Liverpool má první zimní posilu, ze Salzburgu přijde Minamino

19.12.2019, 09:20
Aktuality
Takumi Minamino za sebou už má poslední zápas v dresu Salzburgu. Čtyřiadvacetiletý japonský křídelník odchází z týmu rakouského mistra a od 1. ledna bude oblékat dres Liverpoolu, na Anfield Road prošel zdravotní prohlídkou a podepsal kontrakt platný do června 2024...

Úřadujícího šampiona Ligy mistrů transfer nevyjde draho, díky klauzuli zakotvené v kontraktu japonského reprezentanta zaplatí jenom osm milionů eur.

"Byl to sen, snil jsem o tom stát se hráčem Liverpoolu," prohlásil Minamino.

"Jedním z mých cílů bylo zahrát si Premier League, jedná se o špičkovou soutěž. Přemýšlel jsem o tom, zda se moje kariéra vyvíjí správným směrem a jestli bych jednoho dne byl schopen hrát Premier League. Ale nikdy bych si nepomyslel, že bych mohl hrát za tento klub, jsem opravdu šťastný. Těším se na to," dodal.

Minamino přišel do Salzburgu v lednu 2015 z domovského Cerezo Osaka a patřil do základní sestavy, letos nastoupil ke 22 soutěžním zápasům a na své konto si připsal devět branek, dalších jedenáct pak pro spoluhráče připravil. Díky Lize mistrů za sebou má i dvě čerstvé zkušenosti právě s Liverpoolem, jemuž začátkem října jeden gól dal.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (323)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele