Liverpool ulovil brankáře Mignoleta ze Sunderlandu

25.06.2013, 22:11
Aktuality
Liverpool právě ohlásil velkou posilu do branky. Ze Sunderlandu přichází belgický reprezentační brankář Simon Mignolet, za kterého by měli Reds zaplatit devět milionů liber. Kluby však přestupovou částku nezveřejnily. Mignolet po úspěšné zdravotní prohlídce podepsal na Anfield Road dlouholetý kontrakt.

Belgický brankář přichází ze Sunderlandu, za který odehrál od roku 2010 101 zápasů, v minulé sezoně pak ve 40 zápasech za Black Cats udržel jedenáct čistých kont. Mignolet se stal již čtvrtou letošní posilou Liverpoolu, před ním již přišli Kolo Touré, Luis Alberto a Iago Aspas.

Mignolet bude prvním Belgičanem, který kdy hájil barvy Reds, a v klubu ho s otevřenou náručí přivítal manažer Brendan Rodgers. "Jsem potěšen, že se nám podařilo přivést jednoho z nejlepších brankářů v Premier League. Simon u nás dostane příležitost ukázat a rozvinout svůj obrovský talent," uvedl pro klubový web Rodgers.

Zatím není jasné, zda bude muset Rodgers v příští sezoně řešit, kdo bude liverpoolskou jedničkou. S příchodem Mignoleta se totiž stává pravděpodobnějším odchod dlouholeté jedničky Pepého Reiny, o němž se v posledních týdnech spekulovalo.

Autor: Ondřej Holzman / liverpoolfc.com, bbc.co.uk

Komentáře (1256)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele