Ligue 1 - preview 21. kola: AS Monaco cestuje do Nice

09.02., 08:30, aktualizováno 11.02., 08:52
Previews
Wissam Ben Yedder (© AFP)

AS Monaco se nedaří, v týdnu navíc senzačně vypadlo z poháru a sérii nezdarů potřebuje ukončit v Nice. Lyon cestuje do Montpellier.

Le Havre AC - Stade Rennes

neděle 13:00

Le Havre od startu sezóny nemá žádné potíže se záchranou, jak by se u nováčka soutěže dalo obecně předpokládat. Drží se v klidnějším středu tabulky, ve dvaceti ligových kolech porážku skousával jenom šestkrát, jinak pravidelně boduje. Nyní na jeho půdu dorazí rozjeté Rennes, které se postupně šplhá pořadím vzhůru a blíží se těm pozicím zajišťující pohárovou Evropu.

Bretaňský celek by si stěží dokázal představit příští ročník bez účasti na evropské scéně. Od svého návratu k řadám SRFC se každopádně kouč Julien Stéphan začíná s týmem usazovat do stabilních hrazení, jeho ekipa nabírá sebevědomí, které před několika týdny nebylo samozřejmostí. Ještě před vánočními svátky stihli hosté skolit venku Clermont, po Novém roce pak sbírali jedno vítězství za druhým.

Až se série úspěchů, včetně duelů v Coupe de France, zastavila na úctyhodném čísle sedm. Že je zkrátka Stéphanova parta v dobrém rozmaru, potvrdila i v úterý v pohárovém mači v Sochaux. "Byl jsem spokojený s tím, jak jsme se na trávníku chovali a že jsme byli svědomití. Vykázali jsme také velkou efektivitu, pokud jde o presing a přechody do útoku,” hodnotil pětigólový skalp soupeře ze třetí nejvyšší soutěže.

Svěřenci trenéra Luky Elsnera naopak ve středu zaznamenali výpadek z Francouzského poháru, jim se nezadařilo ve Štrasburku. Možná že na celkové vystoupení měl vliv i fakt, že celek z Normandie podstoupil už čtvrtý zápas v cizím prostředí. Náročné cestování jako by si vyžádalo svou daň. "Stade Océane mi chyběl,” přiznával slovinský stratég. "Je na nás, abychom proti Rennes návrat domů oslavili podle našich představ.”

Le Havre AC - pravděpodobná sestava:
Desmas - A. Sangante, Youté, G. Lloris, Opéri - Négo, A. Touré, Kechta - Casimir, Bayo, Sabbi

Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
S. Mandanda - Seidu, Omari, Theate, Truffert - Bourigeaud, Santamaría, Matusiwa, D. Doué - Kalimuendo, Terrier

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.90 - 3.27 - 2.14

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Clermont Foot - Stade Brestois

neděle 15:00

Les Pirates zatím prožívají vynikající sezonu, po jejímž konci by se klidně mohli hrát na Stade Francis-Le Blé evropské poháry. Naopak Les Lanciers budou mít zřejmě spoustu práce s udržením mezi francouzskou elitou.

Z pěti utkání v novém kalendářním roce se svěřencům Pascala Gastiena podařilo vyhrát dvě, z toho jedno na penalty v rámci Coupe de France, ze kterého však trápící se tým vyprovodil v šestnáctifinále Strasbourg. Ligové vítězství nad Nantes ale drží Clermont na dohled nesestupové příčce.

Bohužel, vzájemná klání s Brestem v posledních dvou rokách vycházela v neprospěch. A při současné formě hostujícího celku, který má ze soupeřových stadionů druhou nejlepší bilanci ze všech osmnácti účastníků, to příliš nevypadá, že by se sbírku dosavadních patnácti bodů mělo podařit rozšířit.

Z devíti předchozích střetnutí dokázala skvadra Érica Roye vydolovat skvělých jednadvacet bodů. V týdnu sice bylo v osmifinále výše zmiňované pohárové soutěže nad síly PSG, avšak to může ve finále být ku prospěchu. Ligue 1 by totiž měla ve zbývajících čtrnácti kolech zůstat prioritou.

Může se totiž stát, že se podaří vyšplhat na nejlepší umístění v historii klubu, který se umístil v horní polovině tabulky naposledy v 80. letech. Pro nejbližší zápas budou citelnými absencemi ty v podobě Jordana Amaviho a Liliana Brassiera. Naopak z afrického šampionátu se po vyřazení Mali v týdnu vrátil Kamory Doumbia.

Clermont Foot - pravděpodobná sestava:
M. Diaw - Pelmard, Ogier, Matsima - Allevinah, J. Gastien, Gonalons, Neto Borges - Boutobba, Nicholson - Virginius

Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Bizot - Lala, Chardonnet, Le Cardinal, Locko - Mah. Camara, Lees-Melou, Magnetti - Del Castillo, Mounié, Mathias Pereira Lage

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.03 - 3.37 - 2.07

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Toulouse FC - FC Nantes

neděle 15:00

Výhodu domácího prostředí bude mít TFC, které vyšlo vítězně i z prvního vzájemného měření sil. Naopak Nantes čeká na vítězství proti nejbližšímu soupeři už rok a půl.

V živé paměti zůstává výsledek 1:5, který celek ze Stadium Municipal Kanárkům uštědřil minulý rok ve finále Coupe de France. V současných týdnech pokračuje tým Jocelyna Gourvenneca v nepřesvědčivých výkonech a nestabilní formě, kvůli které došlo na vyřazení ze zmíněné pohárové soutěže, ač se druholigový Laval nejevil jako nehratelný soupeř.

Třetí pohárové finále v řadě se tedy konat nebude. V týdnu se klub navíc rozloučil s Ronaëlem Pierre-Gabrielem. Pětadvacetiletý fotbalista nedostával příliš příležitostí, a tak se sbalil a odcestoval do Záhřebu, kde bude nastupovat za tamní Dinamo. Naopak z Wolfsburgu přichází hostovat Nicolas Cozza, jenž má odehranou stovku zápasů mezi francouzskou elitou za Montpellier.

Toulouse čeká ve čtvrtek play-off Evropské ligy proti Benfice. V Portugalsku však probíhá policejní stávka, což by mohlo znamenat, že kdyby se utkání nemohlo odehrát ani v náhradním termínu, zvítězil by francouzský celek v prvním zápase kontumačně 3:0. Kouč Carles Martinez Novell se ale touto variantou zatím nezabývá. Přednost logicky dostává zápas s Les Canaris, který by mohl pomoci hráčům získat zpět sebevědomí do dalších kol, kór když se před týdnem povedlo těsně zvítězit na Stade Auguste-Delaune v Remeši.

Jak uvedeno, TFC v první partii této sezony Nantes, jenže od té doby zvládlo přidat pouze tři další vítězství. Obhajobě titulu v Coupe de France pak v lednu vystavilo FC Rouen. Čili se dá předpokládat, že tohle vzájemné střetnutí může při nedobré formě ofenzivních borců rozhodnout jedna jediná chyba.

Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Restes - Desler, Nicolaisen, Mawissa Elebi, Suazo - Sierro, Schmidt - Babicka, Y. Gboho, Dönnum - Dallinga

FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Duverne, Castelletto, Zézé, Cozza - Pedro Chirivella, M. Sissoko - Kadewere, Mollet, Bén. Traoré - Mostafa Mohamed

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.34 - 3.51

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FC Lorient - Stade Reims

neděle 15:00

Nezáviděníhodná jedenáctizápasová série v podání Les Merlus se o minulém víkendu stala minulostí, jelikož se podařilo vydolovat všechny tři body ve vyrovnaném střetnutí s konkurenčními Metami. Remeš bude naopak chtít napravit zaváhání z utkání proti Toulouse.

Svěřenci Régise Le Brise šli ve vzpomínaném duelu proti Les Grenats do vedení, o které však za 180 sekund přišli. Nicméně, ve druhém dějství rozhodnul o tříbodovém zisku svou premiérovou trefou v sezoně Panos Katseris. Otázka zní, jestli tahle celkově třetí výhra probere mančaft k úspěšné sérii.

Před probíhajícím ročníkem Les Merlus rozhodně nepatřili k největším kandidátům na sestup. Na Stade du Moustoir se bezbrankové remízy nenosí. Domácí tam v předchozích čtyřech kláních dokázali skórovat osmkrát, což není vůbec špatná bilance, kdyby soupeři nebyli dohromady ještě o čtyři zásahy přesnější.

Výsledková statistika z vlastního stánku tedy zůstává nepřesvědčivá, kdežto Les Rouges et Blancs venku zatím dvakrát remizovali, čtyřikrát vyhráli a ve stejném počtu partií odešli poražení. Lorient navíc patří k oblíbeným protivníkům, jelikož naposledy s ním nebodovali tři roky zpátky.

Oba celky byly poznamenané probíhajícím asijským a africkým šampionátem. Všichni členové kádrů jsou ale z obou turnajů zpět. Tedy, až na dvě výjimky, které představují Gedeon Kalulu a Oumar Diakité z Pobřeží slonoviny, jehož v den mače proti Lorientu čeká finále s Nigérií. I tak zůstává Remeš mírným favoritem.

FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Mvogo - Adjei, Talbi, I. Touré - Katseris, L. Abergel, Louza, T. Le Bris - Kari, Ponceau - M. Bamba

Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Y. Diouf - Foket, Agbadou, Abdelhamid, Sergio Akieme - Munetsi, Stambouli, Teuma - Itó, Daramy, Nakamura

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.11 - 3.51 - 2.00

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Olympique Lyon

neděle 17:05

Možná se v Lyonu opravdu blýská na lepší časy. Určitě už nepůsobí tak bezradným dojmem jako prakticky po celou podzimní část sezóny, v Ligue 1 se postupně dere od pásma sestupu, daří se mu také v Coupe de France. A svou lepšící se výkonnost chce potvrdit v Montpellieru, který dlouhodobě tak nějak přešlapuje na místě. Na ligové scéně v novém roce ještě nevyhrál.

Oba celky jsou na tom po bodové stránce totožně, ve dvaceti odehraných kolech posbíraly devatenáct bodů. Takový sumář jim stačí na to, aby chovaly své postavení mimo červené příčky. Jenže s opravdu minimálním odstupem, do záchranářských starostí jsou zkrátka plně namočeny oba. I proto je pro ně tenhle vzájemný souboj dost zásadní, vždyť po něm přece můžou odskočit na větší rozdíl onomu nepříjemnému sestupovému prostoru.

Je však pravda, že aby dýchaly před následujícími týdny uvolněněji, bude zapotřebí urvat vítězství. Remíza jejich aktuální situaci moc nevyřeší. "Čeká nás soupeř, který velmi rychle útočí a efektivně střílí na branku,” představoval svého protivníka hostující stratég Pierre Sage, který zároveň připomenul srpnový debakl s MHSC. "A my nechceme být poraženi tím samým týmem dvakrát po sobě. Zápas je to důležitý pro oba výběry. Stejně jako my i Montpellier se v něm hodlá vykoupit za své předchozí neúspěchy.”

Jestliže však Les Gones své fanoušky potěšili zdárným Choc des Olympiques proti Marseille a následně postoupili přes Lille do další fáze Francouzského poháru, pak domácí výsledkově v posledních dvou případech tápali. Nestačili venku na Rennes, v pohárové soutěži skončili po jasné prohře s Nice. "Všichni jsme byli po tom duelu zklamaní,” hodnotil nepovedené středeční vystoupení Michel Der Zakarian, kouč La Paillade. "Už u nás musí zaznívat poplach. Je před námi čtrnáct utkání a my musíme udělat všechno pro to, abychom ty body měli. Jestli si myslíme, že teď nejsme v nebezpečí, pak se šeredně pleteme,” varoval.

Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Hefti, Omeragic, Kouyaté, Sagnan, Mincarelli Davin - Savanier, Chotard - Nordin, Adams, Karamoh

Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Clinton Mata, O'Brien, Čaleta-Car, Tagliafico - Caqueret, Matič, Mangala - Nuamah, Lacazette, Benrahma

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.13 - 3.36 - 2.44

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

OGC Nice - AS Monaco

neděle 20:45

Derby de la Cote d'Azur aneb bitva o Francouzskou riviéru slibuje zábavnou podívanou. Tedy pokud se podíváme na dosavadní výsledky obou rivalů, kteří v Ligue 1 dlouhodobě okupují přední pozice a minimálně útočí na top čtyřku, která je strategická pro účast v Lize mistrů na další sezónu. Nice je nyní v lepším rozmaru než Monaco, zvládlo totiž duel Coupe de France.

Knížata naopak musela skousnout osmifinálovou porážku po penaltovém rozstřelu, horší však je, že neúspěch se konal na půdě papírově daleko slabšího protivníka, než jakému například čelili právě Les Aiglons. Zatímco ti venku neměli větší problémy skolit prvoligový Montpellier, Monaco se nedokázalo vypořádat s Rouenem, účastníkem třetí nejvyšší francouzské soutěže.

Je tak otázkou, jak rychle hosté dokážou po tomhle nečekaném výpadku přepnout. To bude možná vůbec nejdůležitější pro konečný sukces v tomto klání. Truchlit na každý pád nemá cenu, jejich fanouškům by určitě radost neudělalo, kdyby se nezvládlo ani tohle derby. "Všichni jsme velmi smutní, že jsme tuhle scénu opustili,” hlesl po utkání v Normandii monacký lodivod Adi Hütter. "Chtěli jsme dojít až do finále. Musím ovšem pogratulovat našemu soupeři k postupu. Náš výkon prostě nebyl dost dobrý, ba co hůře, byl nedostatečný.”

Nice rozhodně hodlá nedobrého rozpoložení svého lokálního oponenta využít ku prospěchu svému. Větší sebevědomí bude stát spíše na jeho straně. Pokud by navíc na stadionu Allianz Riviera získalo výhru, mělo by od svého konkurenta na nějaký ten týden úplný pokoj. Už takhle Les Monégasques ztrácejí na druhou příčku OGC čtyři body, případný nezdar by je dostal do dost nezáviděníhodné pozice.

A samozřejmě že výrazně navýšit náskok na Monaco, které je přímým sokem v boji o milionářskou soutěž, představuje pro domácí pochopitelně velké lákadlo. "My chceme dojít ve Francouzském poháru co nejdále,” vzkazoval Francesco Farioli, trenér Le Gym, krátce po pohárovém měření sil v Okcitánii. "Od čtvrtka se začneme soustředit pouze na Monaco. Musíme hlavně načerpat energii. Je potřeba zapojit více do akce také ty hráče, kteří v Montpellieru nebyli na hřišti, abychom se na tenhle důležitý mač co nejlépe připravili.”

OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Bulka - Lotomba, Todibo, Dante, Bard - Sanson, Ndayishimiye, Boudaoui - Laborde, E. Guessand, Cho

AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Köhn - Kehrer, Zakaria, Salisu - Vanderson, Moh. Camara, Yous. Fofana, K. Ouattara - Golovin - Ben Yedder, Balogun

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.34 - 3.26

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

RC Lens - Racing Strasbourg

sobota 17:00

Po dvaceti odehraných kolech drželo Lens v tabulce Ligue 1 šesté místo. Na severu Francie je po nepovedeném vstupu do této sezóny aktuálně rozhodně veseleji, mužstvo totiž začíná plnit své cíle z dlouhodobého horizontu a atakuje místa zaručující postup do pohárové Evropy. Na minulé dvě venkovní výhry v řadě teď před vlastními fandy zkusí navázat proti Štrasburku.

Poslední skalpy Toulouse a Nantes dodaly svěřencům trenéra Francka Haiseho potřebnou vzpruhu poté, co zkraje ledna vypadli z Coupe de France a následně nestačili v prestižním duelu na PSG. Najednou nejsou daleko ani od top čtyřky, která zajišťuje ve francouzské nejvyšší soutěži kvalifikaci do Ligy mistrů. Dočasně se přitom můžou čtvrté pozici přiblížit natěsno, musejí k tomu ovšem bezpodmínečně získat svůj kulatý desátý tříbodový výsledek tohoto ročníku.

Hosté chovají své postavení ve středu tabulky, a to již s dostatečným odstupem na sestupové pásmo. Parta trenéra Patricka Vieiry působí stabilně, pravidelně boduje, vždyť v předešlých sedmi ligových zápasech padla jen jednou, a to před týdnem s vedoucími Les Parisiens. Na rozdíl od Lens každopádně pokračují ve Francouzském poháru, po středečním úspěchu v utkání s Le Havrem postoupili už do čtvrtfinále.

Haise v pátek podnikl pro rozhlasovou stanici RTL dlouhý rozhovor. A v něm přiznal, že by se v Lens nebránil myšlence vydržet v klubu stejně dlouho jako například Alex Ferguson v Manchesteru United, Arséne Wenger v Arsenalu či Guy Roux v Auxerre. Posledně jmenovaný mimochodem strávil v Burgundsku dlouhých 43 let. "Vždy jsem tu měl parádní vztahy. Mám štěstí, že i tým je v souladu se mnou. To je určitě jeden z důvodů, proč jsem stále tady. Jsem šťastný a ničemu se nebráním,” uvedl stratég s platnou smlouvou do roku 2027.

RC Lens - pravděpodobná sestava:
B. Samba - Gradit, Danso, Medina - Aguilar, El Aynaoui, A. Diouf, Chávez - Sotoca, David Pereira da Costa - Wahi

Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Bellaarouch - Guilbert, L. Perrin, A. Sylla, Delaine - Mwanga, I. Sissoko, H. Diarra - Senaya, Emegha, Bakwa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.91 - 5.42

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Lille OSC

sobota 21:00

Už příští týden vstoupí PSG do čtvrtfinálového souboje Ligy mistrů proti Realu Sociedad. A nejen pro nynější duel s Lille, ale také pro ten na frontě milionářské soutěže je pro něj zajisté hodně důležité, že útočník Kylian Mbappé bude v pořádku. Tomu ve středečním klání Coupe de France s Brestem pochroumali kotník, zdá se ovšem, že žádnou újmu na zdraví neutrpěl.

Ačkoli oficiální nominaci na střet s LOSC zveřejní v Paříži až v den zápasu, klub na svém webu s předstihem hlásil, že do něj Mbappé bude moci zasáhnout. V pátek každopádně podstoupil pouze cvičení v posilovně. Lékařský personál je vůči jeho zdravotnímu stavu dost opatrný, nechce nic riskovat. Určitě ne v době, kdy se blíží bitva se španělským soupeřem, na tu chtějí mít Les Parisiens svůj klenot vyleštěný do hladka.

Francouzský forvard slavil se svým týmem před pár dny postup do čtvrtfinále Francouzského poháru, ale jeho osobně to hodně bolelo. Div že nedošlo k něčemu vážnému poté, co mu nohu nešetrně přišlápl jeden ze soupeřů. Vše nakonec dopadlo dobře, žádná zlomenina, žádné poškozené vazy, žádné podvrtnutí či výron. Alespoň takové zprávy znějí z médií. A jestli se Mbappé bude cítit na to, aby se pustil do měření sil s aktuálně čtvrtým celkem ligové tabulky, na hřiště se rozhodně podívá.

Jeho služby by přitom bezpochyby rád využil domácí stratég Luis Enrique. Protivníka ze severu Francie totiž považuje za obzvláště těžkého. "Má jedno z nejlepších mužstev v Ligue 1,” vzkazoval pochvalu na dálku. "Miluji způsob trénování Paula Fonsecy, jeho nápady, jak jeho hráči útočí a brání. Bude to pro nás složité, čeká nás opravdu velmi tvrdá zkouška,” dodával.

PSG by mělo podstoupit vážně parádní generálku před Ligou mistrů. Dogy letos prohrávají sporadicky, třeba od října na své konto zaznamenaly jen dva nezdary z posledních dvaadvaceti utkání napříč všemi frontami. A do Parku princů hosté pocestují také zdravě naštvaní, protože v Coupe de France na rozdíl od velikána z hlavní francouzské metropole padli. Potřebují zkrátka rychle hodit za hlavu porážku z Lyonu, případný úspěch z tohoto mače by přitom byl tím nejlepším řešením pro vylepšení nálady.

Radost z vypadnutí z pohárové scény neměl kapitán Benjamin André. Ví na každý pád, že truchlit se svými spoluhráči dlouho nemůže. "Bylo to velké zklamání. Naším cílem bylo získat tuhle trofej. Musíme však rychle přepnout a soustředit se zase na Ligue 1. Máme totiž velké ambice. Teď navíc cestujeme do Paříže, kde to bude hodně sledované. Potřebujeme tak jako tak i nadále sbírat body,” uvedl.

Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Hakimi, Danilo Pereira, L. Hernández, Beraldo - Zaïre-Emery, Ugarte, Vitinha - O. Dembélé, Kolo Muani, B. Barcola

Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Chevalier - Tiago Santos, Yoro, Alexsandro Ribeiro, Ismaily - Bentaleb, André - Žegrova, Ang. Gomes, Gudmundsson - Yazici

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.73 - 4.68

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - FC Metz

pátek 21:00

Méty neprožívají vůbec lehké období. Klub z Lotrinska se topí v krizi, od začátku prosince nezná nic jiného než porážku. A jeho fanoušci po minulém nezdaru s Lorientem už projevili svou frustraci naplno a napadli policejní složky. Uklidnit situaci se nyní hosté pokusí na půdě Marseille, která bude sjednávat nápravu po předešlém nepovedeném derby na půdě Lyonu.

Pokud zahrneme do počtů i Coupe de France, padla družina trenéra Lászla Bölöniho osmkrát v řadě. Je trochu s podivem, že jsou v Ligue 1 ještě horší celky, jenže sedmnáctí Les Merlus a osmnáctý Clermont už šlapou Métám pořádně na paty. Pokud se vážně brzy neukončí tahle dlouhá šňůra neuspokojivých výsledků, bude na Stade Saint-Symphorien zřejmě i nadále tak vypjatá a nepřátelská atmosféra, hlavně ze strany fandů, jaká byla k vidění o předchozím víkendu.

I v Marseille se potřebují revanšovat. Choc des Olympiques pro ni nedopadlo vůbec dobře, celkový předvedený výkon se neblížil ani zdaleka ideálním představám kouče Gennara Gattusa. A italský bouřlivák kabinu důsledně varoval, že nic podobného v budoucnu nechce vidět. Dokonce nepřímo avizoval, že využije svých tvrdých praktik, které se naučil při svých angažmá v Serii A, pokud se mu nebude pozdávat disciplína.

Laxnost bude zkrátka tvrdě trestat, jakkoli mu případné rozhodnutí zřejmě výrazně ztíží práci. "Když mi hráč v Neapoli nebo v AC Milán přestal pořádně trénovat, vyloučil jsem ho z týmu,” připomínal Gattuso. "Řekl jsem si, že v Marseille budu klidnější. Vím, že tady je všechno daleko víc vyhrocené, lidé by začali klást otázky, pokud bych to udělal. Ale my musíme postupovat vpřed, to je součást naší cesty. Doteď jsem ztrácel čas. Musím být věrný tomu, kdo jsem.”

Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pau López - Clauss, Gigot, Balerdi, Merlin - J. Onana, Ounahi, Harit - I. Sarr, Moumbagna, Aubameyang

FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja - Colin, I. Traoré, Hérelle, Udol - Van Den Kerkhof, L. Camara, N'Doram, Jean-Jacques, Lamkel Zé - Mikautadze

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 4.69 - 8.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
20
14
5
1
48 : 17
47
2
OGC Nice
20
11
6
3
20 : 11
39
3
Stade Brestois
20
10
6
4
29 : 17
36
4
Lille OSC
20
9
8
3
28 : 14
35
5
AS Monaco
20
10
5
5
37 : 28
35
6
RC Lens
20
9
5
6
24 : 19
32
7
Stade Reims
20
9
3
8
27 : 27
30
8
Olympique Marseille
20
7
8
5
28 : 22
29
9
Stade Rennes
20
7
7
6
30 : 25
28
10
Racing Strasbourg
20
6
7
7
21 : 26
25
11
Le Havre AC
20
5
9
6
23 : 24
24
12
Toulouse FC
20
4
8
8
19 : 27
20
13
Montpellier HSC
20
4
8
8
20 : 25
19
14
FC Nantes
20
5
4
11
20 : 31
19
15
Olympique Lyon
20
5
4
11
20 : 33
19
16
FC Metz
20
4
4
12
17 : 31
16
17
FC Lorient
20
3
7
10
26 : 42
16
18
Clermont Foot
20
3
6
11
14 : 32
15

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
Israha

https://www.getfootballnewsfrance.com/2024/marseille-tried-to-humble-jonathan-clauss-in-chaotic-story-behind-failed-departure/

Ten klub fakt není místem pro ambiciózní hráče se snahou posunout sebe i tým. Jestli se vymlouval na zdravotní důvody, to si soudit netroufám, ale co je proboha špatného na snaze přispět svými myšlenkami do herního stylu? Nemluvě o tom, že ho vedení začne šikanovat, když se ozve vůči underperformujícím spoluhráčům, ale právě ty hráče, co jsou za očekáváním, nezjebe nikdo. A do toho Gattuso začne vyhlašovat, že musí začít být přísnější...tomu se pomalu nedá fandit .

Reagovat
Israha

Co to je zas za čuráka rozhodčího? Penalta na Ndiayeho nic, Oukidja proletí vzduchem a píská se na něj neexistující faul, pak dostane Gigot redku za žlutý faul a hned na to ZASE nepískne penaltu za jasný faul?!? To je na inzultaci, regulérně.

Reagovat
Ferax

Koukám na to a tomu faulu na Ndiayeho předcházel ofsajd. Té červené taky úplně nerozumím, protože by ho tam ještě Balerdi stihl doběhnout. Ten další faul na penaltu byl dost sporný no...budete to mít ještě dost těžké

Reagovat
Israha

Ounahi mohl mít hattrick a od Auby z těch pozic, co zakončoval, taky čekám víc, než herdu nad a dva šouráčky doprostřed. Na posraného i hajzl spadne...

Reagovat
Israha

Ad ofsajd: ten mával pomezní, ale žádný opakovaný záběr ho neprokázal...

Reagovat
Ferax

Na Marseille jsem se poslední roky díval vždy velmi rád. Jsou mi zkrátka sympatičtí. Ale to, co předvádí poslední kola, je prostě málo a začínám se u nich té kvalifikace do Ligy mistrů obávat, protože těch ztrát začíná být už docela dost. Dneska i přes červenou to vyhrát šlo, ale střelecká nemohoucnost Ounahiho a Auby bohužel rozhodla. Za týden v Brestu čekám další propadák, ačkoli čtvrteční výhře nad Šachtarem v Evropě bude zase všechno vypadat možná růžově...

Reagovat
Israha

Sampaoli i Tudor s podobnými, ne-li horšími kádry hráli chvílemi o titul a vždy o LM. To je prostě Gattusem, který vůbec neumí přenést tu svou přehrocenou mentalitu na hráče. Ikona AC Milán a selhal se svým "srdcařstvím" i tam, co asi můžeme čekat ve Francii v klubu, ke kterému nemá vztah a kde hráči nemají vztah k jeho přístupu k věci? Anglický komentátor (nevím, kdo to byl, nedíval jsem se na jméno) říkal, že Gattuso má horší čísla, než Passi, Anigo nebo Míchel. Nenáviděný Rudi Garcia uhrál lepší výsledky s obranou Fanni-Rolando-Dória-Sakai...

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Langi

Letos je to slusny…titul je sice jasnej…ale o LM hrajou vesmes provincni tymy a nikde neni napsany, ze Marseille a Monaco nemuzou bejt mimo pohary a Lyon sestoupit a zaroven vyhrat CdF…Francie

Reagovat
Seydou Doumbia

Ten zápas proti Lil se mi moc líbil v týdnu. Orban jako devítka na protiutoky byla zajímavá varianta a vyšla, snad ho fotbal bude bavit co možná nejdéle a dá zapomenout na ty své blbosti z Belgie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele