Ligue 1 - preview 38. kola: Hledá se poslední sestupující

03.06.2023, 08:50
Previews
Stade de la Beaujoire (© AFP)

Sobotní večer dá odpověď na poslední otázky a znám bude poslední sestupující, na dálku spolu budou bojovat Nantes a Auxerre. Vyřešeno stále není to, kdo skončí na čtvrtém a pátém místě.

AC Ajaccio - Olympique Marseille

sobota 21:00

Marseille nezvládla závěr sezóny, přišla díky nevalným výsledkům o možnost hrát o druhé místo v tabulce, a poslední vystoupení na půdě Ajaccia už zkrátka nic nezmění na konečné třetí příčce v tabulce. Zároveň se bude jednat na půdě již sestupujícího soupeře o závěrečné klání pro trenéra Igora Tudora, který se po pouhém roce angažmá rozhodl jih Francie opustit.

Ve finále se nemusí zdát konečná třetí pozice jako úplně špatné vyústění tohoto ročníku. Přece si totiž OM vyzkouší pro následující období Ligu mistrů, akorát bude muset do předkola, na rozdíl od mistrovského PSG a druhého Lens. Médiím Tudor oznámil, že krok odstoupit podnikl na základě osobních důvodů. "Přijali jsme jeho rozhodnutí a respektovali ho,” uvedl Pablo Longoria, marseillský prezident klubu. "Jménem celého vedení bych mu rád za jeho práci poděkoval.”

Stěží odhadovat, proč se nakonec chorvatský stratég uchýlil k odchodu. Prakticky po celou sezónu se neobjevovala nějaká výrazná nespokojenost s jeho působením, a to ani na jeho straně, ani na té od funkcionářů Les Phocéens. "Bylo mi ctí zde strávit ten rok. Byla to pro mě skvělá zkušenost, trenérsky jsem vyrostl,” loučil se pětačtyřicetiletý kouč. "Na nikoho se nezlobím. Letos se toho stalo hodně. Být tady je jako trénovat dva nebo tři roky v jiném klubu. Počítá se nakonec to, jaké pocity mám já osobně.”

Ajaccio se už nějaký ten týden připravuje na sezónu příští. V klíčových pasážích jednoduše nezvládlo důležité zápasy v boji o záchranu se svými přímými konkurenty, a tak se už po roce stráveném v Ligue 1 zase stěhuje o patro níže. Svěřenci Oliviera Pantaloniho zklamali především před vlastními fanoušky, aktuálně mají vůbec nejhorší domácí bilanci ze všech týmů francouzské nejvyšší soutěže. A to přitom právě horká korsická půda, kde se body obecně nikdy nezískávaly snadno, měla být jejich silnou doménou.

AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
B. Leroy - M. Youssouf, O. Gonzalez, C. Vidal, Strata - Coutadeur - R. Nouri, Barreto, Marchetti, Spadanuda - M. Soumano

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Rubén Blanco - C. Mbemba, Balerdi, Kolašinac - I. Kaboré, Veretout, Guendouzi, Clauss - Ünder, A. Sánchez, Malinovskyj

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.12 - 5.28 - 1.36

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - RC Lens

sobota 21:00

Pro Lens se jednalo doslova o sezónu snů. Vybojovalo druhou příčku v tabulce, takže se v dalším ročníku může těšit na hlavní fázi Ligy mistrů. Zkrátka slušný počin na klub, který se ještě v roce 2020 babral v Ligue 2. Poslední vystoupení podstoupí na půdě Auxerre, které je naopak i nadále v pořádném stresu. Ale jestli nyní vyhraje, na nejvyšší úrovni se zachrání.

Osud mají domácí plně ve svých rukou, prostě potřebují tři body, aby jistojistě udrželi na uzdě sedmnácté Nantes. Kanárci, kteří doma v souběžně hraném utkání přivítají poslední Angers, jsou pozadu o dva body. Po papírové stránce tedy narazí na rozhodně papírově daleko slabšího protivníka než Auxerre, pokud by navíc došlo na bodovou shodu, vyhoupl by se celek z Bretaňského poloostrova výše na základě lepšího skóre.

Zatímco kouč Franck Haise a jeho parta se v Burgundsku nemusejí nikam hnát, oni už totiž mají dávno splněno, pak trenér Christophe Pélissier se na opačné straně bude muset pořádně ohánět. Ohlížet se za výsledkem souběžně hraného mače do Nantes samozřejmě nechce, bitva o udržení se v Ligue 1 možná bude napínavá do posledního dechu. "Říkal jsem hráčům, že je nutné se soustředit jen na tuhle sobotu,” uvedl domácí stratég. "Je jen na nás, abychom dosáhli takového výkonu, který nám umožní Lens porazit. Pokud vyhrajeme, zachráníme se. Mnozí naši fanoušci nás dávno odsoudili, pořád jsme však ve hře.”

AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Radu - Zedadka, Raveloson, Jubal, S. Touré, Mensah - Hein, Massengo, B. Touré - Sinayoko, Nuno da Costa

RC Lens - pravděpodobná sestava:
J.-L. Leca - Gradit, Danso, Haïdara - Frankowski, Thomasson, Abdul Samed, Fulgini, Machado - Openda, Claude-Maurice

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.18 - 3.76 - 2.24

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AS Monaco - Toulouse FC

sobota 21:00

Pro Monaco se může jednat o pořádně zpackanou sezónu. Ještě před několika týdny bojovalo o top trojku, tudíž o postup do Ligy mistrů, nakonec však může zůstat úplně bez evropských pohárů. Knížecí celek chytnul výsledkovou krizi snad v nejhorší možnou chvíli, dohánět teď všechno v posledním kole proti Toulouse představuje minimálně pořádně stresovou situaci.

Obzvláště za současného sledu událostí, kdy nemá osud ve svých rukou. Pokud zkrátka čtvrté Lille v souběžně hraném klání porazí venku Troyes a tříbodový rezultát uzme taktéž Rennes v bretaňském derby na půdě Brestu, nezachrání Monaco ani vlastní vítězství nad Le Téfécé. Tedy pokud by svého soupeře neporazilo opravdu pořádně vysokým rozdílem a nedostalo se nakonec přes Les Rennais na základě lepšího skóre.

Ale ruku na srdce, takový scénář je možný jen v matematicko-teoretické rovině, Renens si totiž v průběhu tohoto ročníku vedlo rapidně lépe v obraně. A právě tato skutečnost mu hraje do karet. ASM zkrátka trumfy v rukávu nemá, musí prostě doufat, pokerovou terminologií řečeno, že mu flop ukáže zaváhání některého z přímých konkurentů v bitvě o pohárovou Evropu. A výsadu být pro další období na evropské scéně zajišťuje pouze pátá příčka, šestý v tomto ohledu ostrouhá.

Toulouse, které prožilo úspěšný ročník nejen díky kýžené záchraně v Ligue 1, ale hlavně nečekaným triumfem ve Francouzském poháru, by mělo být v silách Les Monégasques. Je však otázkou, v jakém rozpoložení se po sérii několika nezdarů vlastně nacházejí. "V kontextu nejnovějších výsledků není naše sebedůvěra nejlepší, to je jasné,” přiznával domácí obránce Axel Disasi. "Pokusíme se v sobotu proti Toulouse vydat všechny svoje síly, abychom ještě zachránili to, co zachránit ještě jde.”

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Aguilar, Disasi, Maripán, Caio Henrique - Vanderson, Yous. Fofana, M. Camara, Minamino - E. Ben Seghir, Embolo

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Dupé - Desler, Rouault, Nicolaisen, Suazo - Genreau, Sierro, van den Boomen - Aboukhlal, Dallinga, Rafael Ratao

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 5.26 - 6.72

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Lorient - Racing Strasbourg

sobota 21:00

Velkou úlevu před týdnem prožili hráči Štrasburku, jež si po remíze s PSG nadobro zaručili záchranu v Ligue 1. A tak k poslednímu představení v Lorientu budou vstupovat jistojistě bez strachu, bázně a pocitu nutnosti získat skálopevně dobrý výsledek. Ať už hosté dopadnou na Bretaňském poloostrově jakkoli, zůstanou na patnácté, a to zcela bezpečné pozici v tabulce.

Ani Les Merlus vlastně nemají možnost poskočit v pořadí výše, byť matematicky je pochopitelně možné, že by se ještě dostali před deváté Nice, které je vzdálené na rozdíl tří bodů. Prakticky se však jedná o nereálný scénář, protože celek z jihu Francie má už nyní o dost lepší skóre, které je mimochodem právě tím rozhodujícím faktorem pro určování míst v případě rovnosti bodů.

Zezadu se naopak tlačí jedenáctá Remeš, kterou domácí bezpochyby hodlají udržet za sebou, aby zůstali v horní polovině pelotonu. A jedině výhra jim k tomuto cíli napevno pomůže. "Štrasburk je už zachráněný. Očekáváme, že by mohl být tenhle duel otevřenější,” povídal lorientský stratég Régis Le Bris před závěrečným kláním proti výběru kouče Frédérica Antonettiho. "V poslední době se nám trochu méně dařilo, co se týče dosažených výsledků. Ale postupujeme stále vpřed, tým je sebevědomý, na tréninku má radost a vykazuje nadšení. Budeme každopádně muset předvést dobrý zápas, abychom na závěr urvali vítězství.”

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - B. Meïté, Laporte, Talbi - G. Kalulu, Abergel, Makengo, Le Goff - Faivre, I. Koné, Le Fée

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Doukouré, Nyamsi, Guilbert - Dagba, I. Sissoko, M. Sanson, Delaine - H. Diarra, Bellegarde - H. Diallo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.95 - 3.68 - 2.41

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FC Nantes - Angers SCO

sobota 21:00

Vyhrát a čekat na zaváhání Auxerre. Jedině takový scénář zachrání Nantes v Ligue 1. Nutno říci, že na závěr sezóny proti sobě nemá papírově těžkého protivníka, ba co více, dokonce na domácí půdě narazí na toho nejslabšího vůbec, tedy již sestupující, poslední Angers. Tři body jsou jedinou hlavní ambicí Kanárků, vlastní osud pak musejí svěřit hráčům Lens do Auxerre.

Pokud klub z Burgundska porazí druhý celek tabulky, nepomůže bretaňskému výběru vůbec nic. "Snažili jsme se oprostit od těchto myšlenek,” popisoval atmosféru v týmu tento týden domácí lodivod Pierre Aristouy. "Nejlepším způsobem, jak se na tohle celé nachystat, je připravovat se jen na další zápas. Tak, abychom ho vyhráli. Nic víc, nic míň."

Domácím by matematicky mělo stačit družinu kouče Alexandreho Dujeuxe skolit a pak věřit, že Lens uhraje na hřišti šestnáctého Auxerre aspoň bod. V tu chvíli by totiž došlo na poměřování sumárního skóre a to by Nantes mělo mít lepší. "Bojuji za každé situace. Hledám správná řešení, stejně jako minulý týden, stejně jako v předchozích týdnech. Jsem odhodlaný tuhle čtyřtýdenní misi dotáhnout až do konce,” dodával teprve nedávno dočasně zvolený lodivod La Maison Jaune.

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Joao Victor, Castelletto, Andrei Girotto, Char. Traoré - Pedro Chirivella, Moutoussamy - Merlin, Blas, Coco - Ganago

Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Yah. Fofana - Thioub, Valery, Blažič, Ab. Bamba, Šabanovič - Capelle, Bat. Mendy, Bentaleb - Abdelli, Sima

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.77 - 7.46

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

OGC Nice - Olympique Lyon

sobota 21:00

Oba kluby bezpochyby chtěly bojovat o účast v evropských pohárech pro následující ročník. A především pro Lyon představoval tenhle cíl prioritu číslo jedna. Jenže se zdá, že si v nich nezahraje již podruhé v řadě, byť teoretická možnost stále existuje. Ani Nice nemůže být se současnou sezónou spokojeno, rovněž OGC se bude týkat od léta pouze francouzská scéna.

Les Gones si naposledy v pohárové Evropě zahráli v dubnu roku 2022, minimálně si ovšem budou muset počkat na další nástup až do roku 2024. Pokud se tedy nakonec nesejde velká souhra okolností a neposkočili by ještě na pátou příčku.

Nejenže však musejí zvládnout vítězně duel u Azurového pobřeží, zároveň musejí doufat, že Rennes a Monaco v souběžně hraných kláních padnou. A to navíc potřebují výrazně stáhnout manko ve skóre, které mají aktuálně rapidně horší, konkrétně o devět branek, než soubor z Bretaňského poloostrova. Právě ten drží strategickou pátou pozici, tu poslední zajišťující kvalifikaci aspoň do Konferenční ligy.

Zatímco hostující trenér Laurent Blanc by měl být u kormidla OL i v příštím ročníku, pak na domácí straně se zřejmě se svým působením rozloučí Didier Digard. Tahle dočasná náhrada za Luciena Favreho se neukázala býti vyloženě špatnou, stejně se ale potřebný úspěch bojovat o popředí tabulky nesplnil. Na jeho obranu, neměl obecně jednoduchý úkol poslepovat rozbitou skládačku po svém předchůdci. Není přitom vyloučeno, že v budoucím trenérském štábu zůstane, akorát už pozici hlavního šéfa lavičky bude zastávat někdo jiný.

Nice se může v posledním kole ještě posunout na osmé místo v tabulce, v kontextu hlavních ambicí na francouzském poli by se nicméně jednalo jen o jakousi kosmetickou úpravu v pořadí, která na každý pod jeho nezdary, pokud nepočítáme letošní poměrně slušné působení v Konferenční lize, nikterak nevyřeší.

Oběma nynějším soupeřům mimochodem dobře vyšel poslední zápas, kterým se tak na tento vzájemný mohli dobře naladit. Lyon při loučení s dlouholetým prezidentem Jeanem-Michelem Aulasem doma skolil bez větších obtíží Remeš, Nice naopak venku vyloupilo Montpellier, stejně jako Olympique přitom hned třikrát skórovalo.

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Lotomba, Todibo, Dante, Bard - Rosario, Boudaoui, S. Diop - Laborde, Moffi, Bouanani

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Kumbedi, J. Boateng, Lukeba, Tagliafico - Caqueret, Tolisso - B. Barcola, Cherki, Jeffinho - Lacazette

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 4.26 - 2.68

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Clermont Foot

sobota 21:00

PSG se možná začíná vydávat trochu jiným směrem, než jakým se ubíralo vlastně od té doby, co do klubu vstoupili katarští majitelé. Angažování velkých hvězd, přemrštěné platy hráčů či dražší přestupy možná nebudou na pořadu dalších ročníků. A možná že v posledním zápase této sezóny proti Clermontu jsou loučení Lionela Messiho a Sergia Ramose jasným vzkazem.

Po dlouhá léta si oba hráči nic nedarovali v LaLize. Jeden stál na straně Barcelony, druhý na zcela opačném pólu v Realu Madrid. Jejich nesmlouvavé bitvy ve vzájemném El Clásicu byly pokaždé velmi diskutovaným tématem. A najednou se oba v roce 2021 sešli na jednom místě. Rivalita musela jít stranou, společně měli oba dotáhnout Pařížany především k vysněnému triumfu v Lize mistrů. Messi měl střádat důležité góly, Ramos pak byl stavěn do role důležitého pilíře obranných řad.

Jenže ve finále ani tyhle příchody Les Parisiens nepomohly k vysněnému grálu v milionářské soutěži. Oběma hráčům končila smlouva na konci této sezóny, klub přitom oznámil, že další spolupráce pokračovat nebude. Kam se oba uchýlí pro další roky, není úplně jasné. V souvislosti s Messim i Ramosem se hovoří o nabídkách ze Saúdské Arábie, ve hře je prý rovněž návrat mistra světa do Katalánska či přesun do zámořské MLS k řadám Interu Miami.

PSG letos očekávaně získalo prvenství v Ligue 1. Na dalších frontách, tedy v Coupe de France i Lize mistrů, ovšem strádalo. Hlavní sportovní poradce Luís Campos se tak možná pokusí nastolit úplně jiné řády, než na jaké byli v Paříži dosud zvyklí, aby se potřebné úspěchy konečně dostavily. Aby mužstvo získalo pravou tvář. Chystá se například i možný odchod Neymara. Zkrátka jako by všem, nejen Francii, ale celé Evropě, naznačoval, že drahá, nablýskaná auta v jeho garáži nebudou. Jen pozice Kyliana Mbappého je v tomto ohledu jakousi výjimkou. Právě na něm chce francouzský gigant stavět svou budoucnost i nadále.

Clermont se vydává na cestu do Parku princů spokojený se současným ročníkem. Po celou dobu prakticky neměl problémy se záchranou, která byla hlavním cílem mužstva z Auvergne-Rhone-Alpes. V závěrečném klání mu půjde o to, aby udržel současnou osmou příčku v tabulce před dotírajícím Nice. Ať už na každý pád dopadne tenhle mač jakkoli, v horní polovině pořadí zůstane.

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Sergio Ramos, Marquinhos, Danilo Pereira - Hakimi, Vitinha, Verratti, Renato Sanches, Juan Bernat - Messi, Mbappé

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Seidu, Wieteska, Caufriez - Zeffane, J. Gastien, Gonalons, Neto Borges - Khaoui, Maurer - Kyei

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.23 - 7.19 - 12.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Stade Rennes

sobota 21:00

Před týdnem zvládlo Rennes klíčové střetnutí proti Monacu. Ještě to však nebyl rozhodující krok, ten zkrátka musí udělat v posledním mači v bretaňském derby na půdě Brestu. Pokud se mu podaří uzmout tři body nad svým lokálním rivalem, bude mít jistotu účasti v evropských pohárech pro následující ročník. V opačném případě pak bude muset pokukovat po ostatních.

Je pravda, že sedmý Lyon se může dostat před Les Rennais už jen dost stěží, nicméně šesté Monaco je prakticky v těsném závěsu. Oba celky dělí v tabulce jen fakt skóre, tím lepším přitom disponuje právě parta trenéra Bruna Génésia. Poměr vstřelených a inkasovaných branek má však natolik kvalitní, že výhra v Brestu jí opravdu dodá potřebnou oporu pro uchování alespoň strategické páté pozice. Právě ta jako ta poslední zaručuje účast aspoň v Konferenční lize pro následující sezónu.

Vyzrát na ekipu kouče Érica Roye, která splnila svůj hlavní cíl a udržela se v Ligue 1, by každopádně nemuselo představovat pro hosty snadnou překážku. Piráti se dostali do nečekaně dobré formy, až je pro ně možná škoda, že se zrovna teď klubový fotbal na profesionální úrovni ve Francii na nějaký čas zastaví. V posledních pěti kolech čtyřikrát zvítězili, naposledy si přitom připsali slavný skalp na Stade Vélodrome nad Marseille.

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Brassier, Duverne - Belkebla, Lees-Melou, Magnetti - Mathias Pereira Lage, Mounié, Le Douaron

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Alemdar - H. Traoré, Theate, Omari, Belocian - Bourigeaud, Santamaría, Majer - Doku, Toko Ekambi, Gouiri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.11 - 4.28 - 1.67

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Stade Reims - Montpellier HSC

sobota 21:00

V přátelštějším duchu si mohou užívat poslední zápas této sezóny Remeš a Montpellier. Své hlavní otázky mají dávno zodpovězené, půjde jim jen o to rozloučit se s letošním působením co nejpříznivějším způsobem. Domácí ještě mohou poskočit o jednu pozici dopředu, tedy do horní poloviny tabulky, hosté se pokusí o udržení své současné dvanácté příčky v Ligue 1.

Když se teprve třicetiletý Will Still dostal ke kormidlování Remeše jakožto dočasná volba po Óscarovi Garcíovi, málokdo tušil, že se stane nakonec trvalou náhradou. A že si dokonce pro další ročník vyslouží novou smlouvu. Klub z Marne ovšem nemá důvod něco měnit, pod jeho velením se totiž nakonec mužstvo bez problémů udrželo na nejvyšší úrovni. Spolupráce mezi oběma stranami tak bude pokračovat až do roku 2025.

Taktéž Montpellieru ke zlepšeným výkonům a k celkové záchraně pomohla změna na trenérském křesle. U La Paillade vsadili na osvědčeného Michela Der Zakariana, který zná MHSC od hlavy až k patě, a to nejen díky svému bývalému angažmá v roli hráče, ale i jako kouče. Návrat na lavičku po předchůdcích Olivierovi Dall'Ogliovi a Romainovi Pitauovi přišel na řadu v asi nejvhodnější chvíli, především série sedmi duelů bez porážky od začátku jeho nástupu znamenala pozitivní zlom v sezóně.

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, C. Keita, Abdelhamid, De Smet - Matusiwa, Cajuste - J. Ito, Munetsi, Flips - Balogun

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - F. Sacko, Kouyaté, Estéve, Sainte-Luce - Ferri, Chotard - Nordin, Savanier, Mavididi - Wahi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 4.33 - 3.98

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

ES Troyes - Lille OSC

sobota 21:00

Lille letos v Ligue 1 neprožívá úplně ideální sezónu a dlouho se zdálo, že zůstane bez pohárů, ovšem poté přeci jen stabilizovalo svou výkonnost a nyní má velkou šanci na to, aby přímo postoupilo do základní skupiny Evropské ligy. V tuto chvíli se nachází na potřebném čtvrtém místě s nedostižným sedmibodovým mankem na třetí Marseille a naopak před pátým Rennes i šestým Monakem drží jednobodový odstup.

Pokud tedy teď zvládne závěrečný duel tohoto ligového ročníku na půdě jistě sestupujícího Troyes, tak mu hlavní fázi EL už nikdo nevezme. Svěřenci trenéra Paula Fonsecy se především zvedli ve druhé polovině sezóny a na současnou čtvrtou příčku se posunuli díky předchozím dvěma výhrám nad konkurenční Marseille i zachraňujícím se Nantes (v obou případech 2:1).

Domácí celek letos nebyl příliš konkurenceschopný a jistotu návratu do druhé ligy po dvou letech strávených mezi elitou "získal" již před několika týdny. V dosavadních sedmatřiceti duelech vybojoval pouhých třiadvacet bodů, přičemž zvítězil jen čtyřikrát a hned jedenáctkrát se svými protivníky remizoval, v tabulce se proto nachází až na osmnácté pozici. V minulých pěti duelech bodoval jen jednou po nerozhodném výsledku 1:1 se Štrasburkem, uplynulý víkend překvapivě podlehl beznadějně poslednímu Angers (1:2).

Lille i vzhledem k aktuální situaci bude plnit roli obrovského favorita, v polovině ledna tohoto roku deklasovalo svého sobotního konkurenta vysoko po výsledku 5:1. Trenér Fonseca nemůže využít služeb Djalá s Andrém Gomesem, naopak do plného tréninku se vrátilo duo Ismaily - Zhegrova. ES postrádá Riparta a Ramiho.

ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Gallon - T. Baldé, Zoukrou, Palmer-Brown, Salmier, Larouci - Rony Lopes, Kouamé, Chavalerin, Odobert - Mama Baldé

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - B. Diakité, José Fonte, Alexsandro Ribeiro, Weah - André, Ang. Gomes - Ounas, Cabella, J. Bamba - J. David

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 16.00 - 8.45 - 1.18

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
37
27
4
6
87 : 37
85
2
RC Lens
37
24
9
4
65 : 28
81
3
Olympique Marseille
37
22
7
8
67 : 39
73
4
Lille OSC
37
19
9
9
64 : 43
66
5
Stade Rennes
37
20
5
12
67 : 38
65
6
AS Monaco
37
19
8
10
69 : 56
65
7
Olympique Lyon
37
18
8
11
64 : 44
62
8
Clermont Foot
37
16
8
13
42 : 47
56
9
OGC Nice
37
14
13
10
45 : 36
55
10
FC Lorient
37
14
10
13
50 : 52
52
11
Stade Reims
37
12
15
10
44 : 42
51
12
Montpellier HSC
37
14
5
18
62 : 61
47
13
Toulouse FC
37
12
9
16
49 : 56
45
14
Stade Brestois
37
11
11
15
43 : 52
44
15
Racing Strasbourg
37
9
13
15
50 : 57
40
16
AJ Auxerre
37
8
11
18
34 : 60
35
17
FC Nantes
37
6
15
16
36 : 55
33
18
ES Troyes
37
4
11
22
44 : 80
23
19
AC Ajaccio
37
6
5
26
22 : 74
23
20
Angers SCO
37
4
6
27
33 : 80
18

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele