LIBEREC POSÍLIL BEJBL

28.07.2007, 14:11
Aktuality
Zkušený fotbalista Radek Bejbl bude příští sezónu oblékat dres Slovanu Liberec. S vedením Severočechů se dohodl na roční smlouvě. Česká liga tak zažije návrat už druhého vicemistra Evropy z roku 1996 poté, co už dříve podepsal smlouvu se Slavií Vladimír Šmicer.

Bejblovi vypršela po sezóně v Rapidu Vídeň smlouva a pod Ještědem poslední měsíc trénoval. Odehrál v dresu Liberce i přípravný duel proti Leedsu. Bývalý hráč Atlétika Madrid a Lensu sice původně preferoval zahraniční angažmá, ale protože se žádný klub neozval, tak se domluvil s vedením Slovanu.

Liberec je ambiciózní klub a vysoké ambice bude mít i v příští sezóně," řekl Bejbl po podpisu jednoleté smlouvy. Trenér Liberce Michal Zach spoléhá především na jeho zkušenosti. Počítám s ním do středové řady na post defenzivního záložníka, kde potřebujeme zklidnit rozehrávku," uvedl Zach, který se ujal mužstva po odchodu kouče Vítězslava Lavičky.

Bejbl se do české ligy vrací už podruhé. Nejprve se vrátil v roce 2002 do Slavie, s níž v roce 1996 získal ligový titul. V roce 2005 se ale stěhoval ze Strahova do ambiciózního Rapidu Vídeň, kde působil dva roky. V české lize dosud někdejší reprezentant odehrál 240 zápasů a vstřelil 31 branek.

Autor: Petr Hašek / idnes.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
HOST*

No pro ligu dobře že se vratil ale,nevim nevim jestli bude v Liberci oporou

Reagovat
Tsigi

Cena za nejpomalejšího hráč ligy má novýho favorita

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže on to dohání přehledem, zkušenostma a nedělá zbytečný chyby. Nejlepší nebude, ale na naší ligu určitě má.

Hlavně to ale znamená další peníze do slávistické kasy. Jestli to bude jako s Holeňákem, což by cenově mohlo +- odpovídat, tak náš účet za hráče přes léto činí -2 miliony.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že do GL přišla další známá osobnost

Reagovat
HOST*

Raaaaaaaaaaaaaadek Bejbl

Reagovat
HOST*namor

známá osobnost to sice je ale nevím jestli bude pro liberec posilou...

Reagovat
smazaný uživatel

Kozáčík za 12 mega do Sparty Tak já valím oči, na jednu stranu sem nasrán, že ho Karel odstavil a přivedu toho pesetera Vaniaka, kterej si dva roky zpátky otíral hubu že nebude chytat ve Slavii, když mu nabízí stejný prachy jako měl v Olomouci. Na druhou stranu Diviš vypadá nadějněji než Kozáčik, 12 mega nám nenabízeli ani ze zahraničí a jestli Zlámal nebo Kozáčik je jedno, takže žádné posílení.

Akorát tyhle kšefty se Spartou by se neměly stát zvykem - Sparta je zlo, tečka ( ale všichni víme, že Pecunia non olet )

Reagovat
smazaný uživatel

no to snad ne . Řešeto ze SeSHIThomelesspaklubu? Nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

Pro vás je ho škoda. Škoda že na západě jsou takový držgrešle a nejsou ochotni dát pár mega, chtějí ho až v zimě, zadarmiko.

Reagovat
smazaný uživatel

Kozáčik je horší, než Vaniak s Vorlem. Za 12 mega je to pro nás zlatý kšeft.

Reagovat
smazaný uživatel

Když chytal, tak to byl dobrej golman. Vaniak byl loni v Mostě tragickej, jestli takhle bude chytat u nás, tak je to špatný.

Reagovat
smazaný uživatel

Když Matúš chytal, tak nebyl tak špatný. Pak však stačilo, aby byl 14 dní bez zápasu a už to zavánělo průserem. Hra nohama, vybíhání na centry, prostě hrůza. Vždy měl ale dobrý reflex. Ale mě nikdy svým stylem nenadchnul, on prostě neumí číst hru, což mi vadilo. Vaniak tragický loni rozhodně nebyl. Proti Bohemce byl vynikající, mužstvu dodává klid (což je rozdíl oproti Kozáčikovi), dokáže si skvěle organizovat hru před sebou, což bude zvláště na začátku sezóny před návraty Latky se Suchým hodně důležité. Já jsem z trojicí Vorel, Vaniak, Diviš nadmíru spokojen.

Reagovat
smazaný uživatel

Já z Vaniaka vůbec nadšenej nejsem. Loni byl opravdu velmi špatnej, šel dolů, už to byl jen průměrnej ligovej golman, takovýho nepotřebujeme. Jestli se mu vrátí forma z před několika let, tak OK, ale jestli chce předvádět to co loni, tak zlatej Kozáčik. A hlavně mu nezapomenu ty kecy o pěnězích, mohl to odmítnout když se mu to neíbilo, ale nemusel do nás rejt v médiích, jako že za co ho máme, že mu nabízíme to samý co měl v Olomouci ( kde byl nejlíp placenej, jen tak mimochodem... ).

Ad ten klid: to se říká o Vorlovi také a jak to vypadá v praxi - obránci hrají neuvěřitelně laxně, dělají zbytečné chyby. Když tam byl kozáčik, tak člověk občas trnul, ale obránci, stopeři především, si dávali mnohem větší pozor. Já tohle moc nechápu, vysrat se na Vaniaka a nechat si Kozáčika by mi přišlo lepší.

Reagovat
HOST*merengues

ta Sparta je blbá , Zlámal - Poštulka je na české poměry výborná dvojice, fakt nechápu Bílka, kterej pořád mluvil o stabilizaci kádru a ve skutečnosti je víc nenažranej než Hřebík s Grigou dohromady...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako oni maj 14 záložníků nepočítaje odchovance a to ještě Bílek zkoušel v záloze Kuliče, 5-6 golmanů. Snad jen těch 7 obránců + Limberský je normální. V útoku je sice 5 kusů, ale kvalitativně nic extra, 2 jsou spíš do počtu než aby jim pomohli.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Spartě se z Matúše poserou, protože on vůbec neumí nohama. Bude docela zajímavé sledovat, jak si budou zvykat z Blažka s na české poměry vynikající technikou (kterého přihrávkami dozadu dostávali často pod tlak) na Kozáčika, jehož každý odkop zavání průserem. Jinak nechápu, proč si vydržují "stále talentovaného" Grigara, který jestli má na to chytat někde za Kladno, tak to je jeho strop. Zlámal bude vynikající gólman, za dva roky ho mohli prodat přes 50 mega, ale takhle se bude plácat někde na hostování. Fakt tomu tam vůbec nerozumím.

Reagovat
HOST*kolp

jak vidíte sestavu LIberce a sparty pro ligu:

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta vypadá na:

Poštulka

Pospěch - Řepka - Kadlec - Kladrubský

Kisel - Abrahám - Horváth - Limberský

Kulič

Došek

Ještě je možný, že dají do obrany Limberského a do zálohy Huška. Dost to vypadá, že chtějí hrát 4-5-1. Asi ten Bílkův atraktivní styl, když už teda stabilizoval kádr.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta vypadá na:

Poštulka

Pospěch - Řepka - Kadlec - Kladrubský

Kisel - Abrahám - Horváth - Limberský

Kulič

Došek

Ještě je možný, že dají do obrany Limberského a do zálohy Huška. Dost to vypadá, že chtějí hrát 4-5-1. Asi ten Bílkův atraktivní styl, když už teda stabilizoval kádr.

Reagovat
smazaný uživatel

Poštulka - Pospěch, Řepka, Kadlec (Šimůnek), Kladrubský - Limberský, Abraham, Horváth, Matušovič - Došek, Kulič

Hauzr - Šinglár, Holeňák, Košťál, Janů - Papoušek, Bílek, Hodúr, Pudil - Nezmar, Blažek

I když na začátku bych to kvůli zranění Blažka viděl s Libercem spíše na 4-5-1, kdy se do středu zálohy posune Bejbl, nebo ze stopera Holeňák, kde by ho zastoupil Petrouš.

Reagovat
smazaný uživatel

Limberský hraje levou stranu. A Petrouš bere 4 miliony, ten bude v základu, to by Karla jeblo, kdyby si trenér vybral hráče, on mu platil takový prachy a hráč by seděl na lavce...

Reagovat
HOST*

DĚDEK

Reagovat
HOST*

Poštulka

Limbersky-Repka-Simunek-kadlec

Pospech-Horvath-Husek-Matusovic

Kolar-Kulic

Ne ty drevaci, jak tam pisete!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele