Liverpool dohodl přestup Mac Allistera, záložníka čeká zdravotní prohlídka

06.06.2023, 15:39
Aktuality
Alexis Mac Allister (© AFP)

Na další velký krok ve své kariéře se chystá Alexis Mac Allister. Argentinský záložník se v prosinci stal mistrem světa, nyní ho čeká přestup z Brightonu do Liverpoolu.

Kluby jsou domluveny a 24letý fotbalista dostal svolení k tomu, aby odcestoval na Anfield Road a podrobil se zdravotní prohlídce. Brighton by mohl vyinkasovat až 55 milionů liber.

Mac Allister patří Brightonu od ledna 2019 a během uplynulých čtyřech sezon za něj nastoupil ke 112 soutěžním zápasům, v nichž nastřílel dvacet branek. Letos se trefil dvanáctkrát a měl velký podíl na tom, že se Seagulls za několik měsíců poprvé podívají do evropských pohárů.

Kádr Liverpoolu letos projde obměnou a změny se budou týkat především středové formace, jelikož nové kontrakty nedostali James Milner, Naby Keita a Alex Oxlade-Chamberlain. V hledáčku manažera Jürgena Kloppa byl i Jude Bellingham, Reds ovšem snahu o záložníka Dortmundu před několika týdny vzdali a rozhodli se soustředit na levnější hráče.

Brighton může za letošní úspěch "rychle" zaplatit ztrátou hned dvou jihoamerických záložníků, vedle Mac Allistera se opětovně mluví o odchodu Moisése Caiceda, jehož znovu lanaří Arsenal.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (488)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele