Lippi lituje, že po MS 2006 odešel od italské reprezentace

15.02.2014, 21:26
Aktuality
Marcello Lippi na konci tohoto kalendářního roku opustí čínský klub Guangzhou Evergrande a nevylučuje, že znovu usedne na lavičku některého národního týmu. Právě na reprezentační úrovni zažil v roce 2006 nejlepší moment své kariéry, následného odchodu od Squadra Azzurry ale lituje...

Pětašedesátiletý úspěšný kouč poskytl rozhovor španělskému listu Marca, v němž se rozhovořil o uplynulých letech i svých plánech do budoucna. Lippi najisto nebude pokračovat v Guangzhou Evergrande, kontrakt platný do 31. prosince tohoto roku totiž neprodlouží.

"Na konci tohoto roku skončím, ale pouze co se týče klubového fotbalu. Nechci sedět doma, mohl bych se stát například trenérem Číny nebo jiného národního týmu. Už nemám sílu trénovat tým každý den," uvedl rodák z Viareggia, který sice vyhrál tituly s Juventusem i svým současným klubem, za svůj největší úspěch ale považuje osm let staré zlato z mistrovství světa v Německu.

"Byl to nejlepší moment mojí kariéry. Vyhrál jsem mistrovství světa a pak odešel. To byla chyba, měl jsem zůstat. Mnoho mých hráčů si myslí, že kdybych tak udělal, tak bychom vyhráli i Euro 2008," prohlásil Lippi, jenž poté italskou reprezentaci vedl ještě v letech 2008 až 2010, tehdy ale neuspěl. "Vrátil jsem se z loajality k těm hráčům, ale už to nebylo stejné, protože řada z nich byla v tu chvíli na konci kariéry."

Někdejší obránce také prozradil, že měl nabídku z Primery División. "Miluji španělský fotbal a Real Madrid mě dvakrát oslovil, ale nemohl jsem jít, protože jsem pracoval v Juventusu. Když jste v Juve, nemůžete myslet na nic jiného," nechal se slyšet Lippi, který se Starou dámou vyhrál nespočet domácích trofejí a v roce 1996 i Ligu mistrů.

Autor: Petr Vaněček / football-italia.net

Komentáře (23)

Přidat komentář
domingo

On, Trapattoni nebo Capello?

Reagovat
smazaný uživatel

Capella bych rád viděl u nějakého italského klubu..nebo třeba v United..

Reagovat
domingo

Vsichni tri uz jsou za zenitem, ale zajima me, koho lidi stavi nejvys.

Reagovat
10

Lippi

Reagovat
PetersCZ

Jednoznačně Trap.

Reagovat
smazaný uživatel

Capello

Reagovat
smazaný uživatel

Lippi.

Reagovat
Airus

Frajer

Reagovat
Filip12

legenda

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
smazaný uživatel

uz mu nechuti kungpao

Reagovat
domingo

"Nechci sedět doma, mohl bych se stát například trenérem Číny nebo jiného národního týmu."

Ale chutna, ale je uz proste starej

Reagovat
Pettirosso

''Když jste v Juve, nemůžete myslet na nic jiného"

Reagovat
smazaný uživatel

Především nesmíte myslet vůbec, protože uvědomění si toho, jakého hnusu se účastníte by mohlo mít velmi špatný efekt na vaše zdraví.

Reagovat
stas87

mourinho zdravotne problemy ale nema

Reagovat
M11

fanda Chelsea.. no ty vole

Reagovat
smazaný uživatel

rika fanousek nejvyblutejsiho klubu

Reagovat
Sosi

Mám ho rád

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem myslel, že Lippi pracuje s Vrbou. Tak to pak už si budu pamatovat, že s Vrbou pracuje Lípa. (ironie)

Reagovat
risk je zisk

az se za bricho popadam

Reagovat
smazaný uživatel

Jirasovi na lavičce hráblo

Reagovat
Sosi

Reagovat
smazaný uživatel

Trenérská legenda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele