Ligue 1 - preview 27. kola: Protáhne Remeš sérii bez porážky?

10.03.2023, 09:02, aktualizováno 12.03.2023, 09:18
Previews
Oslavy hráčů Marseille (© AFP)

Remeš pravidelně boduje a pokračovat v tom hodlá i na půdě AS Monaco. Marseille hraje doma se Štrasburkem, RC Lens se představí v Clermontu...

Clermont Foot - RC Lens

neděle 13:00

Pořád se sice Lens drží v kontaktu s top trojkou, z níž může postoupit překvapivě až do Ligy mistrů, bezpochyby by však potřebovalo daleko častěji vítězit, aby tento boj nakonec dotáhlo do úspěšného konce. V posledních sedmi ligových kolech totiž urvalo tříbodový výsledek jen jednou. Clermont rovněž v předešlých týdnech nezářil, je každopádně teď notně povzbuzený.

Svěřenci trenéra Pascala Gastiena totiž naposledy utnuli svou šňůru bez výhry, která trvala šest utkání v řadě, a venku předčili Toulouse. Upevnili si tak své postavení ve středu tabulky a hlavně daleko více pojistili svůj náskok na sestupové pásmo. Pokud Clermont zbytek sezóny opravdu nijak výrazně nepokazí, měl by se v pohodě zachránit v Ligue 1.

Les Sang et Or mají daleko vyšší ambice. A byla by pro ně velká škoda, kdyby aspoň nějaké to místo zaručující účast v pohárové Evropě pro další ročník nezískali. "Podívejte se znovu na výsledky. V posledních šesti venkovních zápasech jsme pětkrát remizovali a jednou prohráli. To není špatné,” neviděl situaci tak černě hostující lodivod Franck Haise.

Mrzela ho ovšem přece některé nedávná vystoupení. "Podle mě se tři duely měly proměnit ve vítězství při pohledu na počet našich šancí a kvalitu hry. Proti Brestu, Troyes a Montpellieru jsme měli být v ofenzivě daleko efektivnější. Musíme prostě v určitých momentech převzít odpovědnost, pokud jde o koncovku,” shledával prostor pro zlepšení Haise.

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Ch. O. Konaté, Wieteska, Ogier - Allevinah, Magnin, Gonalons, Neto Borges - Khaoui, Cham - Kyei

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Haïdara - Frankowski, Abdul Samed, S. Fofana, Machado - Openda, Sotoca, Thomasson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.64 - 3.93 - 1.67

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

AC Ajaccio - Montpellier HSC

neděle 15:00

Nervozita na Korsice stoupá, jediný zástupce tohoto ostrova v Ligue 1 přivítá Montpellier a potřebuje bodovat, aby zlepšil své vyhlídky na záchranu. Ajacciu patří po šestadvaceti kolech sestupová příčka.

Do konce Ligue 1 zbývá ještě dvanáct kol, z toho sedm zápasů bude hrát Ajaccio na domácí půdě korsického stadionu Françoise Cotyho. Pro místní celek to budou důležité souboje, které mohou rozhodnout o setrvání v nejvyšší soutěži. "Medvědům" se ale doma moc nedaří a proti Montpellieru to bude potřeba změnit.

Ajaccio doma zvítězilo všudy všeho jen třikrát, přičemž poslední výhry dosáhlo teprve nedávno nad ES Troyes. Žádný vzestup formy se ale nekonal, protože minulý týden "Medvědi" nestačili na Remeš (0:1) a vrátili se zpět nohama na zem. Každopádně svěřenci trenéra Oliviera Pantaloniho zůstávají v kontaktu a na nesestupové pozice ztrácí jen jeden bod.

V klidnějších patrech tabulky zůstává Montpellier a navíc jeho forma roste. V minulém kole MHSC demonstrovalo svůj potenciál, když zničilo 5:0 Angers a natáhlo sérii bez porážky na čtyři zápasy.

Montpellier bude na Korsice papírovým favoritem už jen proto, že první vzájemný zápas vyhrál 2:0. Tehdy se o to brankami postarali Arnaud Nordin a Elye Wahi. Další vzájemné zápasy jsou staršího data a je potřeba zmínit, že z nich lépe vycházelo Ajaccio.

AC Ajaccio - pravděpodobná sestava:
B. Leroy - M. Youssouf, O. Gonzalez, Avinel, Is. Diallo - Bayala, Barreto, Coutadeur, Belaïli - El Idrissy, Djitté

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - F. Sacko, Jullien, Kouyaté, I. Sylla - Chotard, Ferri - Nordin, Savanier, Maouassa - Wahi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.61 - 3.00 - 2.40

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Angers SCO - Toulouse FC

neděle 15:00

Za celou sezónu Angers získalo na své konto jen deset bodů. Pokud se nebude konat nějaká zázračná série povedených výsledků, o prvním sestupujícím z Ligue 1 bude brzy rozhodnuto. Už potřetí se v tomto ročníku změnil v klubu trenér, kormidla se totiž aktuálně dočasně ujal Alexandre Dujeux, jehož premiéra jakožto hlavního šéfa lavičky se uskuteční proti Toulouse.

Od roku 2011 do roku 2021 vládl Angers tvrdou rukou Stéphane Moulin. S mužstvem nejvyšší soutěž vybojoval, nikdy s ním nesestoupil. Když se na střídačku postavil Gérald Baticle, začaly se rezultáty Les Scoïstes horšit. Jeho odvolání ke zlepšení situace nepomohlo, na vlastní žádost následně před pár dny odstoupil Abdel Bouhazama, který fakticky vydržel ve funkci pouze pár týdnů.

Dujeux zatím oběma posledním zmíněným pánům dělal asistenta, teď se posunul do vyšší pozice. Toulouse by pro něj nemuselo představovat tak těžkou překážku, byť nováček Ligue 1 letos odvádí lepší výkony a je v daleko větší pohodě. "Jsme v dost složité situaci. Víme o ní. Není to nic nového,” uvedl zkušený záložník Pierrick Capelle. "Ale zbývá ještě dvanáct zápasů. Mluvil jsem s Alexem Dujeuxem i s celým týmem. A zeptal jsem se jich, jestli se chtějí na hřišti i nadále takhle stydět. Protože je škoda se takhle prezentovat. Doufám, že v neděli budeme mít odpověď.”

Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni - El Melali, Valery, Blažič, C. Hountondji, S. Doumbia - Capelle, Bat. Mendy, Abdelli - Hunou, Sima

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Dupé - Desler, Rouault, Nicolaisen, Suazo - Dejaegere, Spierings, van den Boomen - Aboukhlal, Dallinga, Chaïbi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.77 - 3.80 - 2.00

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

FC Lorient - ES Troyes

neděle 15:00

Hráči Lorientu se sice propadají tabulkou, ale v minulém kole plichtili na Lyonu, a to dává fanouškům naději na další zlepšení. "Les Merlus" budou proti ES Troyes cílit na tři body, které by je udrželi v kontaktu s pohárovými pozicemi. Co se týče Troyes, to bojuje o holé přežití.

¨

Nedělní partie bude důležitá pro oba celky, které v ní zkrátka potřebují naplno bodovat. Domácí ekipa po skvělém úvodu do sezony trochu zvolnila a propadla se tabulkou, nicméně bezgólová remíza na Lyonu ukázala, že tým má na to se pohybovat minimálně kolem pohárových pozic. Lorient nicméně potřebuje o víkendu zvítězit, aby slibný výsledek potvrdil, a k tomu musí zvýšit svojí střeleckou produktivitu a efektivitu. Vždyť "Les Merlus" se v posledních pěti kolech prosadili jen ve vítězném zápase s Ajacciem.

Mizerná produktivita by mohla být proti ES Troyes problémem. Hosté totiž budou na Stade du Moustoir houževnatě usilovat o pozitivní výsledek, který potřebují do boje o záchranu. V tuto chvíli jim patří předposlední příčka, ztráta na nesestupové pozice však činí jen dva body. A minulý týden Troyes ukázalo, že je schopné zabojovat.

Remíza 2:2 s Monakem je pro všechny fanoušky ESTAC příslibem, že setrvání v nejvyšší soutěži není ani zdaleka ztracené. Spíše se dá očekávat napínavý boj až do závěrečných kol.

V neděli se očekává vyrovnaná bitva, koneckonců poslední dva vzájemné duely skončily remízou, oba týmy navíc mají nyní o co hrát.

Velkou ztrátou pro Lorient je zranění Juliena Laporteho. Chybí i brankář Yvon Mvogo, a to rozhodně není pro defenzívu dobrá zpráva, připočteme-li ještě ztráty krajního beka Kalulua a defenzivního štítu Innocenta. Troyes zase schází Florian Tardieu.

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mannone - Igor Silva, B. Meïté, Talbi, Le Goff - Abergel - Faivre, Le Fée, Makengo, T. Le Bris - B. Dieng

ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Gallon - T. Baldé, Porozo, Rami, Salmier, Abdu Conté - Kouamé, Chavalerin - Rony Lopes, Mama Baldé, Ripart

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.82 - 4.49

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

FC Nantes - OGC Nice

neděle 15:00

Oba celky si počínaly slušně na evropské scéně v podzimní části. Jestliže však Nantes už v pohárové Evropě nepůsobí, poněvadž v únoru nestačilo na Juventus, pak Nice stále ano, a do tohoto souboje bude vstupovat povzbuzené o výhru na půdě moldavského Šeriffu. Obecně jsou hosté v lepším rozpoložení než jejich soupeř, i proto budou plnit roli mírného favorita.

Kanárci chovají postavení nad sestupovým pásmem, nedisponují ovšem takovým náskokem, aby se mohli hodit do klidu a sledovat situaci zpovzdálí. Aktuálně na ligové scéně prohráli už třikrát za sebou, bezpochyby by potřebovali co nejdříve nepříjemnou sérii utnout, aby se zase na červené příčky dívali z pohodlí a bezpečí pozic blížících se stabilnějšímu středu tabulky.

Les Aiglons v minulém ligovém kole překvapivě pouze remizovali s Auxerre, další zaváhání, tentokráte v osmifinále Konferenční ligy, však nepřipustili a urvali nejtěsnější možné vítězství. Náročné cestování v kombinaci s kratším časovým obdobím na přípravu tohoto utkání a menší fond fyzických sil každopádně rozhodně nehrají Nice před tímto mačem do karet.

Domácí stratég Antoine Kombouaré bude postrádat trojici zraněných hráčů, a to ve složení Charles Traoré, Marcus Coco a Quentin Merlin. Evann Guessand a Andy Delort pak v Nantes působí na hostování právě z Nice, a na základě dohody obou klubů se tak v sestavě bretaňského celku neobjeví.

Hostující lodivod Didier Digard nemá k dispozici zdravotně indisponovaného Joa Bryana, Antoina Mendyho, Sofianeho Diopa a Nicolase Pépého. V konečné nominaci na zápas se pak neobjevil ještě Youcef Atal, ten každopádně není ustáleným článkem výběru OGC již nějaký ten týden.

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Centonze, Andrei Girotto, Pallois, Hadjam - M. Sissoko, Pedro Chirivella - Blas, Mollet, Simon - Ganago

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Lotomba, Todibo, Dante, Bard - Ramsey, Ndayishimiye, K. Thuram - Bouanani, Moffi, Brahimi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.18 - 3.14 - 2.55

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

AS Monaco - Stade Reims

neděle 17:05

V neděli podvečer dojde na souboj Monaka s Remeší a především od domácího celku se čeká zisk tří bodů. Knížata nebyla v minulých týdnech zrovna úspěšná, přesto po šestadvaceti kolech nadále drží klíčovou třetí pozici. Monako ale doma Remeš už tři roky neporazilo a navíc hosté drží osmnáct zápasů dlouhou sérii bez ligové porážky.

Boj o Ligu mistrů ve francouzské Ligue 1 vrcholí a třetí místo, které jako poslední zaručí start v milionářské soutěži těsně drží AS Monaco a to jen o skóre před RC Lens. Jenomže jak se zdá, Monako není dvanáct kol před koncem zrovna v optimálním rozpoložení a to ho teď čeká těžko zdolatelná Remeš.

Knížata minulá dvě kola výsledkově nezvládla. V bitvě o Azurové pobřeží ostudně prohrála s Nice 0:3 a jen bod získala proti o záchranu bojujícímu ES Troyes. To není zrovna bilance, kterou by se adept na Ligu mistrů měl prezentovat.

V neděli čeká na AS Monaco nebezpečná Remeš a pokud chce uspět, bude muset leccos změnit. Hosté jsou ve francouzské Ligue 1 už osmnáct zápasů neporaženi, na druhou stranu posledním týmem, který je zdolal, bylo právě Monako. "Proti Remeši to bude velká výzva. Neprohrála osmnáct zápasů, takže nás čeká zajímavý test, zvláště když víme, že jsme to byli my, kdo ji naposledy porazil," prohlásil na tiskovce Clement.

Remeš má za sebou úctyhodnou sérii a je trochu s podivem, že je z toho zatím "jen" osmé místo. Na severovýchodě Francie mohou být spokojeni a fanoušci cítí, že evropské poháry nemusí být nereálným cílem.

Monaku tento víkend znovu nepomohou zranění Gelson Martins a Kevin Volland. Pro trenéra Clementa je to nepříjemná komplikace. Na druhé straně Remeš postrádá Emmanuela Agbadoua, jehož trápí poraněná třísla, a dále pak Maolidu s Holmem.

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Nübel - Aguilar, Disasi, Maripán, Caio Henrique - K. Diatta, Yous. Fofana, M. Camara, Golovin - Ben Seghir, Ben Yedder

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, C. Keita, Abdelhamid, De Smet - D. Lopy, Matusiwa - J. Ito, Munetsi, Flips - Balogun

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 4.06 - 4.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Olympique Marseille - Racing Strasbourg

neděle 20:45

Druhý Olympique Marseille se v neděli večer utká se Štrasburgem a bude si chtít upevnit druhé místo v tabulce. Les Phocéens na vedoucí PSG ztrácejí a v tuto chvíli je pro ně důležitější udržení stávajícího umístění, které zaručí Ligu mistrů pro příští rok. Hostující Racing zase bojuje o záchranu a situace ve spodních patrech tabulky je hodně napjatá.

Favorita večerního zápasu netřeba hledat dlouho. OM dělí od Racingu ohromných 33 bodů a tabulkovým vyjádřením celkem třináct příček. Nic jiného, než tři body se od výběru Igora Tudora nečeká a to i navzdory faktu, že žádná neotřesitelná forma Marseille nedoprovází.

Není to tak dávno, co Olympique doma jasně nestačil na PSG a nezvládl ani regionální bitvu s Nice. O další senzaci se pak postaralo Annecy, které vyřadilo slavný celek z Coupe de France. Marseille tak zbývá jediná soutěž - Ligue 1 a v ní jednoznačně postup do Ligy mistrů. Svěřenci chorvatského trenéra mají na druhém místě čtyřbodový náskok, což by jim mělo dodat na klidu. Na druhou stranu není to tolik, aby si OM dovolilo pravidelně ztrácet. Marseille se minulý týden vrátila na vítěznou vlnu, když jedinou brankou Seada Kolašinace skolila v Roazhon Parku silný Stade Rennes.

Právě na poslední vítězství budou chtít domácí navázat. Na Stade Vélodrome přivítají hratelného soupeře ze Štrasburku, jenž potřebuje každý bodík do boje o záchranu. Před 27. kolem se Štrasburk nacházel na poslední nesestupové pozici, ovšem jen díky lepšímu skóre. Boj o udržení v nejvyšší soutěži je letos mimořádně napínavý, protože do Ligue 2 sestoupí celkem čtyři týmy.

Pokud jde o vzájemné zápasy, i tady má jasně navrch Olympique Marseille, i když první letošní zápas skončil na východě Francie remízou 2:2. V minulé sezoně ale Les Phocéens dominovali - na Stade Vélodrome zvítězili drtivě 4:0 a zvládli i odvetu na půdě soupeře (2:0).

Utkání se neobejde bez absencí. Domácí kouč bude postrádat Amina Harita, každopádně by již mohl využít služeb Samuela Gigota. Oproti Štrasburku jde o marginální ztrátu, hostům totiž budou chybět Eiji Kawashima, Maxime Le Marchand, Jean-Ricner Bellegarde a také suspendovaný Ismaël Doukouré.

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - C. Mbemba, Balerdi, Kolašinac - Clauss, V. Rongier, Veretout, Nuno Tavares - Malinovskyj, Guendouzi - A. Sánchez

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Sels - Dagba, Guilbert, Nyamsi, Djiku, Delaine - M. Sanson, Aholou, D. Liénard - Gameiro, H. Diallo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.63 - 8.11

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

AJ Auxerre - Stade Rennes

sobota 17:00

V Auxerre začíná být daleko veselejší nálada. Ještě před pěti ligovými koly se zdálo, že se mu záchrana na nejvyšší úrovni podaří jen velmi stěží, nicméně série pěti zápasů bez prohry ho pořádně zapojila do hry o zisk bezpečných pozic. V současné chvíli nemá jediný důvod si nevěřit na Rennes, i když bretaňský celek má zcela odlišné ambice a je v tabulce daleko výše.

A pozor, burgundský klub během pěti uplynulých duelů nesehrával partie s nějakými papírově slabšími soky. Remizoval doma s Remeší, která je obecně ve velmi dobré formě, vyšlápl si doma na Lyon, vyhrál také na půdě Lorientu, který se dlouhodobě drží minimálně v horní polovině pořadí. Možná že jen na půdě posledního Angers chtěl vydolovat více než jen konečnou plichtu.

Naposledy sice také sebral remízu z půdy Nice, ale tenhle výsledek bral jako úspěšný. Už jen proto, že protivník z jihu Francie je aktuálně v moc dobrém rozpoložení. "Byl jsem na kluky pyšný, protože jsme bodovali proti rozjetému soupeři,” byl potěšený domácí lodivod Christophe Pélissier. "Bylo důležité po výhře nad Lorientem, že jsme udrželi naši stabilitu. Ukázali jsme zase silné týmové hodnoty, především obětavost,” pokračoval.

Mužstvo kouče Bruna Génésia rozhodně nemůže brát tohle střetnutí na lehkou váhu, pokud si chce zlepšit náladu po minulé porážce s Marseille. Drží se sice na páté příčce, která jako poslední zaručuje účast v evropských pohárech pro příští ročník, velmi nepříjemně se každopádně dotahuje Lille, blízko je také Nice a vyloženě daleko nejsou ani Remeš, Lorient či Lyon. Další nezdary by tak Rennes z první pětky mohly klidně brzy vyhodit.

AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Radu - Zedadka, Raveloson, Jubal, I. Touré, Mensah - S. Dembélé, Massengo, B. Touré, G. Perrin - M. Niang

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Spence, Wooh, Theate, Truffert - Bourigeaud, Santamaría, Majer, Toko Ekambi - Kalimuendo, Gouiri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.05 - 3.38 - 2.06

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Stade Brestois - Paris Saint-Germain

sobota 21:00

Opětovně nic. PSG ve středu stvrdilo, že prvenství z Ligy mistrů bude pro letošní sezónu i nadále zapovězenou záležitostí, jeho pouť k toužebnému titulu z nejlepší klubové soutěže světa totiž skončila už v osmifinále. A s přihlédnutím na současné postavení v Ligue 1 je zřejmé, že motivovat tým do dalších měsíců bude nesmírně složité, včetně mače s Brestem.

Začíná se z toho stávat poměrně slušná tradice. Před každým ročníkem vyhlašují Pařížané útok na triumf z milionářské soutěže, jenže od doby, co do hlavní francouzské metropole vstoupili katarští majitelé, se stále ne a ne k úspěchu propracovat. Nutno říci, že v tomto ročníku byl Bayern opravdu hodně na jejich síly. Za dva zápasy neuměli ani jednou skórovat, mnichovský celek prošel dál zcela zaslouženě, a co je ještě horší, dokonce se přitom vlastně ani moc nenadřel.

Vstřebat zklamání bude pro hosty opravdu nesmírně složité. To mimochodem zažili rovněž na poli Coupe de France, další cenná trofej je prostě v háji i na této frontě. Ztratit přitom osmibodový náskok na čele Ligue 1 by bylo vážně dost překvapivé. PSG jenom bude stačit udržovat více než pohotový náskok, aby dokráčelo k vítězství alespoň na ligové scéně.

Jenže to se v Paříži prostě bere jako samozřejmost. Překonat pár rekordů, potěšit fanoušky dobrými výkony, prožívat co nejméně zaváhání, asi tak bude vypadat zbytek ročníku. Nic víc vytřískat jednoduše nepůjde. "Musíme ten neúspěch rychle překonat,” povídal hostující stratég Christophe Galtier. "Je to velmi nabitá sezóna. Lidé sice říkají, že se hraje jen o ligový titul, ten ale ještě jistý nemáme. A musíme ho teprve urvat.”

Brest je sice jasně stavěn do role outsidera, na druhou stranu bude do tohoto duelu vstupovat povzbuzený o minulý skalp Štrasburku. Bretaňský soubor konečně utnul sérii tří porážek v řadě, vymanil se přitom ze sestupového pásma. "Nebyl ro rozhodující výsledek. Bylo nicméně velmi důležité ty tři body získat,” byl spokojený domácí trenér Éric Roy. "My se umíme ujmout vedení, ale často ho nedokážeme udržet. Bylo konečně uspokojivé ho ve Štrasburku ubránit a přetavit ten zápas ve výhru. Hodně nám zvedla sebevědomí.”

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Fadiga, Dari, Brassier, Duverne - Belkebla, Lees-Melou, Magnetti - Honorat, Mounié, Del Castillo

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Danilo Pereira, Sergio Ramos, Bitshiabu - Zaïre-Emery, Vitinha, Verratti, Fabián Ruiz, Juan Bernat - Messi, Mbappé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.97 - 5.71 - 1.34

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Lille OSC - Olympique Lyon

pátek 21:00

Francouzská Ligue 1 rozehraje další kolo v páteční předehrávce a fanoušci se mohou těšit na bitvu Lille s Olympiquem Lyon. V tuto chvíli jsou oba celky mimo pohárové příčky, takže cíl pro sezony je jasný. Zatímco "Dogy" ztrácejí na páté místo jediný bod, Lyon musí řešit sedmibodové manko. Hosté letos hostili Lille ve dvou případech a pokaždé byli úspěšní.

Bude to už třetí konfrontace těchto týmů v sezoně 2022/2023. Vzájemné souboje zatím ovládl Olympique Lyon, který vyhrál domácí zápas 13. kola nejtěsnějším rozdílem i v pokutových kopech osmifinálovou bitvu Coupe de France. Páteční střetnutí ale bude v něčem jiné - Lille bude mít výhodu domácího prostředí a celkový pohled na tabulku staví pod větší tlak jednoznačně Lyon.

Po 26. kolech patří Lille šestá příčka, s čímž nemůže na severu Francie panovat spokojenost. Dogy navíc nejsou v kdovíjaké formě, i když remíza na půdě Lensu z minulého kola potvrdila předchozí výhru nad Brestem. Domácí celek si potřebuje udržet delší sérii bez porážky, což se mu zatím nedaří. Tři výhry v řadě slepily "Dogy" jen v říjnu loňského roku.

Pokud jde o Lyon, tam je situace ještě horší. Vyjma úvodu sezony se Les Gones viditelně trápí a Laurent Blanc stále nemá na růžích ustláno. Jeho svěřenci znovu selhali minulý týden, když nedokázali porazit Lorient (0:0). Bývalý několikanásobný mistr Francie tak pokračuje v nevyrovnaných výkonech a na pohárové pozice se zatím dívá s velkým odstupem sedmi bodů. K dispozici však ještě zbývá dostatek zápasů a minimálně zajištění evropských pohárů je pro Les Gones nutností. "V lize se hraje o vítězství. I kdybychom hráli proti jinému soupeři, bylo by to stejné. Body se nám, ale i všem ostatním soupeřům sbírají těžce. Musíme vyhrát," prohlásil na tiskovce Laurent Blanc.

Lille bude v pátek postrádat trojici Bafodé Diakité, Tiago Djaló a Ismaily. Na druhé straně Lyon nadále trápí zranění a k dispozici nebudou Anthony Lopes, Jérôme Boateng, Malo Gusto a Jeffinho. Dobrou zprávou pro Lauranta Blanca je návrat Alexandra Lacazetta, jenž je po zranění zpět v tréninku a mohl by naskočit.

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Weah, Yoro, Alexsandro Ribeiro, Gudmundsson - André, And. Gomes - Cabella, Ang. Gomes, J. Bamba - J. David

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
R. Riou - Diomandé, Lovren, Lukeba, Tagliafico - Tolisso, Caqueret, Thiago Mendes - Cherki - B. Barcola, A. Sarr

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.97 - 4.38

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
26
20
3
3
66 : 25
63
2
Olympique Marseille
26
17
4
5
49 : 25
55
3
AS Monaco
26
15
6
5
55 : 36
51
4
RC Lens
26
14
9
3
40 : 21
51
5
Stade Rennes
26
14
4
8
45 : 29
46
6
Lille OSC
26
13
6
7
46 : 33
45
7
OGC Nice
26
11
9
6
34 : 22
42
8
Stade Reims
26
9
13
4
34 : 26
40
9
FC Lorient
26
11
7
8
38 : 36
40
10
Olympique Lyon
26
11
6
9
39 : 28
39
11
Clermont Foot
26
9
7
10
26 : 34
34
12
Toulouse FC
26
9
5
12
41 : 46
32
13
Montpellier HSC
26
9
3
14
41 : 46
30
14
FC Nantes
26
6
10
10
27 : 34
28
15
Stade Brestois
26
5
8
13
27 : 42
23
16
Racing Strasbourg
26
4
10
12
30 : 44
22
17
AJ Auxerre
26
5
7
14
23 : 49
22
18
AC Ajaccio
26
6
3
17
20 : 47
21
19
ES Troyes
26
4
8
14
36 : 57
20
20
Angers SCO
26
2
4
20
21 : 58
10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Pharrell

2:0 Lille

Reagovat
Langi

Pekne Lyon

Reagovat
Seydou Doumbia

škoda nakonec té šance Dembélého, i když to neměl jednoduchý no

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele