Liberec posílil záložník Žambůrek, ve Slovanu bude hostovat z Viborgu

01.09.2023, 18:35
Aktuality

Liberec posílil záložník Jan Žambůrek. Dvaadvacetiletý bývalý kapitán reprezentace do 21 let zamířil do severočeského prvoligového klubu na hostování do konce sezony z dánského Viborgu. Slovan o tom informoval na svých internetových stránkách.

Žambůrek v minulé sezoně zápolil se zraněním. Stihl se ale vyléčit do červnového mistrovství Evropy jednadvacítek, kde coby člen základní sestavy zasáhl do všech tří zápasů českého týmu ve skupině. V úvodu této sezony nepatřil ve Viborgu do zahajovací jedenáctky, a tak zvolil hostování v aktuálně osmém celku české ligy.

"Všechno se seběhlo strašně rychle. Včera se hostování domluvilo, šel jsem si rychle zabalit a dnes ráno už letěl," poznamenal Žambůrek, který má ve Viborgu smlouvu do 30. června 2025.

Českou ligu okusí poprvé v kariéře. Ještě v mládežnické kategorii přestoupil z pražské Slavie do tehdy druholigového Brentfordu, poté hostoval v jiném anglickém klubu Shrewsbury. V Liberci by měl pomoci při aktuální velké marodce mezi středními záložníky. "Jednoduché to určitě nebude. Jsem ale natěšený a rád za příležitost hrát ve Slovanu. Budu se snažit klubu co nejvíce pomoci," prohlásil Žambůrek.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
papanegra

Reagovat
mrtvej ofsajd

Pěkná posila

Reagovat
veikko

Spíš rozumná akvizice na rozšíření kádru a doplnění o nové možnosti. Lepší než Doumbia rozhodně není a s Červem to bude kvalitativně nastejno, ale je to trochu jiný typ hráče. Vyloženě posilou bych ho nenazval. Ale třeba se konečně chytí a rozvine potenciál.

Reagovat
Pablos

Bez opce... ale tak Liberec no.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
$dolar$

Vubec nechapu, proc lezl do toho Viborgu.

Reagovat
Mass

Však v týmu typu Viborg by se měl hráč kvalit Žambůrka prosadit.

Reagovat
havrys99

Vytáhl si ho tam Lars Friis, který ho znal z Brentfordu. Jenžě chvíli po tom, co tam Žambůrek přišel, tak ho odvolali

Reagovat
ACSMan

Nesledoval jsem jeho cestu ale čekal jsem teda, že jeho úroveň je na víc než Liberec

Reagovat
Salfovic

Já měl za to, že ve Viborgu celkem hrál ?

Reagovat
Civers

Zrzaví lidé nemají duši

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
oli9

Za 3 roky se tento ostrovní talent bude plácat někde v Brně nebo Dukle

Reagovat
Mr.Mike

na nej sem dost zvedavej

Reagovat
Imos

moc hezká posila

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele