Lička vede s Brestem francouzskou ligu, ale euforii zatím krotí

01.11.2010, 09:38
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (69)

Přidat komentář
Puskas

To je něco, stejně jako Hoffenheim nedávno v Bundeslize...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ve francouzské lize se to děje podezřele často...

Reagovat
j_mrazik

Tam jde o to, kdo nejlíp schrábne silný africký koně a sežene jim francouzský pasy.

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
smazaný uživatel

nejlip shrabla africky koně Sparts ( Bony, Wilfried, Adiaba) :)

Reagovat
smazaný uživatel

*Bony, Kweuke, Adiaba :)

Reagovat
smazaný uživatel

Bony se počítá za dva

Reagovat
smazaný uživatel

ty chuju co to meles

Reagovat
miky10

Reagovat
Puskas

Anebo Baníkovské koníky

Reagovat
smazaný uživatel

mario do REPRE

Reagovat
Y.N.W.A

...jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Francouzká liga se taky nějak tak vyrovnala, není to pro ní dobře, řekl bych...

Reagovat
smazaný uživatel

jenže narozdíl od naší se vyrovnala nahoru, což je dobře, řekl bych...

Reagovat
smazaný uživatel

nahoru? štěstí mají, že můžou vyslat tolik klubů do EP, tam už to není o domácí lize, jak vidíme u Sparty

Reagovat
domingo

No, to je otázka... papírově se právě ty nejsilnější kluby odtrhujou od ostatních, protože když koukneš, co si můžou dovolit Marseille a Lyon, tak ti jsou úplně v jiné dimenzi než zbytek ligy za nima je Lille a PSG a potom obrovská kvalitativní díra. Naštěstí to v reálu vypadá jinak, což je dobře, aspoň je zábava... v L1 bývá vždycky do zimy zábava

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

No jo, vy jste taky dobří ale tihle jsou lepší prostě. Ti první dva o hodně.

Reagovat
smazaný uživatel

Lille a PSG?? To mi teda vysvětli..

Reagovat
domingo

Lille má líp obsazený RB, celou zálohu kromě Diarry a kompletně celou ofenzivní fázi, PSG je lepší na všech postech kromě GK, RCB a LB. A hlavně Bordeaux působí dost vyhořele, kromě Carrassa, Cianiho a Plašila jsou všechny opory jak praštěný palicí... Trémou, Diarra, Wendel, Fernando, ti všichni hráli za Blanca daleko líp, Planus je furt zraněnej, Gourcuff je pryč a pořád se ho nedaří nahradit, protože FBK se nechytil zrovna ideálně, což byla do toho novýho systému dost výrazná podmínka... výměna útoku taky neproběhla zrovna hladce. Sané začíná vypadat odepsaně, Saivet už odepsaný je, Jussie se ničí na AM, Gouffran šel od mistrovské sezony strašně dolů a už ani nehraje... jako ten kádr je papírově hodně silnej, ale vzhledem k okolnostem se dá říct, že jak PSG, tak Lille jsou silnější, protože jakkoliv je Lille oproti loňsku vyčpělý, tak se pořád jedná o pokles formy jenom u tří hráčů (Balmont, Cabaye, Hazard) a řada věcí ukazuje spíš na nějakej psychickej blok než slabej kádr (když zapnou, pořád těžko hledají konkurenci, jenomže jako by jim dělalo čím dál větší potíže zapínat... Bordeaux je "zapnutý" furt a výsledky jsou jaký jsou, to je dlouhodobej regres a papírová síla kádru s tím nic neudělá). PSG má až na díru v bráně jeden z nejsilnějších týmů ve Francii vůbec (a určitě silnější než Bordeaux) a Lyon a Marseille jsou někde jinde.

Reagovat
Godwinson

Přesně, i když Lille taky zatím hraje silně pod svoje možnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže ty to vážně bereš podle momentální formy.. Ukaž mi v PSG lepšího záložníka než je Fernando a Alou.. lepšího stopera než Planus, lepšího brankáře než Carrasso... PSG má srovnatelná křídla Nené a Wendel, horšího levého beka a o dost lepší útok.. Rozhodně se nedá říct, že by PSG byl nad Bordeaux... Lille má teď do ofenzivy parádní kádr, ale ještě se trochu mrkni na tu defenzivu.. Tým, který má v základní sestavě Rozehnala v životě nebude nad Bordeaux.. To prostě není možná.

Reagovat
Godwinson

Moc si to maluješ, jasnej vítěz je jenom Carrasso.

Reagovat
domingo

Snažil jsem se ti právě nějak vysvětlit, že podle mě za problémy Bordeaux nemůže jenom aktuální forma, ale whatever...

Pokud bereš střední záložníky, tak v PSG jsou na Fernandově úrovni dva, pokud i krajní, tak má PSG lepší zálohu. Navíc nezapomínej, že narozdíl od Bordeaux mají i špičkový AM.

Lepší stoper než Planus? Sakho. Fotbalově jsou na tom tak stejně, ale proti Planusovi mluví fakt, že je ze skla.

Lepší gólman než Carrasso tam samozřejmě není, PSG má gólmany příšerný, to jsem psal už nahoře, že tam se na GdB nechytá.

Že má horšího levého beka jsem řekl taky a ještě druhého stopera. Nené je s Wendelem fotbalově nastejno, ale Nené je na vrcholu sil, zatímco Wendel stagnuje (a není to otázka dvou, tří zápasů, stagnuje už půl roku). Celkově má PSG lepší tým prostě na druhou stranu Bordeaux stačí jeden hráč a Modesteho zlepšení (myšleno posun na vyšší level, ne zlepšení formy), aby se na ně dotáhli.

K Lille - v obraně mají dvě slabý místa, a to Bériu a druhýho stopera (ať už je to Chédjou nebo Rozehnal), druhej stoper, pravej bek i gólman patří k nejlepším v celé lize, a o záloze a útoku se bavit nemusíme

A ještě by stálo za to rozebrat, o kolik je Bordeaux lepší než Rennes, což je další tým v pořadí...

Reagovat
Godwinson

Tam by to bylo podobný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak.. Před měsícem mělo Bordeaux dle tebe spolu s Marseille a Lyonem nejsilnější kádr v lize najednou ho nemá a ty mi povíš, že to nemyslíš podle aktuální formy?

Reagovat
domingo

S Gourcuffem, no..

Pak jsem říkal, že je tipuju na boj o poháry, což tipuju pořád. Lyon a Marseille jsem označil za nejsilnější týmy, Lille těsně za nima... to jsem taky říkal od začátku. Pak jsem psal, že Bordeaux může odchod Yoanna prospět, pokud se podaří předělat systém, což se nedaří, takže tam prostě chybí ten jeden hráč, s nímž by se kvalita týmu jako celku vyhoupla zase nahoru - to píšu v předchozím příspěvku. A PSG hodně pozvedl Nené, od kterýho jsem nečekal, že bude takhle řádit... a musíš uznat sám, že způsob, jakým hraje, není žádná momentální forma, ale čistá kvalita...

Reagovat
smazaný uživatel

To uznám, ale síla jednoho hráče přeci nevěští sílu celého týmu..

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc, když je Wendel ve formě, tak je pořád daleko lepší jak Nené..

Reagovat
smazaný uživatel

a Mičola je vzduch?

Reagovat
niflheim

Taky jsem to chtěl napsat

Reagovat
smazaný uživatel

já si myslel, že to jsou Bělorusové

Reagovat
smazaný uživatel

Real čí City to bude muset brzy řešit

Reagovat
Puskas

Jo, jak je v příští sezóně LM uhlídat. Mourinho z toho už teď nespí

Reagovat
smazaný uživatel

Btw Mičola má výbornou fotku v profilu...

Reagovat
Radar

To oslavoval zrovna vstřelenou branku Spartě

Reagovat
Godwinson

Záchrana asi bohužel vyjde, ale brzo tahle jejich pouť skončí a půjdou dolu.

Reagovat
Puskas

Záleží, jak dlouho jim ta euforie vydrží, v té Francii, s těmi zápasy s minimem branek to můžou v pohodě ukopat na poháry...

Reagovat
Godwinson

Tak to je pravda, ale s tím v pohodě na poháry si nejsem tak jistej. Ani Montpellier nebyl na pohárech v pohodě a to měl kádr úplně někde jinde než teď Brest.

Reagovat
domingo

Reagovat
domingo

Ono tu euforii je skutečně potřeba krotit, protože Brest se Montpellieru podobá skutečně jenom v tom, že je to nováček a zatím hraje dobře...

Jourdren - Bocaly, Yangambiwa, Spahić, El Kaoutari - Marveaux, Pitau, Costa - Aït-Fana, Montaňo, Camara

Elana - Baysse, Apanga, Kantari, Daf - Ewolo, Lička - Lesoimier, Poyet, Mičola - Roux

Ten rozdíl v kvalitě je obrovský, Montpellier skončil takhle vysoko, protože prostě měl dostatečně silný kádr, který byl jakousi zárukou proti pádu á la, co já vim, Hull předloni. Brest je oproti nim slaboučkej jak čaj, rovnat se loňskýmu HSC může akorát jeden stoper a hrot. Hrají hezkej, kombinační, rychlej fotbal, ale to stačit nebude... každopádně se díky tomuhle startu zachrání, což je blbě pro Lens.

Reagovat
Puskas

Jestli měli zkušenosti s 1. ligou jen tři chlapi,tak je to i tak nářez. Záleží, jak jim bude držet ten jejich beton, Francie je sice Francie, padá tam málo gólů, ale věčně s nulou vzadu hrát nevydrží.

Reagovat
fantomas

No Hull měl možná dostatečně silnej kádr na záchranu, ale taky to nebylo nic extra teda. Ta fazóna zkraje sezony, z ní žili pak skoro celej ročník. Vždyť od poloviny prosince čekali na výhru až do března. Podobnej případ dle mě bude i letos Blackpool. Montpellier byl asi úplně někde jinde, když navíc zvládl hrát o poháry. Tomu se může vyrovnat maximálně letošní WBA.

Reagovat
domingo

Já ale přirovnával Hull k Brestu

Reagovat
fantomas

"Montpellier skončil takhle vysoko, protože prostě měl dostatečně silný kádr, který byl jakousi zárukou proti pádu á la, co já vim, Hull předloni" - sorry, z toho mi to přišlo spíš jako Montpellier k Hullu.

Reagovat
domingo

Jj, napsal jsem to jak Tatar, sorry.

Reagovat
božský John

Souhlasim. Ta euforie by jim při troše dobrý vůle mohla zůstat do zimy, pak už to půjde dolů, ale tak hrajou tam Češi,tak by to mohli udržet, po sezóně výprodej a čau

Reagovat
smazaný uživatel

Lička nejelpší hráč baníku za poslendí roky

Reagovat
rufus

Svěrkoš.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten by se měl nastěhovat zpátky do Ostravy.

Reagovat
rufus

Škoda, že se mu nikde jinde než v Ostravě nedaří. A já ho mám docela rád.. Ale v Baníku bych ho viděl nerad.. Btw. dneska slaví narozky, takže mu přeju, ať se mu konečně začne dařit a začne dávat góly.

Reagovat
domingo

Těžko, teď dával zase góla Ideye, kterej mu sebral místo. Momentálně je čtvrtej-pátej útočník

Reagovat
rufus

To je špatný, tak musí jít pryč. Málo prostoru na hřišti neprospívá nikomu, ale Svěrkoš je na tom ještě hůř. Jakmile nehraje, tak jdou jeho výkony strašně moc dolů. Potřebuje někde hrát, vždyť je to po Barošovi náš nejlepší útočník.

Reagovat
Banger

Mario & Čolek

Reagovat
Špilmachr

Ted asi dostane nominaci na Dánsko

Reagovat
Puskas

Těžko, Anežko, Myhal bude zkoušet spíš hráče z ligy, Lička ho asi "zklamal" vloni na tom turnaji, narozdíl od jiných mu to ale neprošlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tým osmkrát za sebou udržel čisté konto

Reagovat
domingo

To je hlavně zásluha Kantariho, neznámej stoper, ale podává senzační výkony... asi o něm napíšu

Reagovat
smazaný uživatel

tak on hrál dobře už minulej rok. na středního obránce hraje neuvěřitelně čistě a má super jméno

Reagovat
Godwinson

Baysse je taky výbornej, toho mám rád.

Reagovat
domingo

Jj, je to velkej posun od začátku sezony, kdy tam strašil Darlas

Reagovat
Robbie

Ahoj chtěl jsem se zeptat tu je že Monaco-Bordeaux hrajou dnes ale nikde jsem to nanašel

Reagovat
smazaný uživatel

Měli by dneska hrát od sedmi.

Reagovat
Godwinson

Nikde to neni, tak asi nehrajou.

Reagovat
Robbie

díky...no že to není na livesportu ani na txt

Reagovat
Godwinson

Tak by měli hrát zítra.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska teda není úterý..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele