LEVERKUSEN PROPUSTIL TOPPMÖLLERA

17.02.2003, 13:09
Aktuality
Stalo se to, co se už několik měsíců zdálo být nevyhnutelné. Klaus Toppmöller, kouč, který byl loni vynášen do nebe, byl propuštěn. Bayer Leverkusen totiž nedokázal navázat na loňskou úspěšnou sezónu a přestože se probojoval do druhé fáze Ligy Mistrů, v Bundeslize je až patnáctý, bod nad sestupovými pozicemi...

Trenérská židle se pod Toppmöllerem zlomila po sobotní domácí porážce 1:2 od Hansy Rostock, verdikt v neděli vynesl generální manažer Reiner Calmund. 51-letého kouče, který měl smlouvu platnou až do léta roku 2005, dočasně nahradil trenér amatérské rezervy Thomas Horster. A hned první zápas, který jej čeká, bude zkouška ohněm – středeční domácí zápas Ligy Mistrů s Newcastlem. Leverkusen je však po dvou kolech bez bodu a těžko se ještě bude prát o postup, dá se tedy očekávat, že se bude soustředit hlavně na záchranu v Bundeslize.

Toppmöller byl v Leverkusenu po minulé sezóně velkým hrdinou. Klub dovedl do finále Ligy Mistrů, do finále německého poháru a také ke druhému místu v Bundeslize. Přitom o titul Bayer přišel až v samotném závěru, ve 36. kole podlehl doma Brémám a o týden později prohrál i na půdě sestupem ohroženého Norimberku. Tři body z posledního kola už nic nezachránily, Leverkusen skončil o bod za Dortmundem. V létě však odešli dva zřejmě klíčoví hráči. Největší hvězda, Michael Ballack, spolu s Brazilcem Zé Robertem se upsali Bayernu Mnichov a nastartovali tak pád Leverkusenu.

Klaus Toppmöller, který jako odstupné dostane jeden a čtvrt miliónu eur, je v letošní sezóně v německé nejvyšší soutěži teprve druhým propuštěným trenérem. Tím prvním byl krátce po začátku sezóny Andreas Brehme v Kaiserslauternu.

Thomas Horster není pro německé fanoušky neznámým jménem, může se chlubit bronzovou medailí z olympiády v Soulu v roce 1988 a také se dvěma starty za německou reprezentaci. Jestli však má dostatečné trenérské schopnosti, aby mohl Toppmöllera plně nahradit, to ukáže až čas.

Autor: Petr Starý

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nechápu, na co tak dlouho čekali!

Reagovat
antimadrista

Toppmuller je dobrej trenér.

Reagovat
HOST*Kalich

Souhlasím s tebou, kdyby vedení neprodalo Ballacka a Roberta mohlo to vypadat jinak

Reagovat
Josifek

Topmeller je dost dorej trenér,a tak je mi divný,proč je na tom Leverkusen tak špatně

Reagovat
smazaný uživatel

Trenér je to výbornej, ale s Leverkusenem už víc dosáhnout nemohl. Kdyby ho neodvolali, tak určitě sestoupí.

Reagovat
HOST*Jirka

Jenom v trenérovi to asi nebude, ale když se nedaří týmu, vždy to jako první odnese trenér. Zase je pravda, že odešly z týmu dvě největší hvězdy - Ballack a Zé Roberto. Ale jako trenér má určitě své kvality.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele