Liga nejspíš skončí 19. května, novinkou je Superpohár

13.11.2007, 15:31
Aktuality
Na pondělí devatenáctého května je naplánováno poslední kolo letošního ročníku Gambrinus ligy, finále poháru ČMFS bude na programu o pět dní dříve. Nově by se měl hrát také Superpohár, v němž se na začátku sezóny střetnou vítěz ligy s držitelem domácího poháru.

Na všem se dnes dohodli zástupci ligových klubů na schůzce v pražském hotelu Galaxie. Kromě termínových záležitostí se probírala také kritika šéfa komise rozhodčích Luďka Macely, jehož označila Mladá Boleslav za nekompetentní osobu. Na stranu středočeského klubu se však žádný další celek nepřidal, naopak všichni Macelu ve funkci podpořili.

Vzhledem k současnému počasí přestaly kluby usilovat o odehrání 17. kola v prosinci. "Na jaře se začne sedmnáctým kolem 16. února, poslední, třicáté kolo se bude hrát v pondělí 19. května," uvedl šéf profesionálního fotbalu Ivo Lubas. Ke změně ještě může dojít v závislosti na losu mistrovství Evropy, který proběhne 2. prosince v Lucernu. Česká reprezentace může první zápas ve skupině hrát 7., ale také 10. června.

Pokud žádným změnám nedojde, vyvrcholí v týdnu před posledním ligovým kolem Pohár ČMFS. Finále by se mělo hrát 15. května, nově se čtvrtfinále a semifinále uskuteční dvoukolově stylem doma-venku.

Ještě významnější novinkou by měl být Superpohár, kterým by startovala v létě nová sezóna. Jeho vznik závisí na vstupu strategického partnera, který je údajně na dobré cestě.

Autor: Radim Šantrůček / ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To bude hrat Sparta se Spartou to bude divny

Reagovat
smazaný uživatel

si teda věříš

Reagovat
smazaný uživatel

jj verim!!!forever Sparta!!!

Reagovat
HOST*

mistr Sparta!!!!!!!vítěz poháru Sparta!!!!!!!!!!!!!!!!!!superpohár Sparta!!!!!!!!neblázněte,nemůžeme postavit A-B-C tolik hráčů nemáme!!

Reagovat
HOST*

konecne vas to napadlo,vsude se to hraje jenom tady to je porad v necem zabrzdeny

Reagovat
HOST*davos

tady jsme v cesku

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*

Tak to aspon ted SPARTA získá trebl liga,pohár,superpohár!!!to je dobře 4ever SPARTA!!!

Reagovat
HOST*Luckasek

Fuck Sparta..Aby je všechny rakovina chytla za spadky, hlavy bílý..Prostě Teplice Vyhrajou ligu a do poháru půjdou s lIbercem

Reagovat
smazaný uživatel

mě by spíš zajímalo, kde to chtěj hrát. Jestli to daj zase na Strahov, tak můžou čekat prázdnej stadion.

Reagovat
TomikK

To mě by možná spíš zajímalo jaku to bude mít úroveň! Třeba v anglii je tohle prestižní událost, ale náš pohár sám o sobě stojí za starou belu, teď superpohár... no uvidíme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele