Leicester má nového manažera, tým přebírá Ranieri

13.07.2015, 18:16
Aktuality
Vedení Leicesteru City našlo náhradu za úspěšného manažera Nigela Pearsona. Anglický klub od dnešního dne povede zkušený italský kormidelník Claudio Ranieri, Lišky to oznámily v prohlášení na svých internetových stránkách...

"Leicester City FC je potěšen, že může oznámit jmenování Claudia Ranieriho do funkce manažera prvního týmu," stojí v prohlášení.

Pearson dovedl Leicester do Premier League a díky vynikajícímu závěru sezony ho mezi anglickou elitou také dokázal udržet. Jeho odchod byl oznámen před dvěma týdny, klub vše odůvodnil rozlišným pohledem na řadu záležitostí.

63letý Ranieri anglické prostředí dobře zná z dob svého působení v Chelsea, vedle ní vedl také Valencii, Neapol, Fiorentinu, Atlético Madrid, Parmu, Juventus, AS Řím, Inter Milán a AS Monaco. Jeho poslední štací pak bylo hodně nepovedené angažmá u řecké reprezentace, u jejíhož kormidla vydržel jenom čtyři měsíce.

Autor: Tomáš Pavlík / lcfc.com

Komentáře (303)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele