dva řádky a přesto těmi pár slovy ze sebe vyžvejkneš nějakou uplnou hovadinu

Reagovat
antimadrista

Tak ale tohle je pravda. Navíc nejsem jedinej kdo si to myslí, jen se tu podívej

Reagovat
HOST*Maty

You´ll never walk alone!!!!!!!!! LIVERPOOL tak ted uz jenom AC a liga mistru je nase!

Reagovat
HOST*Jezis

Cesta Lpoolu mi tak trochu pripomina Recko na ME. Velice prumernej tym se dostane takhle vysoko, Recko jak vysity...

Reagovat
HOST*

To co předváděl Liverpool v odvetě s Chesea tak to byl propadák. Tak trapně zdržovali hru jak ani přípravka ve Slavičíně to nedokáže. Ten gol neměl ani platit, pomezní se musel rozhodnout, ale nechápu jak mohl vidět zda gol byl nebo nebyl. A ještě k tomu míč před brankovou čárou skočil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele