Leverkusen odvolal trenéra Bosze, týmu se ujme Wolf

23.03.2021, 10:31
Aktuality
Peter Bosz skončil na lavičce Bayeru Leverkusen. Bundesligový celek tím reaguje na zhoršené výsledky, přičemž na uvolněné místo byl jmenován Hannes Wolf...

Bývalý kouč Ajaxu nebo Dortmundu působil v Bayeru od konce roku 2018 a během té doby s ambiciózním týmem opakovaně postoupil do evropských pohárů.

Nejvydařenejěí období prožil na podzim, kdy s Leverkusenem kraloval Bundeslize, před Vánoci však podlehl Bayernu Mnichov a od té doby to šlo s koncernovým celkem z kopce.

Farmaceuti v roce 2021 vyhráli jenom čtyři ze 17 soutěžních zápasů, kromě jiného vypadli v úvodním vyřazovacím kole Evropské ligy s Young Boys Bern a v lize klesli na šesté místo.

Po víkendové porážce na hřišti sestupem ohrožené Herthy BSC se nakonec vedení rozhodlo odvolat trenéra Petera Bosze, kterého minimálně ve zbytku sezóny zastoupí Hannes Wolf.

"S novým trenérem se chceme vrátit na úspěšnou cestu," vysvětlil sportovní ředitel Simon Rolfes. "Hannes Wolf navzdory velmi mladému věku působil ve velkých klubech - přesvědčivě se vrátil do Bundesligy se Stuttgartem. Hannes se prezentuje náročným ofenzivním fotbalem, který chceme v Leverkusenu hrát. Naše pohárové ambice se nemění," prohlásil.

Wolf, kterému bude pomáhat zkušený asistent Peter Hermann, dlouho působil v mládežnických týmem Borussie Dortmund, kde vedl i rezervu. V Bundeslize koučoval Stuttgart a Hamburk, vyzkoušel si angažmá v Genku a naposledy vedl německou osmnáctku.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (50)

Přidat komentář
smazaný uživatel

schick ho znicil

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.eurofotbal.cz/hraci/hannes-wolf-71341/

Ve 22 letech jde hráč trénovat rivala boji o poháry? Neuvěřitelné, Nagelsmann se může jít zahrabat.

Reagovat
Rudnevs

Jj a Alonso bude popri trénovaní Gladbachu závodiť v F1. Klobúk dole.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fakt?

Reagovat
Euphael

Reagovat
Werkrider

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Fakt

Ne

Reagovat
Rudnevs

Naozaj Údajne bude alternovať medzi lavičkou Gladbachu a kokpitom Alpine, až dokým si jedného pekného rána neuvedomí fakt, že v kokpite Alpine vlastne jazdí iná osoba. (Potom už bude trénovať len ten Gladbach no.)

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Tragede.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj blbci se nachytaji, ale ja jsem traged.

Reagovat
stas87

Tak u teba tazko povedat, co myslis vazne. Kokotin si tu jebol ozaj dost.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Müllered

Reagovat
Neon

Reagovat
vladino10

Reagovat
Neyjrayx

ale to není on

https://www.transfermarkt.com/hannes-wolf/profil/trainer/16320

jedná se o bývalého trenéra mládeže BvB , Stuttgartu a Hamburku

Docela bylo pro mě překvapení když ho propustili ze Stuttagrtu

Reagovat
Hlahart

Reagovat
PH8

ajo díky

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, Bozs není vyloženě špatný trenér,ale není to trenér s dlouhodobou koncepcí...nemá plán B. Každopádně doufám, že Schicky využije impuls nového trenéra a pořádně to rozbalí . Myslím že v RBL mu vyhovovala víc hra na 2 útočníky kde hrál s Wernerem.

Reagovat
PP
Reagovat
LH171186

Tak Páťa změní post z hrotového útočníka na pernamentkáře , tribuna jih, 5. řada, sedadlo 18 ...

Reagovat
Neyjrayx

Proč myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Kicker například psal, že Bosz po několika prohrách i s tými hrajícími o záchranu stále stavěl stejné hráče i třeba Aranguize a Schicka u nichž jasný propad formy si říkal dávno o výměnu...

Reagovat
adoxx

A to jako proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Shickuv Leverkusen ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To bude na iDnes

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně na to jak na hovno hrajou, tak jsou v tabulce dost vysoko

Reagovat
Werkrider

Hele Bosz je sympaťák a tá jeho taktika s držaním lotpy sa mi zo začiatku páčila, dotiahol to k dokonalosti a prvú polovicu sezóny to fungovalo, ale potom to už úplne všetci prečítali a on fakt nemal žiaden plán B. Furt sme hrali to isté a nefungovalo to a zmeny neprišli a prehry s Unionom, YB, Essenom, Bielefeldom, Herthou ... mu museli zlomiť väz, nedokázal sa prispôsobiť. 70%+ držanie lopty, 10 striel z toho 2 na bránu a žiadne vyložené šance, remízy, prehry a celý tým v kríze od obrany po útok.

Bohužiaľ odchádza ako tréner ktorý za posledných 12 zápasov nazbieral 8 bodov. Tayfun Korkut ich za 12 zápasov nazbieral 12...

A toto je AMEN

Reagovat
Neyjrayx

Reagovat
smazaný uživatel

Mel to uplne stejne s Dortmundem. CHvili se na to hezky koukalo a pak to same, nulova invence.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rudnevs

To je pravda, tá jeho hra sa časom stane čitateľná. Ale aj tak som ho pri tých trénerských kolotočoch nedávno videl v nejakom rebríčku najdlhšie slúžiacich bundesligových trénerov, čiže dokopy sa dá povedať, že odviedol dobrú prácu.

Kto za neho? Alebo veríš Wolfovi?

Reagovat
Werkrider

Pokiaľ je šanca že by sa z Wolfa vykľul nový Nagelsmann tak by som mu šancu dal, ale to je strašný risk.

Ak sa chceme plácať medzi 5-3 miestom, tak ako posledných 10 rokov pod Skibbem, Labbadiom, Duttom, Schmidtom, Herrlichom atd tak poďame do toho.

Pokiaľ by sme to chceli dotiahnuť na Vizemajstrov (čo je samozrejme už len z princípu náš top) tak by to chcelo ešte skúsiť kvalitného trénera, čo má za sebou nejaké úspechy. Nejaké meno. Aké? Netuším.

Reagovat
db18

Podle mne neni a ještě se vytzasí s nějakou blbostí, a když to přeženu, posadí třeba Wirtze...

Reagovat
Werkrider

To by bol trestný čin snáď nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Posadí třeba Schicka, to je daleko pravděpodobnější a Boszovi je vyčítáno, že to neudělal.

Reagovat
smazaný uživatel

Smysl by docela dával Tedesco, ne?

Reagovat
db18

Reagovat
Müllered

Reagovat
Aldeano

Reagovat
oli9

Na podzim mi přišli že by mohli potrápit Bayern a rozdat si to o titul.. Ale poslední zápasy nebo spíš měsíce jsou katastrofa

Reagovat
adoxx

Ze začátku hrál Leverkusen pod ním hodně pěknej fotbal, ale v poslední době to byla absolutní šílenost a ta změna musela přijít...snad změna trenéra pomůže

Reagovat
Bakary3

Přijde mi, že Leverkusen má vždy ohromnej hráčskej potenciál být minimálně v TOP 4, produkuje celkem slušný množství talentů... Ale pořád ne a ne ten potenciál naplnit.

Možná bych jim přál trošku větší trenérský jméno a zajímalo by mě, jestli by šli konečně nahoru.

Je mi jasný, že je to asi nereálná... Ale k tomu jejich talentovanýmu kádru bych byl zvědavý třeba na Pochetina. Nebo někoho jinýho, kdo má nějaký renomé a uměl by ty hráče postrčit trošku výš.

Reagovat
Rybinho85

Leverkusen. Super tým do FM.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
smazaný uživatel

Malo to prísť už pred niekoľkými týždňami, po tom fiasku v EL s Bernom. Bosz však za celé pôsobenie v Leverkusene striedal obdobia skvelej formy, kedy ten tím zbieral body a vyhrával, so sériami tragických výsledkov. Možno aj preto dostal pomerne dosť času napriek tomu, že od začiatku roka bol ten tím v sračkách, aké nepamätá ani legendárny Korkut. Tu už však vážne hrozilo, že Leverkusen vypadne z pohárových priečok a to zrejme Voller nechcel riskovať. Nech už by prišiel ktokoľvek, horšie výsledky ako Bosz by snáď ani mať nemohol.

Na Wolfa som zvedavý, bude mať len minimum času niečo zmeniť a zabojovať o trvalú zmluvu. Začať by mal určite tým, že nastaví trochu inú taktiku, ako 80% kontrola lopty s ofenzívnymi hráčmi ako Diaby a Bailey.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele