Leicester zkompletoval přestup Inlera z Neapole

19.08.2015, 15:41
Aktuality
Gökhan Inler se stane už šestou letní posilou Leicesteru City. Jednatřicetiletý záložník přestoupil do anglického celku z Neapole, která by za kapitána švýcarské reprezentace měla od Foxes vyinkasovat částku okolo pěti milionů liber. Inler podepsal s aktuálně druhým celkem Premier League tříletou smlouvu. K zápisu zkušeného fotbalisty na soupisku brání už jen souhlas FA.

Leicester už od začátku prázdnin posílila řada významných opor, definitivně přišel Robert Huth, dále Shinji Okazaki nebo obránce Yohan Benalouane. Nákup Gökhana Inlera je však rozhodně nejzvučnější, vždyť jde o středopolaře se 83 reprezentačními starty a více než třemi stovkami zápasů za Udinese a Neapol.

Přesto si velezkušený záložník přestup do Premier League nemůže vynachválit. "Jsem opravdu šťastný a pyšný, jelikož jsme velmi dlouho jednali o mé smlouvě a dalších podrobnostech. Viděl jsem hodně zápasů Leicesteru a líbilo se mi, jak hraje. Mají pěkný tým," řekl v prvním rozhovoru pro oficiální stránky klubu Inler.

Opora švýcarské reprezentace strávila v Neapoli tři výborné roky, během nichž dvakrát vyhrála italský pohár a jednou i superpohár. V uplynulé sezóně však Inler přišel o jisté místo v sestavě a nastupoval především v Evropské lize.

Není proto divu, že se o něj začala zajímat řada klubů. Nakonec vyhrál čtrnáctý tým loňské Premier League Leicester City, kde Göhkan Inler nahradí jiného ostříleného záložníka Estebana Cambiassa. "Nebylo to pro mě lehké, jelikož o mě mělo zájem hodně týmů. Rozhodl jsem se ale srdcem a šel do Leicesteru," prozradil.

Líbí se mu i změna herního stylu - v Serii A předtím strávil dlouhých osm let. "V Itálii každý mluví o taktice. Každý den jsme trénovali taktiku. Naopak v Anglii je fotbal kromě taktiky založený i na síle. Teď jsem v nejlepší lize světa a jsem šťastný," dodal Inler.

Autor: Marek Ustohal / lcfc.com

Komentáře (554)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele