Lipsko našlo náhradu za Tedesca, podepsalo Roseho

08.09.2022, 09:42
Aktuality
Marco Rose (© AFP)
Marco Rose se vrací do práce, bude trenérem RB Lipsko. Pětačtyřicetiletý kormidelník ve funkci nahradil Domenica Tedesca a se saským klubem podepsal dvouletou smlouvu...

Lipsku se nevydařil začátek sezony, po pěti ligových zápasech má jenom pět bodů a v úvodním duelu Ligy mistrů podlehlo Šachtaru Doněck 1:4, což vedení klubu donutilo jednat.

Tedesco, jenž s ambiciózním týmem získal první trofej v historii, byl po devíti měsících odvolán a záhy byl na jeho místo jmenován Marco Rose, který po minulé sezoně opustil BVB.

Rose je rodákem z Lipska a v začátcích trenérské kariéry vedl místní Lokomotivu, následně se vypracoval ve spřáteleném Salzburgu, aby se do Německa vrátil na lavičce Borussie Mönchengladbach. Zde si řekl o nabídku jiné Borussie z Dortmundu, a přestože sezonu 2021/22 dokončil na druhém místě, byla vzájemná spolupráce nečekaně ukončena.

Nový kouč Lipska má před sebou pikantní začátek, v sobotu bude stát na lavičce právě proti Dortmundu, aby se hned o týden později představil v Borussia-Parku v Mönchengladbachu.

Rose ve svém novém působišti podepsal smlouvu do roku 2024 a k ruce si přivedl asistenty Alexandera Zicklera, Marca Kurtha a Franka Geidecka.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
Usama Bin Dembélé

Trenér na jednu sezónu. Čekal jsem něco lepšího s možnostma co Lipsko má.

Reagovat
esmuellert

Alexander Zickler? To asi moc fanoušky Dynama nepotěšilo

Reagovat
Rudnevs

Toho ten Rose tiez uz potahal hocikam. Kedysi skvely zolik pre Bayern, ja som ho mal rad. Skoda, ze uz s nimi nejde Maric, to bol zaujimavy asistent, ktory sa do Salzburgu povodne dostal tym, ze mal nejaky blog s analyzami alebo nieco take. Teraz je u Marscha v Leeds.

Reagovat
Arne

Ten Maric psal zde, určitě jsi někde musel vidět...

https://spielverlagerung.de/

Reagovat
Rudnevs

joo toto som myslel velmi dobry pribeh, este popri tom trenoval nejaky maly rakusky klubik a nasledne mu dali sancu v juniorke RB, kde spolu s rosem vyhrali dorastenecku ligu majstrov a uz to slo… fandim mu velmi

Reagovat
Ladas321

Vystrčili hlavu z kupy hoven, nadechli se a zas se potopili.

Reagovat
RadekVonCZE

Už zas energiťáci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele