Lingr je v Rotterdamu na zdravotní prohlídce a Slavii už nepomůže

23.08.2023, 19:00
Aktuality

Ondřej Lingr v Rotterdamu podstupuje zdravotní prohlídku a má ze Slavie nakročeno do Feyenoordu. Pražanům už čtyřiadvacetiletý ofenzivní univerzál nepomůže ve čtvrtečním úvodním utkání závěrečného 4. předkola Evropské ligy s Luhanskem. Na tiskové konferenci to uvedl trenér červenobílých Jindřich Trpišovský.

"Bylo to jak blesk z čistého nebe. Co mám informace, první kontakt proběhl během pondělka. Teď ve mně převažuje pocit, že jsme přišli před klíčovým dvojzápasem o strašně důležitého hráče, což se mi těžce kouše. Včera jsem z toho byl hodně špatný, chtěli jsme Ondru mít v týmu minimálně na tenhle dvojzápas. Co víc si přát, než před kvalifikací přijít o nejlepšího hráče? Je to zase výzva se s tím poprat," řekl Trpišovský.

Lingrovi na druhou stranu angažmá v týmu úřadujícího nizozemského mistra hodně přeje. "Až ho uvidím vyběhnout na De Kuipu (stadionu Feyenoordu), převáží to, že budu hrdý na něj i všechny kluky z realizačního týmu, kteří mu k tomu pomohli," prohlásil Trpišovský.

"Ondrovi to strašně přeju. Myslím, že jsme spolu měli skvělý vztah. Byl jsem hodně u jeho příchodu z Karviné. Mám ho strašně rád jeho hráče i člověka. Jak nám pomáhal nejen na hřišti, ale i mimo něj, když jsme byli v hodně těžkých chvílích. Neztrácíme jen hráče, ztrácíme strašně silného člena kolektivu a jednu z vůdčích osobností. Feyenoord je fenomenální, všichni jsme to zažili (při loňském vzájemném zápase). Snáším líp, že půjde tam, než jinam," uvedl Trpišovský.

"Největší radost měl (nizozemský útočník) Mick van Buren, který je skalním fanouškem Feyenoordu. Hned mu pouštěl chorály Feyenoordu. Vypadalo to, že má snad ještě větší radost než Ondra," řekl Trpišovský s úsměvem.

O odchodu Lingra ze Slavie se mluvilo už delší dobu, zájem měl i Panathinaikos Atény. Českému reprezentantovi měla v Edenu po této sezoně vypršet smlouva. Předseda představenstva ligového vicemistra Jaroslav Tvrdík v nedávném rozhovoru s novináři uvedl, že Lingr během nynějšího přestupního období buď prodlouží kontrakt, nebo ho vršovický klub prodá. Podle médií je ve hře varianta, že Feyenoord ofenzivního univerzála získá na hostování s povinnou opcí na přestup.

Lingr přišel do Slavie před třemi lety a s Pražany získal jeden ligový titul a dva domácí poháry. Bývalý hráč Karviné má v nejvyšší soutěži na kontě 160 startů a 38 branek. Za českou reprezentaci zasáhl do šesti zápasů, gól nedal.

Autor: ČTK

Komentáře (59)

Přidat komentář
BrutusGargamel

"prohlásil zdrogovaný Trpisovsky"

Reagovat
delfin

Kolika učastmi v europě, asi může být zdrogovaný uplně do nejlepšího tripu?

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Proč byla z článku odstraněna tato citace?

"Už jsem se bavil se Standou Teclem, říkali jsme si, že by ho mohl zastoupit, mají podobnou typologii."

Reagovat
PBLead

Reagovat
Pablos

Tak to je informace jako, že ráno je světlo a večer je tma… s tím prostě každej počítá, to se nemusí číst.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

"Přicházíme o nejlepšího hráče a vůdce týmu, teď se o tu roli musí poprat další, ať je to Standa Tecl, Ondra Kolář nebo Taras Kačaraba."

Reagovat
PBLead

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Greny

OT : Prigozin to má prej za sebou

Reagovat
Vsadim gule

To snad musí být nějaké divadlo ne?

Reagovat
Greny

tak jestli se nerad zdržoval u oken

Reagovat
Pablos

Já už to vůbec nesleduji, ale narážky ohledně oken tu čtu celkem dost… takze vo co že go ?

Reagovat
Kaspar

Co zacala valka, tak se zacalo casto stavat, ze vyznamni/prominentni Rusove z ruznych oboru zacali umirat pady z oken na dennim poradku a dokonce ty okna stacili za sebou zavrit

Reagovat
Pablos

Klasická ruská sebevražda

Reagovat
Pablos

*

Reagovat
Moshe Dajan

Já bych řekl spíš "Co začala okna, tak..."

Reagovat
Stannis Baratheon

Co začala válka? Možná tak 1. světová. Jenda Masaryk by mohl vyprávět.

Reagovat
Axelrose

No v tomhle případě se mu to asi mohlo být jedno.

A já třeba v letadle raději u okna sedím.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná se pro jistotu zdržoval jen v přízemí, nebo bydlel v zemljance, tak to letadlo byla jediná možnost.

Reagovat
Konspirator

Ne asi.. ty jsi myslel, že má jinou budoucnost

Reagovat
milan78

Reagovat
delfin

Koupil dron, a letěl?

Reagovat
Blasphemer

Samá tragédie v tom Rusku. Včera Jarošík, dnes Prigožin.

Reagovat
Konspirator

Jdu na zápas tak čekám tak 3:0 jinak brekot a jdu kanalama

Reagovat
PBLead

"Co víc si přát, než před kvalifikací přijít o nejlepšího hráče?" Tak určitě, a proto byl Lingr tak někde mezi základem a lavičkou...

Reagovat
PBLead

resp. ano, za mě měl hrát jasný základ, ale mistr Trpišovský mu toho prostoru zas tolik nedal. Ani se Lingrovi nedivím, že už nechtěl prodloužit, kór když o něj byl zájem ze zahraničí.

Reagovat
Nuno čomes

přímo do základu na furt ho strčili vlastně až letos a stejně budou brečet.

Reagovat
Kucka

Reagovat
wwwx

OT: Prigožin

Reagovat
JackDaniels.

Surprise, zhnité rusko...

Reagovat
Salfovic

Dobře mu tak, měl tu vzpouru dotáhnout. Co jako čekal.

Reagovat
Kucka

Reagovat
JackDaniels.

OT: Pozeráte Trnavu - Dnipro ?

Reagovat
srandamač

Mám jenom jedny oči...

Reagovat
JackDaniels.

Dík za info

Reagovat
Greny

Viděl jsem poslední dvacet minut plus nastaveni

Musím konstatovat že z této dvojice by do té skupiny neměl jít ani jeden

Reagovat
JackDaniels.

To by tam potom nešlo 3/4 klubov

Reagovat
Coutinho10

viděl jsem a jak byl Štětina opěvovaný po nůžkách minulý týden, tak dnes zařídil stupidní penaltu pro Dnipro, díky který oni mají bod

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
ratusek

počkej vždyt ho fauloval tak debilně Koša ne?

Jinak mě Trnava nasrala, celý zápas v přesilovce, pak dokonce v 9 a hovno. Postup na zlatém podnose. V odvetě dostanou minimálně 3 kusy. Takhle blízko skupiny už nikdy nebudou

Reagovat
Coutinho10

měl jsem za to, že i faul, nicméně pravdu mám tak či tak, protože ta ztráta, díky který to bylo, tak byla od něj, zkrátka buď ztráta nebo faul nebo oboje je pod ním podepsaný

Reagovat
Coutinho10

jako promarnili to dost, ale víme, např. i z našich podmínek, že to ne vždycky je lehký proti oslabenýmu soupeři...oni pak víc brání a těžko se tam dostává

nicméně odvetu hrajou taky na Slovensku, tak šanci mají, ale Dnipro tam bude silnější no

Reagovat
ratusek

hrají to fakt v Košicích? nebo to kvůli soupeři dali do Polska

Reagovat
Coutinho10

já myslim, že jo, oni tam hrají všechno a naopak Zorya, kterou máme my, tak ta hraje v Polsku

docela jsem asi rád, že nějaký týmy z Ukrajiny nehrajou domácí zápasy i tady...třeba na Baníku

Reagovat
ratusek

Jo četl jsem, že Košice to do domácích sektorů prodávají jen místním a Prešovanům.

Takže v Ostravě by to do domácích sektorů prodávali jen Baníkovcům, takže byste hráli skutečně venku

Reagovat
Coutinho10

jo pravda vlastně, to říkal ten komentátor Hlavena nebo jak se jmenuje, že se Trnavští tam nedostanou, pokud nemají trvalý bidliště v tom kraji prešovským u Košic, takže tu domácí atmosféru úplně asi mít nebudou, jako jsme měli my....nám tam dovolili jet a lidí tam bylo dost, asi 2 sektory a pomohlo to

Reagovat
O.Giroud

Ono by to Trnave aj viac malo vyhovovať ak bude Dnipro silnejšie. Bohužiaľ naše tímy sú strašne zastaralé a proti brániacim tímom absolútne nevedia hrať ani na oko pekne. Ale jak hrajú proti tímu, ktorý prišiel útočiť je to hneď lepšie. Pekne sa pozerá iba na Žilinu, tá by včera vyhrala 5:1, ale zas absolútne nevedia brániť takže potom od schopných 5 dostávajú ešte DAC vyzeral, že by mohli hrať pekný futbal ale tí totálne vyhoreli.

Reagovat
Coutinho10

j, docela bych tomu i věřil, že by jim to mohlo lépe sednout + necestují mimo Slovensko, takže to tam znají...uvidíme, šanci rozhodně mají, Dnipro není tak silné jako bylo, když hrálo s Panathinakosem...i my dostali slabší tým díky těm odchodům hlavně toho Dovbyka, takže Trnava šanci má

Reagovat
ratusek

Snad máš pravdu. Moje slova potvrdil i Gašparík, že se ta šance už nemusí nikdy opakovat. Že to včera byla pro většinu hráčů životní šance v rámci celé kariéry, ale že to prostě nezvládli. Gašparik je snad připraví dobře. Dnipro bude sice "doma", ale oslabené o karetní hříšníky. Takže kdo ví, jak to bude. řekl bych, že to bude z obou stran strašně svázané a nervozní, takže bych se nedivil prodloužení

Reagovat
Elliasson

Chválím Micka van Burena!!

Reagovat
delfin

To je známé, že má rád Feyenoord.

Reagovat
Elliasson

Vím. Feyenoord, Esbjerg a teď snad i Slavii.

Reagovat
81Tomas

Takove ten nejlepsi hrac, co odehral plnych 90 minut v souteznim zapasem asi 2x za rok

Reagovat
PBLead

né, asi. Dle EF má za minulou sezónu cca 57 minut za zápas. To ve Spartě má i Mejdr vyšší podíl (cca 59 minut za zápas), a to na jeho postu hrál více Wiesner (61.5 minuty za zápas). Prostě Lingr je nejlepší hráč Slavie, ale minutáž má jak hráč, který nemá na základ.

Reagovat
Losinho

57 minut na zápas není špatný číslo na ofenzivního hráče, zvlášť ve Slavii, která to ráda točí a až na vyjímky využívá těch 5 střídání, z valný většiny právě u ofenzivních hráčů.

Ale nevím jak jsou na tom další hráči SKS

Reagovat
81Tomas

Jako to by bylo v pohode ze jo, jen to vyjadreni bylo usmevne

Reagovat
O.Giroud

Od Panathinaiosu k Feyenoordu slušne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele